Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

London - Oxford - Stonehenge - autóbusszal 2021

Nagy-Britannia, London, London
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Nyugat-európai program, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Frankfurt környéke (1150 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapestről tovább uta­zunk Ausztrián és Németországon keresztül, pihenőkkel. Napközben fakultatív ebéd lehetőség autó­pálya melletti étteremben. Tranzit szállásunk Frankfurt környékén lesz.

2. nap: Frankfurt – Calais – Dover – Greenwich – London (830 km)

Megreggelizünk, majd a Brüsszel–Calais útvonalon indulunk tovább. Komppal kelünk át a La Manche csatornán. Angliába érve Dover ősi vára és a híres fehér sziklák látvá­nya fogad bennünket. Kent megye mesés tájain tovább utazva érjük el Greenwich-et, a londoniak ked­velt kirándulóhelyét. A Greenwich Park kilátóteraszáról elénk tárul egész London, sétánk során pedig láthatjuk a Királyi Tengerészeti Aka­démia, a Hajózási Múzeum és az Obszervatórium épületét, valamint Anna királynő palotáját (UNESCO Világörökségek). A keleti és nyu­gati féltekét elválasztó meridiánnál fotószünetet tartunk. Repülős uta­sainknak érkezés után transzfer a szállodába, majd csatlakoznak az autóbuszos csoporthoz. Szállásunk 4 éjszakán át Londonban vagy kör­nyékén lesz.

3. nap: Egész nap London

Reggeli után megkezdjük az is­merkedést a brit fővárossal. Beme­gyünk a közel 1000 éves Towerbe (UNESCO Világörökség): Fehér Torony, hollók, a koronaékszerek, a királynék rezidenciája és a vesztő­hely. Fényképszünet London egyik szimbólumánál, a Tower hídnál. Au­tóbusszal utazunk tovább a „Cityn” keresztül a Piccadillyre. Ezt köve­tően gyalogos városnézés követ­kezik: Trafalgar tér, Nelson szobor, a parlament épülete, Buckingham Palota, Downing Street, Westmins­ter apátság (kívülről). A városnézést követően szabadidő, melynek során felülhet a London Eye óriáskerékre, ellátogathat az ingyenes Nemzeti Galériába és egy valódi angol pubba.

4. nap: Windsor, Stonehenge és Salisbury (310 km)

Megreggelizünk, majd utunkat a Londonhoz közeli Windsorban kezdjük. A kisváros ékessége a királynő használatában álló, hatal­mas területű ősi kastély. Termei az 1992-es tűzvész óta megszépülve várják a látogatókat, a késő gótikus Szent György kápolna pedig az an­gol uralkodók egyik temetkezőhe­lye a XV. század óta. (A királynő ott tartózkodása esetén a kastély egyes részeinek látogatását korlátozhat­ják!) Windsor után utunk a dél-ang­liai Salisbury síkságon át vezet a több mint 4000 évesre becsült Sto­nehenge monumentális kövei közé (közelről történő megtekintését jelentkezéskor foglalni kell!). Kelet­kezése ma is talány – talán a régi idők varázslóinak kultikus szertar­tásai zajlottak itt, talán ősi naptár­ként működött. A napot az Agatha Christie krimik kisvárosi hangulatát idéző Salisburyben zárjuk, mely­nek 750 éves katedrálisa uralja a várost. Az építmény igazi remekmű, tornya Angliában a legmagasabb, káptalani gyűléstermében őrzik az angol parlamentarizmus alapokmá­nyát, az 1215-ben keletkezett Magna Chartát. A katedrálist övező kilenc hektáros zöld gyepen is végig sé­tálunk, mely mit sem változott az elmúlt évszázadok alatt. Estére londoni szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap: London egyénileg vagy Blenheim kastély – Bourton-on-the-Water és Oxford kirándulásra hívjuk (280km)

Reggelit követően napját egyénileg tervezheti Londonban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Ezen a napon Londonból észak-nyu­gatra indulunk egész napos kirán­dulásra. Először az eklektikus Blenheim kastélyt tekintjük meg, mely kitűnő példája a 18. századi főúri palotáknak. Az angliai barokk építészet egyik remekműve mely a blindheimi csata emlékére épült. A gyönyörű barokk stílusú épület az egyetlen olyan vidéki - nem a királyi család tulajdonában álló - angliai kastély, mely az UNESCO Világörökség része! Anna királynő építette John Churchillnek (Marlborough első hercegének) a spanyol örökösödési háborúban elért sikereiért, később pedig itt született pedig a herceg fia, Winston Churchill is. Churchill imádta a kastélyt, felesége Clementine kezét is itt kérte meg ahol egy csodás rózsakertet is építtetett neki. Utunkat „Cotswolds Velencéjében” folytatjuk! A várost szerte-szét szabdaló vizet a Windrush folyócska szállítja, mely a faluban egy sekély patakká szelídül. A képeslapokra kívánkozó angol vidéki cottage-ok (vidéki házikók), a szivárvány minden színében pompázó virágoskertekkel és ablakokkal, kis kőhidakkal, hangulatos, romantikus utcácskákkal, a harsogó zöld környezet és a dimbes-dombos tájkép teszi idillikussá. Ezt a hamisítatlan, vidéki Angliát fedezzük most fel! Utunkat az ősi egyetemi városba, Oxfordba folytatjuk. „az álmodó tornyok városaként” aposztrofált Oxford leghíresebb látnivalóit vesszük sorra: sétá­lunk a II. Henrik alapította kollégiu­mi épületek között, megtekintjük az egyetemi könyvtárat és színházat, valamint az oxfordi Sóhajok Hídját, mely, a Hertford Kollégium épületeit kapcsolja össze. Az esti órákban érkezünk vissza a szállodába.

6. nap: London – Canterbury – Csalagút – Frankfurt környéke (790 km)

Reggeli a szálláshelyen. Repülős utasaink részére menetrendtől függően transzfer a londoni re­pülőtérre, hazautazás Budapestre. Autóbusszal Canterbury irányában hagyjuk el Londont. Útközben meg­pihenünk az anglikán egyház szék­helyén és megtekintjük a zarán­dokhelyként is tisztelt világhírű katedrálist (UNESCO Világörökség). Ezzel búcsúzunk Angliától, majd át­kelve a Folkestone és Calais közötti csatorna-alagúton továbbutazunk németországi szálláshelyünkre út­közben pihenőkkel.

7. nap: Frankfurt – Budapest – Szeged (960 km)

Reggeli a szállodában. Németor­szágon és Ausztrián keresztül uta­zunk hazafelé, az út során több pihenővel. Napközben fakultatív ebéd lehetőség autópálya melletti étteremben. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.

  

Csatlakozhat körutazásunkhoz repülővel is! Érkezés a 2. napon a londoni repülőtérre, transzfer a szállodába. 3-5. napig a leírás szerinti autóbuszos programon vesznek részt, ill. a szállás, ellátás erre az időre vonatkozik! Visszafelé: Transzfer a repülőtérre a 6. napon, hazautazás Budapest/Liszt Ferenc repülőtérre. 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Stonehenge belépőjegy

(jelentkezéskor foglalni kell)

10500
Blenheim kastély-Bourton-on-the-Water-Oxford
9500
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

15000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

9000
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

7000

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. VII.01., X.07.


Részvételi díj (VII.01., X.07., autóbusszal): 172.000 Ft 
Részvételi díj (VII.02., repülővel): 229.700 Ft 
Részvételi díj (X.08. repülővel): 226.500 Ft 
Repülőtéri illeték: kb. 45.000 Ft
1 ágyas felár autóbusszal: 56.500 Ft
1 ágyas felár repülővel: 41.000 Ft
4x vacsora felár (15 főtől, 2-5. napon): 30.500 Ft


Utasbiztosítás (BBP) busszal: 3.990 Ft
Utasbiztosítás (BBP) repülővel: 2.850 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal vagy repülős csatlakozással
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x reggeli


Fakultatív programok (20 főtől):
Stonehenge belépőjegy:
10.500 Ft (Jelentkezéskor foglalni kell)
Blenheim kastély-Bourton-on-the-Water-Oxford: 9.500 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 105 GBP
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 13.500 Ft/fő (autóbusszal)

25-34 fő esetén: 15.000 Ft/fő (repülővel)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon vagy Londonban repülővel. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 6x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

- útlemondási biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- fakultatív vacsorát 4 alkalommal (2-5. napon)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok