Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Észak-olaszországi tóvidék 2023

Olaszország, Garda-tó, Sirmione
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Hegyek-völgyek között, Kora tavaszi kalandok, Mediterrán program, Olaszországi program, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Győr – Szombathely – Wörthi-tó – Dolomitok (770 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapest-Győr-Szombathely-Búcsú határátkelőn keresztül utazunk tovább Graz-Wörthi-tó, majd a Pustertal vidékén a Dolomitok varázslatos világába. Útközbeni pihenőkkel, ebéd lehetőséggel utazunk a Dolomitok szépséges hegyei között, völgyein keresztül. A Brenner-hágó vidékén lévő szállásunkra a késő esti órákban érkezünk.

2. nap: A Dolomitok hegyóriásai: A Garda-tó és Verona (300 km)

Reggel csodálatos alpesi panorámában gyönyörködve megreggelizünk, majd az Alpok leglátogatottabb vidékére, a Dolomitok hegyóriásai, csipkézett hegyormai közé érkezünk. Átkelve a hágókon csodálatos élményt nyújt a Marmolada és Stella csoport fenséges látványa, a hegyormokkal tarkított völgyek és fennsíkok egymásba fonódó látványa. A Dolomitok panoráma utunk során meg-megállunk, szép idő esetén páratlan panorámában gyönyörködve ereszkedünk alá. A hágók után Dél-Tirol festői falvain, városain keresztül érkezünk a Garda-tó vidékére. Tovább utazva Veronával, a szerelmesek városával ismerkedünk. Ellátogatunk Júlia házához, ahol láthatjuk a nevezetes erkélyt. Körbejárjuk az Amfiteátrumot, a Piazza del’ Erbe-t és az Urak terét. Sétálunk az Adige-folyó partján. Estére Garda-tó környéki szálláshelyünkre érkezünk, ahol két éjszakán keresztül szállásunk lesz.

3. nap: Peschiera del Garda – Sirmione – Garda – Bardolino (80 km)

Ezen a napon egész napos utazásra indulunk a festői Garda-tó mentén. Először a leglátogatottabb Peschiera del Garda csatornák által szabdalt festői kisvárosában teszünk egy rövid sétát, majd a tó déli részére látogatunk, a tóba félsziget szerűen benyúló Sirmiónéba. Lenyűgöző a hely egyedülálló fekvésével, szűk utcácskáival, hangulatos éttermekkel, fagylaltozókkal, templomával, római villa maradványaival. Szabadidejében felkeresheti a Scaligeri-várat. Fakultatív ajánlatunk: élményteli hajózáson veszünk részt a Garda-tavon, útközben élvezhetjük az Alpok panorámájának szépségét. (aki a hajózáson nem vesz részt, autóbusszal utazik tovább Garda városába). Gardában partra szállva a tóparti sétányon jutunk el az elegáns jacht kikötőjébe és szűk, kanyargós utcáin sétálhatunk. Fakultatív ajánlatunk: Bardolinóba utazunk tovább, egy borászati múzeumot keresünk fel. Megkóstoljuk a régió híres borát is, a Bardolinót. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: Iseói-tó és Monte Isola, Bergamo és a Comói-tó (270 km)

Megreggelizünk, majd az Iseói-tóhoz indulunk, e bájos, alpesi hegyek által körbezárt tóhoz. Felkeressük Sulzano festői kikötőjét. Fakultatív ajánlatunk: hajóra szállva gyönyörködhetünk a tó kis szigeteiben (a Beretta család szigete) és a legnagyobbon, a Monte Isola-n időzünk: séta a kikötőben, rövid szabadidő. Bergamóba utazunk, az Iseói-tó közelében fekvő, műemlékekben gazdag városba. Láthatjuk falakkal körülvett óvárosát – benne a Santa Maria Maggiore templommal és a Colleoni kápolnával (Olaszországban az egyik legszebb kápolna), majd a Piazza Vecchiát és a régi városházát. A hangulatos és látványos utcákat járva nézelődünk, megpihenünk egy Aperol-ra (helyszínen fizetendő). Szabadidőt követően a Dolomitok hátterében elnyúló Comói-tó kanyarulataival, fenséges látványával üdvözöl bennünket. A tó déli oldalán fekvő, egyik legkedveltebb településére Como városába utazunk. Ez az észak-olasz tóvidék legnagyobb városa. A rengeteg szép látnivalón túl, fekvése is lebilincseli az idelátogatót. Főutcáján sétálva jutunk el a Dómhoz. Sok kis kávézó, étterem, szűk és hangulatos utcák várnak itt ránk, igazi olasz életérzés. Lago Maggiore környéki szálláshelyünkre érkezünk az esti órákban, ahol két éjszakán át lesz szállásunk.

5. nap: Lago Maggiore és a Borromei-szigetek hajóval! Locarno és Lugano (160 km)

Észak felé vesszük utunkat és programunk egyik csúcspontja következik! A híres olasz tavak egyikéhez, a Lago Maggiore-hez érkezünk. A tavat 600-700 m magas hegyek övezik, partja mentén villák, parti sétányok, várak váltogatják egymást. Fakultatív ajánlatunk: a tóban a természet által létrehozott gyönyörű ékköveknek találjuk a kis szigeteket. Hajóval keressük fel az Isola Bellát, a „virág szigetet”, rajta a páratlan vegetáció által féltve őrzött Borromeo kastélyt és annak teraszos kertjét mely elbűvöli az odalátogatót. Tovább hajózunk Isola Madre szigetére, ahol a dús növényzet között csendesen megbúvó Borromeo család által épített újabb Borromeo-palota és egy szépen kiképzett botanikus kert vár Bennünket. Tovább hajózva megcsodálhatjuk Isola Pescatorét majd autóbuszra szállunk és a Svájc területén elnyúló Lugánói-tóhoz kirándulunk. A Locarnoi filmfesztivál helyszínén felvonóval (felvonójegy!) „kapaszkodunk fel” a Lago Maggiore felett sziklaszirten magasodó Madonna del Sasso zarándok templomhoz. Tovább utazva a Melidei-gáton átkelve a part menti Lugano varázslatos városába érkezünk rövid pihenőre. A városban csodás árkádos épületek, pálmafák, szökőkutak, boltok, drága autók fogadják a Riviéra-szerű tóparton az idelátogatót. Tele szép és elegáns emberekkel, érezhető Milánónak, a divat fővárosának közelsége. Szálláshelyünkre érkezünk.

6. nap: Vicenza – Budapest – Szeged (770 km)

Reggeli után a híres villaépítő, Palladio városát, Vicenzát keressük fel. Aligha találhatunk még egy várost, melynek arculata oly mértékben fejezi ki egy művész elgondolásait, mint Vicenza Palladióét. Végig sétálunk a város reprezentatív útján, a Corso Palladión. Gyalogos sétánk során megtekintjük a város katedrálisát, az Urak terét rajta a velencei helytartó palotájával és a város szimbólumát, a bazilikát. Sétálunk hangulatos óvárosában (szabadidő terhére a csodálatos Teatro Olimpicot is megtekinthetjük). Vicenzából hazafelé az Udine-Tornyiszentmiklós-Budapest útvonalon. Érkezés a késő esti órákban Budapestre, majd tovább utazunk Szegedre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor jelezni!

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor jelezni!

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor jelezni!

10000
Hajózás a Garda-tavon

41 EUR

15700
Bardolino borkóstoló

18 EUR

7000
Hajózás az Iseói-tavon

38 EUR

14500
Hajózás a Lago Maggiore tavon

40 EUR

15500

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 05.24., 07.11., 08.15., 09.05.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj (05.24.): 174.800 Ft / 454 EUR
Részvételi díj (07.11., 09.05.): 185.000 Ft / 481 EUR
Részvételi díj (08.15.): 179.500 Ft / 466 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 14.000 Ft / 36 EUR/fő*)
1 ágyas felár (05.24., 07.11., 09.05.): 47.000 Ft / 122 EUR 
1 ágyas felár (08.15.): 50.000 Ft / 130 EUR
5x vacsora felár (05.24., 07.11., 09.05.): 42.000 Ft / 109 EUR
5x vacsora felár (08.15.): 38.000 Ft / 99 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 4.200 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 5.460 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 6.900 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Hajózás a Garda-tavon:
15.700 Ft / 41 EUR
Bardolino borkóstoló: 7.000 Ft / 18 EUR
Hajózás az Iseói-tavon: 14.500 Ft / 38 EUR
Hajózás a Lago Maggiore tavon: 15.500 Ft / 40 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 85 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 17 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 14.000 Ft / 36 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Győr-Szombathely-Búcsú útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! (!) Az oda-út útvonala nem azonos a visszaút útvonalával. Kérjük a Szombathely-Győr-Tatabánya-Budapest útvonalon csatlakozó Utasainkat, hogy hazautazásukról gondoskodni szíveskedjenek! 


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 5 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 5x reggelis ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok