Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Tűz Isten gyermekei - Lipari szigetek 2023

Olaszország, Szicília, Lipari
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Csillagtúrák, Dél-európai program, Kora tavaszi kalandok, Kulináris élvezetek, Olaszországi program, Tengerparti pihenés, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Catania (repülővel), Milazzo – Lipari (hajóval)

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással) a szicíliai Cataniába. Transzfer Milazzo kikötőjébe, ahonnan hajóval folytatjuk utunkat Liparira. Szállásunk 6 éjszakán át Lipari-szigetén lesz. 

2. nap: Lipari és Salina szigetek hajóval

Reggeli után fakultatív kirándulásra hívjuk. Kis kirándulóhajóra szállva megkezdjük ismerkedésünket Lipari és Salina szigetekkel. Elhajózunk a vörös sziklákkal borított Monterossa kúpja mellett, majd a sziget riviérájának nevezett Canneto színes házai előtt. Lehorgonyzunk az egykori horzsakőbánya hófehér tengerpartjánál: a tengervíz itt a legcsodálatosabb türkizkék színű. Fürdési lehetőség, a hajóról majd tovább robogunk a kék vízen Salina szigete felé. A közel 1000 méter magas – ma már inaktív – vulkáni sziget az egyedüli, amelyik rendelkezik édesvízzel, ezért hegyoldalait, alacsonyabb lankáit fügekaktusz és agavé ültetvények, szőlőskertek és kapribogyó termő teraszok borítják. Aranysárga színű malvazia fehérbora kiváló, halai és a különleges pane cunzatu pedig a kötelezően megkóstolandó ételek közé tartoznak. A sziget partvonala drámaian szép: a vízbe szakadt egykori kráterkürtők helyén ma édeni szépségű tengeröblök húzódnak. Itt forgatták a „Neruda postása” című Oscar-díjas filmet is. Kihajózás Lingua városban, majd késő délután Lipari-sziget nyugati oldalán sorakozó barlangok és különleges sziklaformációk („pápa”, „vitorla” , „angyalok kapuja”stb.) felfedezése. Visszahajózás Vulcano sziget mellett Lipari városba. 

3. nap: Vulcano sziget hajóval

Reggeli után fakultatív kirándulásra hívjuk: hajóval érkezünk az apró, de annál mozgalmasabb szomszédos szigetre, Vulcanóra. A sziget aktív – folyamatosan kénes füstöt kibocsátó – vulkánjáról híres és a világ minden tájáról természeti szépségéért keresik fel, a gyönyörű kristálykiválások látványáért. Vulcanón élvezhetjük a vulkáni működés kellemes „mellékhatásait” is: kipróbálhatjuk a pezsgőfürdőzést a nyílt tengerben, megmártózhatunk a gyógyító iszappal teli medencékben, beülhetünk a forró gőzlyukakba. Megfelelő felszerelés birtokában a bátrabbak vállalkozhatnak a 391 méteres magasságban húzódó kráterperemre történő felmászásra is (minimum 2,5 óra) – a panoráma a környező szigetekre innen valóban lélegzetelállító. Délután Vulcano körbehajózására indulunk, útba ejtve a Vulcanello-félszigetet, a Monte Aria szabályos hegykúpját, a Szörnyek völgyét és a Szirének öblét. Megcsodálhatjuk a bizarr lávaképződményeket és a hihetetlenül „kék” barlangokat. Késő délután visszatérünk Lipari szigetére.

4. nap: Lipari – a sziget!

Reggeli után szálláshelyünkről közvetlen környezetünk természeti és kulturális látnivalóinak felfedezésére indulunk. Kisbusszal (buszjegy!) utazunk körbe Lipari szigetén és a legszebb pontokon (Belvedere, salinai kilátó, Acquacalda horzsakő- és obszidiánbányái) fotószüneteket tartunk. Ideális légköri viszonyok esetén a Lipari-szigetek összes tagjára csodálatos kilátás nyílik utunk során a nyílt tenger felé. Visszatérve Lipari városba a citadellára megyünk fel, ahol a sziget közel 6000 éves történetének nyomaiba eredünk. Egyaránt megtalálhatók itt a kőkorszaki, bronzkori, klasszikus görög, antik római, normann és spanyol-aragón emlékek. Láthatjuk a Szent Bertalan apostol földi maradványait egykor befogadó katedrálist a nagyszerű XI. századi bencés kerengővel és a hallatlanul gazdag anyaggal – közte a világ egyik legnagyobb amfora és színházi maszk gyűjteményével – rendelkező Régészeti Múzeumot. Délután szabadidő, strandolás.

5. nap: Panarea és Stromboli szigetek

Egész napos pihenés Lipari szigetén. Fakultatív ajánlatunk: délutáni és esti hajókázásra hívjuk. Panarea a szigetek legkisebbje, a gazdagok és híresek nyaralóhelye, fantasztikus tengeri merülő helyekkel és számtalan meghitt öböllel. Fürdőzési lehetőség, majd partraszállás San Pietro városban. Innen tovább hajózunk a Lipari-szigetek „legújabb tagjához”, a születőfélben lévő új vulkán Pietra Bianca, Pietra Lisca szigetek felé. A tenger a gázfeltörésektől szinte egyfolytában „forr” – a természet erejének itt megtapasztalt élménye páratlan. Innen tovább állunk a szomszédos Strombolihoz. A szabályos vulkáni kúpot sokan a Tirrén-tenger egyik legszebb szigetének tartják, parányi városai (Ginostra, San Vincenzo) művészek, filmesek, festők gyűjtőhelye. Fürdőzhetünk a fekete homokos tengerparton, majd szétnézünk a szigeten. Később a szikrázó naplemente kedvéért ismét hajóra szállunk, fotózási lehetőség a Lipari-szigetek legészakibb tagja, a Strombolicchio sziklájánál. Amint leszáll az este, a tengeren ringatózva várjuk a vulkán szabálytalan időközökben bekövetkező szikrázó kitöréseit. Éjszaka érkezünk vissza Liparira a szálláshelyünkre. A bátrabbaknak lehetősége van elindulni a vulkán kráteréhez, amely egy nehéz, 3 órás hegymenettel közelíthető meg. Páratlan élményben lehet része annak, aki vállalkozik erre a túrára.

6. nap: Filicudi szigete hajóval

Reggeli után fakultatív kirándulásra hívjuk: ismét hajóra szállunk, a legtávolabbi Filicudi szigetét keressük fel. A tengeren hajózva,ha szerencsénk van, delfinekkel is találkozhatunk. A sziget egy részén buja páfrány vegetációt találunk (a nevét is innen kapta). A sziget alacsonyabban fekvő területeit két apró településen alig 250-en lakják. Partja különleges szépségű, ahol egymást váltják a teraszosan kialakult lejtők, szűk völgyek és meredeken a tengerbe szakadt partszakaszok. Itt található a régió legmagasabb - tengerből kiálló - sziklatömbje, a 71 méter magas „nád” szikla is. A sziget különlegessége még a nagyszerű épségben megmaradt bronzkori település, Capo Graziano. Filicudi szigetén ebédelési és strandolási lehetőség, a sziget körbejárása kisbusszal (buszjegy!), majd délután visszahajózunk Lipari szálláshelyünkre. 

 7. nap: Lipari – Milazzo (hajóval), Catania – Budapest (repülővel)

Reggeli után (menetrendtől függően szabadidő vagy) transzfer Lipari kikötőjébe. Hajóval utazunk Milazzóba, transzfer a cataniai repülőtérre. Hazautazás menetrend szerinti repülőjárattal Budapestre (átszállással). A napi programok időjárástól függően felcserélhetőek, a hajók indulási ideje és a hajók mérete változhat.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10000
Hajókirándulás Lipari és Salina körül

65 EUR

25000
Hajókirándulás Vulcanóra

49 EUR

19000
Hajókirándulás Filicudira

73 EUR

28000
Esti hajózás (Panaera és Stromboli)

68 EUR

26000
Lipari kisbusz költsége

10 EUR

1

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.25., 09.03., 10.22.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj (06.25): 275.000 Ft / 714 EUR
Részvételi díj (09.03.): 284.000 Ft / 738 EUR
Részvételi díj (10.22.): 266.500 Ft / 692 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 20.000 Ft / 52 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 55.000 Ft / 143 EUR
1 ágyas felár (06.25., 09.03.): 63.000 Ft / 164 EUR
1 ágyas felár (10.22.): 48.000 Ft / 125 EUR
6x vacsora felár: 62.000 Ft / 161 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 4.900 Ft 
Utasbiztosítás (Prémium): 6.370 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 8.050 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: repülővel, busszal és hajóval
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x reggeli


Fakultatív programok (10 főtől):
Hajókirándulás Lipari és Salina körül: 25.000 Ft / 65 EUR
Esti hajózás (Panaera és Stromboli): 26.000 Ft / 68 EUR
Hajókirándulás Vulcanóra: 19.000 Ft / 49 EUR
Hajókirándulás Filicudira: 28.000 Ft / 73 EUR
Lipari kisbusz: 10 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 30 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 20.000 Ft / 52 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 6x reggelis ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok