Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Spanyolország szívében

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban, Körutazás Spanyolországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás


IZGALMAS IBÉRIA – HISPÁNIA KINCSEI

Utazás: Budapest – Valencia / Madrid – Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas (zuh. / WC) szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

1. nap: Budapest – Valencia – Teruel – Cuenca (300 km)
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, közvetlen járattal Valenciába. Programunk TERUEL városában, egy UNESCO Világörökséggel kezdődik - a mudéjar stílus fővárosaként ismert település belvárosát tüntették ki ezzel a megtisztelő címmel. CUENCA az egyik legfestőibb spanyol város. A település körül a táj - hasonlóan az ismert Montserrathoz - sziklás, csakhogy itt a sziklák tetején kiülő paloták, az ún. „függő házak” döbbentik meg a turistákat. Nevezetességei közül kiemelkedő a gót katedrális normann hatásokkal. Vacsora, szállás Cuencában.

2. nap: Cuenca – Toledo – Talavera de la Reina (280 km)
Mai nap TOLEDO-ba vezet utunk. Megismerkedünk az ország egyik leglátogatottabb városával. A vizigótok, majd a spanyolok fővárosa volt és az ország első érseki (hercegprímási) székhelye. Csodálatos műemlékek, középkori házak és El Greco kultusza egybeolvadt a hely szellemével. Egyes útleírások szerint Toledo történelmi óvárosában sétálva úgy érzi magát az ember, mintha a középkorban a világ legszebb városába került volna vissza. Mai nap végállomása TALAVERA DE LA REINA, valóban „királynői” város több évezredes múlttal. Vacsora, szállás.

3. nap: Guadalupe – Monasterio de Yuste – Plasencia (400 km) 
Reggeli után utazás GUADALUPE-be. A kolostor fontos zarándokhely, ezért kérték itt Mária segítségét a hódítani induló lovagok. A három fantasztikus kerengőudvaros óriási kolostorral szemben az évszázados spanyol falu festői házai feledhetetlen kontrasztot nyújtanak. Délután a közeli, XV. századi Jeromos kolostorhoz, V. Károly német-római császár utolsó tartózkodási helyéhez vezet utunk. A császári lakosztályok mellett megtekintjük a platareszk stílusú kerengőt is. A fedett teraszról gyönyörű kilátás nyílik a tájra. Vacsora, szállás Plasenciában.

4. nap: Mérida – Caceres (kb. 320 km)
MÉRIDA a római emlékekben leggazdagabb spanyol város, az ezüstút fontos állomása volt. Római színháza a Világörökség részét képezi. Továbbutazás egy másik mesevárosba, a „tornyok városába”, CÁCERES-be. Az óváros falai között a paloták és templomok a XV–XVI. század hangulatát idézik igen magas színvonalon. PLASENCIA hűen megőrizte középkori városképét. A XIII. századi alapokon nyugvó, gazdagon díszített katedrálison kívül gót, sőt még román és reneszánsz műemlékek is akadnak bőven a látnivalók között. Vacsora, szállás Plasenciában.

5. nap: Salamanca – Coca (kb. 200 km)
Utazás SALAMANCA-ba. A platareszk stílus legszebb példáit látjuk a híres egyetemi városban. A régi és az új katedrális, az egyetem, a Plaza Mayor nagyszerűségén kívül igazi csemege a Convento San Esteban, a sok-sok palota, különösen a Palacio Fonseca (kívülről). Továbbutazás COCA városába. Itt született Theodosius bizánci császár, aki egyesítette a ketté szakadt Római Birodalmat és keményen fellépett az eretnek mozgalmakkal szemben, a kereszténység védelmében. A település legimpozánsabb látványossága a XV. századi gótikus, mudejar stílusú Fonseca-vár, mely kitűnő állapotban maradt fenn az utókor számára. Vacsora, szállás Ávila környékén.

6. nap: Ávila — Madrid repülőtér – Budapest (kb. 180 km)
ÁVILA a legmagasabban fekvő spanyol város (1.130 m). Hihetetlen, de 88 bástyája kb. 2.500 méter hosszan ma is áll! A Megváltó-katedrális szentélye a városfal legerősebb és a legszebben kiépített védőbástyája. A falakon kívüli emlékeket sem szabad kihagyni, hiszen a XII. században épült San Vicente és San Pedro templomok is fontos műemlékei a városnak. Kolostorok, paloták, Ávilai Szent Terézzel kapcsolatos emlékek, a szűkös kis utcák, s a helyenként még járható városfalak csalogatják és ejtik rabul a turisták tömegét. ALCALÁ DE HENARES belvárosa mely UNESCO Világörökség lesz a befejező programunk, miután, este transzfer a madridi repülőtérre, repülés Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

 

UNESCO Világörökségek: 
- Teruel Mudéjar építészet
- Cuenca óvárosa
- Toledo történelmi óvárosa
- Guadalupe Szűz Mária monostor
- Mérida ókori római emlékek
- Cáceres óvárosa
- Salamanca óvárosa
- Ávila óvárosa és a városfalon kívül fekvő templomai
- Alcalá de Henares belvárosa

 


Teljes ár: 285.500,- Ft ( 226.500,- Ft+ kb. 59.000,- Ft repülőtéri illeték +csomagdíj)

Egyágyas felár: 55.000,- Ft 

Belépőjegyek, fülhallgató, helyi vezetések és foglalási díjak: kb. 150,- €. (Helyszínen fizetendő!)

Szervizdíj / borravaló: 10,- EUR

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2 %.

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!
 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok