Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Mohácsi busójárás tartalmas programokkal 2024

Magyarország, Dél-Dunántúl, Mohács
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Karneváli program, Kora tavaszi kalandok, Közönségkedvenc, Országjáró program, Tavaszi Hétvége, Új Program, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:


Minden móka. S egye fene, 

Kit búsítnak csalfa gondok. 
Így van ez jól. Hunniában 
Farsangolnak az istenek s a bolondok.

Ady Endre

 

Budapest – Kecskemét – Dunaföldvár – Szekszárd – Mohács

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Kecskeméten (Szegedi utasok csatlakozása) és Dunaföldváron keresztül  Paksra érkezünk, ahol Makovecz Imre, világhírű építészünk által tervezett, egyedülálló, Szentlélek templomban teszünk, egy rövid látogatást. A tolnai megyeszékhely, Szekszárd, utunk következő állomása. Városnéző sétánkat a Béla király téren kezdjük, ahol meglátogatjuk a Régi vármegyeházát és a Bencés apátság fennmaradt romjait, betekintünk a késő barokk stílusban épült Belvárosi Plébánia falai közé, majd a Szekszárd hangulatos utcáin tett kitérőnk után,  visszaszállunk autóbuszunkra, és tovább utazunk! Mohács felé tartva, a Csele patak mentén található, Szent Miklós vízi és taposómalmot nézzük meg, amely Európa egyetlen, ismert taposómalma. A bátrabbak ki is próbálhatják! Következő helyszínünkön, történelmünk tragikus eseményét felidéző, mohácsi Nemzeti Emlékhelyet tekintjük meg, mely az 1526-os mohácsi vésznek állít emléket. 14 000 magyar katona esett el itt másfél óra leforgása alatt, köztük a mindössze 20 esztendős II. Lajos királyunkkal, így ezt az évszámot tekintik történészeink a magyar középkor végének… Mindezek után, Mohács belvárosába, a busójárás helyszínére érkezünk, ahol a főutca számos kávézójában és éttermében lehetőségünk lesz felmelegedni egy-egy csésze kávé vagy tea társaságában az ízek udvarában! Megtekintjük a vidám busók felvonulását, szabadidőben lehetőség nyílik a város műemlékeit is megcsodálni, mint például a Széchenyi teret „A három leány szobrával”, a tér látképét uraló Fogadalmi Emléktemplomot, a Városházát, a Szentháromság teret, stb. A mai busójárás, a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek és találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busóágyú dörejére, a különböző csoportok a főutcán át, bevonulnak a város főterére, ahol a szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton, és a környező utcákban, zajt keltve, ünneplik a farsangot. Szürkületkor, visszatérnek a főtérre és a télűzés fő attrakciója, hogy a meggyújtott óriási máglya körül táncolnak. Az esti órákban a busókat magunk mögött hagyva, hazafelé indulunk Dunaföldvár-Kecskemét útvonalon kora esti órákban (a szegedi csatlakozókat Kecskemétről transzferáljuk). Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

18000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

9000


Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2024.02.11.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 19.600 Ft / 54 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 5.000 Ft / 14 EUR/fő*)


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: nincs
Ellátás: nincs


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 4.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 5.000 Ft / 12 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest - Kecskemét - Szeged - Dunaföldvár útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- ellátás

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek (helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok