Telefon / Fax: (68) 472-294
Mobil: (30) 963-2085

Telefon / Fax: (63) 470-475
Mobil: (30) 468-00-46
MENÜPONTOK
Kérjük adja meg e-mail címét
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Szállás típusa
Ország*
Város
Rugalmasság
Ellátás
Ár (tól-ig)
Rendezés
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Utazás módja*
Régió
Indulási dátum
Keresés szóra, kifejezésre
Ország*
Táv Bp-től
Síterep
Ellátás
Sípályák hossza
Keresés szóra, kifejezésre
A *-al jelölt mezők kiválasztása kötelező!
Hajóval Passauba
Németország - Bajorország - Passau
Indulás: 2019-09-17
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Szobatípus:
Utazás: Busz
Időtartam: 1 nap
Útazonosító: 448675További indulási időpontok
(!)2019-09-17 -tól
4 éj
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
Szállás leírása

Leírás:

?  3 folyó találkozása Passaunál nagy élmény hajóról
?  Nap közben kikötések városnézésekkel
?  Autóbuszunk kíséri a hajót

Program:

1. NAP: BP. - KOMÁROM - BŐSI VÍZLÉPCSŐ - POZSONY

Indulás reggel autóbusszal Budapestről. Komáromban (1765 folyamkilométer) hajóra szállunk, majd elhaladunk a Monostori Erőd, majd Koppánymonostor mellett. A Mosoni-Duna torkolatától kezd a folyam felsőszakasz jelleget ölteni. Bősnél zsilipelve a felvízen folytatjuk utunkat, a templomok tornyával egy magasságban hajózunk. Somorja térségében tóvá terebélyesedik a Duna. Megismerjük a Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer törté­netét. A víztározó felett az ismét sebes Dunán érjük el Pozsonyt (1868 fkm). Városnéző sétával zárjuk a napot.

2. NAP: POZSONY - DÉVÉNY - BÉCS - TULLN - KREMS

Reggeli után autóbusszal Dévénybe (1880 fkm) utazunk, a vár tövében, a Porta Hungarica-nál hajóra szállunk, s elindu­lunk a sebes Dunán felfelé. A Morava folyó torkolatától már Ausztriában hajózunk. Rövidesen feltűnik a bájos Hainburg városa. Bécs közelében zsilipelünk Freudenaunál, majd átha­jazunk az osztrák fővároson, megismerkedünk az osztrák fővá­ros hídjaival és az ENSZ negyeddel. A Bécsi Erdő hegyeit kerülve elérjük a greifensteini zsilipet, majd kikötés Tullnban (1965 fkm). Megcsodáljuk a Niebelung legenda egy eseményét fel­dolgozó szoborcsoportot, mely Attila hun vezér lánykérését mutatja be. Tullnból autóbusszal szállásunkra utazunk, júniusban Kremsbe, szeptemberben a Bécsi Erdőbe.

3. NAP: KREMS - WACHAU - MELK - WIESELBURG

Júniusban reggeli után városnéző séta a Wachau fővárosában, Kremsben, szeptemberben reggeli után a pompázatos göttweigi bencés apátságba utazunk. Mindkét alkalommal Kremsben hajóra szállunk és nekivágunk a Kulturális Világörökség részét képező Wachaunak. A a bámulatos vidéken templomok és várak között hajózunk. Aggsbachnál kikötünk, autóbusszal felme­gyünk az aggsteini várba, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk. Elhajózunk Schönbühel kastélya mellett, majd júniusban Melkből, szeptemberben Pöchlarnból busszal szállásunkra megyünk.

Júniusban a Niebelungengau nyári napforduló tűzijátékos ünnep­ségére jelentkezők este 8 óra körül autóbusszal Pöchlarnba utaz­nak, s ott hajóra szállnak. Hajózás lassú menetben Ybbs-ig. Mikor besötétedik, megkezdődik a tűzijáték, a partokon máglyák gyúl­nak. Más hajókkal konvojban Pöchlarnig haladunk, miközben a településekről tűzijátékokat lőnek fel, Maria Taferl temploma fényárban úszik. Útközben egy pohár italt, s kis falatkákat szol­gálnak fel a hajón. Kikötés Pöchlarnban, és a 15 km-re lévő szállá­sunkra utazunk autóbusszal. Érkezés éjfél körül.

4. NAP: YBBS - STRUDENGAU - GREIN - LINZ

Reggeli után Ybbsben hajóra szállunk, majd áthaladunk a Habsburg vár és uradalom tövében épült Ybbs-persenbeugi víz­lépcsőn, Ausztria legrégibb dunai műtárgyán. A duzzasztó szép­séges felvízén haladva érjük el a Strudengau vidékét, melynek látványa összemérhető a Wachau tájaival. Werfenstein vára mellett elhaladva kikötünk Greinben. Séta a várhoz, látoga­tás a Szász-Coburg család kastélyának termeiben. Júniusban Greinben, szeptemberben Wallsee-n szállunk vissza hajónkra, a Dunáról csodáljuk meg a ma is Habsburg uradalmat alkotó Wallsee-i várkastélyt, majd ismét zsilipelünk. Délután elérjük az Enns folyót. Júniusban és kikötünk Mauthausenben szállunk át buszunkra, Linzbe utazunk: rövid séta a főtéren és környékén, majd elfoglaljuk szállásunkat. Szeptemberben egészen Linzig hajózunk, a főtéri séta után szállásunkra megyünk.

5. NAP: LINZ - ASCHACH - ENGELHARTSZELL - PASSAU - BP.

Autóbusszal Aschachba utazunk, itt hajóra szállunk (2163 fkm). Indulás után röviddel zsilipelünk a legnagyobb szint­különbségű osztrák duzzasztónál, majd a Duna tündérvilá­gába érünk. Hegyek között az összeszűkült folyón kanyarogva végighajózunk nagy folyamunk legfestőibb táján. A Duna-hurokban (Donauschlinge) kiszállási lehetőség azoknak, akik meg szeretnék tekinteni az engelszelli trappista templomot. Engelhartszellnél kikötés, visszaszállnak a templomot felkereső utasok, majd elérjük a jochensteini vízlépcsőt, ahol a bal part már Németország. A zsilip előtt elhajózunk Nepomuki Szent János zátonyra épült kápolnája és szobra mellett. Maradva a hegyek között délután elérjük a három folyó városát Passau-t (2225 fkm). Hajónkról kiszállva rövid városnéző séta, majd uta­zás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Autóbusszal, Hajóval

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése


© 2014 Travelmax
POWERED BY: