Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Erdély kincsei - Mezőség

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2020-10-23-tól
2020-10-25-ig
Szobatípus: kétágyas Panzióban, Debrecenből
Időtartam: 2 éj
Ár:
28500.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2020-10-23-tól
2020-10-25-ig
Szobatípus: kétágyas Panzióban, Nyíregyházáról
Időtartam: 2 éj
Ár:
28500.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Erdély kincsei - Mezőség

 

Nagykároly, Érmindszent, Zilah, Kolozsvár, Válaszút, Bonchida, Szék, Körösfő, Csucsa, Nagyvárad

 

,,Tudom, hogy a mi dombjaink nem szépek. Kopárak,hajlottak, szürkék. Olyanok a völgyeink is, mintha örökös hétköznap lenne az életük. Úgy simulnak át lassú emelkedéssel a dombokba, mint ahogy a munkás, szürke élet belesimul a halálba. Falvaink félszegen húzódnak meg egy-egy völgysarokban, vályogból vert falú házaikon ócska nádtetőkkel, s még tavainkban is kevés az öröm.És ez a vidék nekünk mégis szép. Valami van nálunk a levegőben, van valami titokzatos, van valami furcsa megnyugtató varázsa" (Wass Albert)

 

2020. október 23 - 25.

3 nap / 2 éj

 

Csatlakozási lehetőségek:Debrecen, Újfehértó, Nyíregyháza

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - Nagykároly - Érmindszent - Zilah - Kolozsvár                
Elutazás Debrecenből, illetve Nyíregyházáról a reggeli órákban. Határátkelés Vállajnál. Nagykároly (Károlyi-kastély, Piarista gimnázium - Ady iskolája, vármegyeháza, ahol Kölcsey jegyzőként dolgozott, Kaffka Margit szülőháza). Következő megállónk Érmindszent (mai nevén Ady Endre) ahol megtekintjük az író szülőházát, és az emlékmúzeumot. Zilahra érve belvárosi séta (XIII. századi eredetű református templom, Wesselényi Miklós Református kollégium, Ady Endre Szobor, Wesselényi jobbágyfelszabadító szobor). Érkezés Kolozsvárra, szállás elfoglalása, vacsora (2 éj).

 

2. nap: Kolozsvár - Válaszút - Bonchida - Szék
Reggeli után Kolozsváron városnézés (Mátyás király szülőháza, Szent Mihály templom, Mátyás szobor, majd a legrégebbi utca nevezetességei (Bólyai Egyetem). Betekintünk a Házsongárdi temetőbe, mely Európa legrégebbi köztemetője. Sétánk alatt híres nevezetes síremlékeket láthatunk. Továbbutazunk a Mezőségbe, mely a Kis- és Nagy-Szamos, a Sajó, a Maros és az Aranyos közötti közép-erdélyi dombvidék összefoglaló tájneve. Első megállónk Válaszút (Bánffy-kastély, melyben Vass Albert született).  Bonchida (az erdélyi Versailles: Bánffy-kastély, gótikus református templom). Továbbutazunk a tárgyi és szellemi népkincsét máig megőrző kis faluba, Székre. A falu a széki és mezőségi táncok kincsesbányája. Megtekintjük a XIII. századi eredetű református templomot. Este visszaérkezés a szálláshelyre, vacsora.

 

3. nap: Körösfő - Csucsa - Királyhágó - Nagyvárad
Reggeli után első megállónk Körösfő(Kalotaszegre jellemző kazettás mennyezetű négyfiatornyos templom megtekintése, Vasvári Pál kopjafás emlékművénél koszorúzás, majd a népi kirakodóvásárban vásárlási lehetőség Kalotaszeg híres termékeiből). Csucsa (Ady emlékek). Királyhágón rövid pihenő (panoráma). Nagyvárad (városközpont, Sas-palota, Szigligeti Színház, EMKE kávéház, Nagysándor József aradi vértanú emléktáblájánál koszorúzás). Ártándi határátkeléssel érkezés Nyíregyházára, majd Debrecenbe az esti órákban.

 

Részvételi díj: 28.500 Ft / fő

 

Részvételi díj tartalmazza:

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal

- 2 éj Kolozsváron vagy környékén panzióban

- idegenvezetés

 

Részvételi díj nem tartalmazza:

- félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora): 6.000 Ft / fő ( a program félpanzióval foglalható)

- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 100 RON / fő

- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)

 

Minimum létszám: 35 fő

 

Egyágyas felár: 12.500 Ft / fő

 


Hasonló ajánlatok