Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Hévíz - az élet forrása

Magyarország, Balaton, Hévíz
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. augusztus 27

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 9.00 órakor

Fürdeni a Hévízi tóban különleges, varázslatos élmény, amit egyetlen medencés fürdőzés sem tud felülmúlni!

A tó türkiz színe, a tavat ölelő erdő és a napsugarak tükröződése a vízfelszínről már önmagában is a természetes egészség élményét nyújtják. Frissítő és gyógyító hatása mellett a hévízi tó természeti ritkaság is egyben, hiszen ez a biológiailag is aktív tó a világ legnagyobb fürdésre is alkalmas gyógytava. Vize folyamatosan cserélődik, mozgásban van. Türkiz színű termálvizében legismertebb növény a tavirózsa.

Program 

Elutazás reggel 9.00 órakor a Népligetből, az egész Európában gyógyvízéről híres Hévízi tófürdőhöz. A 4,4 hektáros nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat kén-, rádium-, és ásványanyag tartalmú forrás táplálja, mely bőséges vízhozamának köszönhetően a víz 72 órán belül teljesen kicserélődik. A hévízi tó vize egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve a szénsavas, a kénes, a kálcium, magnézium, hidrogén-karbonátos gyógyvizek kedvező tulajdonságait. A tófürdő vízhőmérséklete 22°C alá télen sem süllyed, nyáron pedig 30 °C fölé emelkedik.

Belépő ára: 6.500,-Ft/fő, Senior (60 év felett): 6.000,- Ft/fő (Az ár változhat, tájékoztató jellegű)

Wellness kiegészítő jegy (az érvényes Tófürdő belépőjegyhez) + 2.800,- Ft/fő

 Fürdőzés után az érdeklődőkkel ellátogatunk az Egregy városrészbe, ahol egy kellemes séta keretében megnézzük a római villa alapjait, a római katona sírját, az egregyi pincesort és az Árpdkori templomot. Nem véletlen hívják Egregyet Hévíz gasztronómia zöldövezetének. Nemritkán élő zenével várják a vendégeket, gyakori a szabad tűzön főzés, grillezés is. Érdemes a hűs pincékben a helyi borokat is megkóstolni Természetesen a haza indulásig lehet maradni a fürdőben is, vagy előbb kijönni, és egyénileg a parkban, és a városban sétálni. Visszaindulás Budapestre 17.30 órakor, várható visszaérkezés 21 óra körül.

 

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 11.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő


 Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok