Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

2IN1: TENGERPARTI NYARALÁS ÉS VÁROSLÁTOGATÁS: 4 ÉJSZAKÁS KIKAPCSOLÓDÁS SZARDÍNIÁN

Olaszország, Szardínia, Cagliari
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Cagliari Szardínia legnagyobb városa és egyben a Földközi-tenger egyik legszebb kikötővárosa. Cagliari Olaszország egyik leghosszabb tengerpartjával büszkélkedhet: Poetto 13 km hosszú és kitűnő homokos strandjáról híres.

Klímája jellegzetesen mediterrán, sőt Afrika közelsége miatt már-már szubtrópusinak mondható, ezt különleges növényzete, hatalmas méretű fái és virágai is alátámasztják. Botanikus kertjében csodás orchideákat, hibiszkuszokat, pálmákat, különleges szubtrópusi növényeket találhatunk, és a mocsaraknál egy flamingó rezervátumban is gyönyörködhetünk.

Hangulatos kikötőnegyede telis-tele van ódon autentikus kisvendéglőkkel. Az óvárosban hangulatos utcácskák, színes házak, kis kőtemplomok találhatók, de van itt sok üzlet, jellegzetes éttermek, kávéházak, fagyizók is.

A város legrégibb része a Castello dombtetőn fekszik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Cagliari-öbölre. A városfalak legnagyobb része ma is teljesen ép és két 13. századi fehér mészkőtorony a Sant Pacras és az Elefánt torony erősíti. Ez a helyben bányászott mészkő az alapanyaga a városfalnak és sok régi városi épületnek is.

Az óváros fő látnivalóinak egyike az óriási Terrazo Umberto I. A S. Remy-bástyát is felhasználva tervezett kávéházas, teraszos épület minden pontjáról más és más panoráma nyílik a városra és az öbölre. Saint Remy bástya a 19.század végén épült a város 14. századi falaira.

A római uralom kiemelkedő emléke a római amfiteátrum, mely egyedülálló a világon abban a tekintetben, hogy a helyi mészkősziklákba vájták. Az egész sziget legnagyobb szabású ókori emléke, a II. században készült, Plinius szerint 15000 nézőt is befogadott. Az amfiteátrum nyaranta ma is koncertek és operaelőadások helyszíne.

Cagliari legnagyobb vásárcsarnokát a Mercatot a Via Tizianon találjuk. Zöldséget, gyümölcsöt, halat, tengeri herkentyűket, sajtokat és más finomságokat vásárolhatunk itt.

Szállás:

A Hotel Italia szállása Cagliari történelmi központjában, a kikötőtől 100 méterre található. A szálloda légkondicionált szobákkal, ingyenes fitneszteremmel és az egész épületben díjmentes wifivel várja vendégeit. Cagliari vasútállomása 5 perces sétával érhető el.

A szobák TV-vel és minibárral felszereltek. A saját fürdőszobához hajszárító tartozik.

Minden nap bőséges, édes és sós büféreggeli fogyasztható, mely péksüteményeket, friss gyümölcsöket, sajtokat és felvágottakat is tartalmaz. A helyszínen bár működik.

A Cagliari repülőtér 15 perces autóútra fekszik.

Az ár tartalmazza:

-Szállás 4 éjszakára, 1 fő részére, kétágyas standard szobában
-Reggelis ellátás
-Repülőjegy közvetlen járattal Budapest - Cagliari- Budapest járatán
-Reptéri illeték
-Online check in
-Személyenként 1 db kézipoggyász (40x20x25 cm)

Az ár nem tartalmazza:

-feladott poggyász (maximum. 20 kg): 25.000 Ft/db
-elsőbbségi beszállás: 16.000 Ft/fő, mellyel a kisméretű kézipoggyászon kívül egy nagyméretű -kézipoggyász is felvihető a fedélzetre (55x40x20 cm)
-fix ülőhely a repülőn (3.500 Ft-tól/fő/irány), hogy az együtt utazók garantáltan egymás mellett ülhessenek. Ellenkező esetben az utasfelvételnél automatikusan kerülnek kiosztásra az ülések, melyek nem egymás mellé szólnak.
-transzfer reptér-hotel-reptér között (angol asszisztenciával): 12.990 Ft/fő
-betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 790 Ft-tól/fő/nap
-sztornóbiztosítás: 1,4%

Hasznos információk:
A szállodákban üdülőhelyi díj fizetendő, melynek mértéke kb. 4 euro/fő/éj

A beutazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

Igény esetén az utazás bővíthető 8 nap/7 éjszakára is!

Hasonló ajánlatok