Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Varázslatos Szlovénia túrákkal a természetben, wellness pihenéssel 2023

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Ljubljana
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Hegyek-völgyek között, Közép-európai program, Szomszédolás, Új Program, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Maribor – Velenje bányája – Ljubljana környéke (515 km)   

Elutazás hajnalban a Szeged-Buda­pest-Tornyiszentmiklós-Maribor út­vonalon. Maribor Európa kulturális fővárosa volt, a 400 éves szőlőtő­ke, a városközpont középkori kasté­lya, a székesegyház és a városháza egy vidékies hangulatú, magával ragadó települést idéz. Búcsúzva a várostól, megtudjuk, milyen nehéz is a szénbányászok élete. Velenjébe érkezve a világ legvastagabb szénrétege Európa egyik legnagyobb, legkorszerűbb és biztonságos szénbányáját rejti, ahová lifttel mi is leereszkedünk. A szénbányászat felszín feletti és felszín alatti múzeumával ismerkedünk. Vacsoraidőre érkezünk szállodánkba, ahol házias ízekkel várnak bennünket. Mind a négy napon itt lesz a szállásunk.

2. nap: Postojna, Predjama vára és a szlovén tengerpart gyalogosan Pirantól Portorozig (380 km)

Reggeli után a postojnai cseppkő­barlangot, a karsztvidék gyöngy­szemét részben elektromos kisvonattal, részben gyalogosan járjuk be, termeiben lebilincselő élményben lesz ré­szünk! A közelben álló predjamai lovagvár egy sziklafalba épített „fészek”, a középkori találékonyság mesterműve. A délutáni órákban a mediterrán tengerparti városkákba érkezünk. Portoroz elegáns üdülőhely, Piran pedig egy romantikus, hajdani halásztelepülés. Piranban felkapaszko­dunk a Szent György templomához vagy akár egy kávézó teraszáról élvezhetjük a tengerpart látványát. Innen indul az első gyalogos sétánk, végig a part mentén a két városka között. Közel egy óra alatt érünk Portorozba, de aki inkább a buszozást választaná, azt is megteheti. Útközben a tenger illatával, a hullámok hangjával töltődünk fel. Estefelé visszaindulunk szálláshelyünkre.

3. nap: Bohinj és a Száva forrás vízesése | Bledi-tó és a Vintgar-szurdok (40 km)   

A Triglav Nemzeti Parkban, a Júlia Alpok között haladva érkezünk a Bohinji-tó vidékére, ahol a tó vize fjordként nyúlik be a nemzeti park hegyei közé. Felvonóval jutunk fel a Vogel síterepre (felvonójegy!), ahonnan páratlan kilátásban lehet részünk az Alpok hófödte csúcsaira. Fotószünetet követően visszatérünk a tó szintjére, majd következő úticélunk a Savica-vízesés lesz. A víz egy karsztbarlangból ömlik ki, sziklahasadékon át. A 78 méterről lezúduló, félelmetesen dübörgő víztömeg párába vonja az előttünk magasodó függőleges sziklafalat. Ez a leghíresebb és leglátogatottabb vízesés Szlovéniában, melyet mi is bejárunk. Ide a hegyoldalban kialakított lépcsősoron tudunk feljutni, az út kb. 25-30 perc. A látvány pazar, megéri az erőfeszítést! Aki vállalkozik egy könnyű, kellemes erdei sétára, innen kb másfél óra alatt tudunk visszajutni Ukancba, itt fogunk visszaszállni az autóbuszunkba. és visszaindulunk a Bledi-tó felé. A tavat a fekvése, enyhe éghajlata miatt turisták ezrei keresik fel. A Bledi-tóban fekvő kis szigeten Szűz Mária zarándoktemp­loma található, melyet „pletnával” (kishajóval) látogatunk meg és gyönyörködünk a tavat körülölelő hegyormok látványában. A délután folyamán még a Vintgar-szurdok, Szlové­nia legmagasabb folyami zuhataga vár bennünket. Az összesen 1600 m hosszú, helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyargó Radovna-patak vadregényes völgyében sétálunk. Fából épített járdákon, hidakon tudjuk végigjárni szurdok teljes hosszát. Helyenként haragosan zúg a patak, míg máshol kisimul a víztükör. Vadregényes túránk a 16 m magas Šum vízesésnél ér véget. Innen még egy kis séta, és felszállhatunk az autóbuszunkra. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Mesés kirándulásra indulunk a Logarska Dolina völgyből a Rinka-vízesésen át a Savinja forrásához vagy esetleg egy kellemes termálfürdőben töltjük a napot. Szabad a választás!

Autóbuszos, majd gyalogos kirándulást teszünk a szlovén fővárostól, Ljubljanától északra, a mesés Logarska Dolina alpesi jellegű völgyben. A Savinja Alpok szívében található a Logar-völgy, Európa egyik legszebb alpesi völgye, mely minden évszakban gyönyörű. A több mint 2000 méteres csúcsok között napos réteket és legelőket, erdei házikókat és festői természeti látványosságokat találhatunk a Savinja folyó forrásvidéke mellett. Az erdő mélyéről a Rinka-vízesés zúgása hallatszik. Ide, a parkolóhoz autóbuszunkkal érkezünk, majd egy hosszan kiépített úton kezdjük túránkat. A fehéren vakító Kamniki- és Savinji-Alpok csipkés hegyláncai közé szorult vadvirágos völgy felső végében rövid, de meredek, sziklába vájt lépcsőkön mászunk fel a 90 m magasból lezúduló Rinka-vízeséshez. A látvány a fából készült Sasfészek bárból nézve is lenyűgöző!  Pallóhidak, kapaszkodók és lépcsősorok segítségével érkezünk a vízesés tetejéhez. Útközben bámulatos panoráma nyílik a Logar-völgyre és a környező hegycsúcsokra. Szemet gyönyörködtető, de meredek útvonalon folytatjuk tovább túránkat a sziklás szurdokon keresztül a Savinja forráshoz, majd pihenőt tartunk a lenyűgöző kilátást nyújtó rusztikus Frischauf menedékháznál. Ugyanezen az útvonalon ereszkedünk vissza a kiindulási pontunkra. A túra kb. 410 méteres szintkülönbséget jelent fölfelé, ugyanennyit lefelé, érdemes bakancsot vagy egy keményebb túracipőt hozni. Ezen a napon választhatunk a túrázás és egy wellnessközpont között. Akik a Ljubljana közeli Atlantis Termál Wellness&Spa központban (min. 10 fő esetén) kívánják eltölteni a napot, ők a fürdőkomplexumban kültéri és beltéri medencéket, masszázsmedencéket, hullám medencét, termálvizes medencéket, szaunát, gőzkabint találhatnak. Szállásunkra vacsoraidőre térünk vissza.

5. nap: Ljubljana – Ptuj – Budapest – Szeged (690 km)

Reggel Szlovénia fiatal, energikus fővárosába látogatunk. A hármashídon átmenve siklóval megyünk fel a Ljubljana jelképeként is ismert fellegvárba. Itt raboskodott Batthyá­ny Lajos is 1849-ben. A toronyból jó időben az Alpok csúcsai is lát­szanak. A Ljubljanica-folyó partján egy életteli piac és számos cuk­rászda, söröző, étterem, butik várja a látogatókat. Kirándulásunk utolsó állomása Ptuj. A kisváros kellemes meglepetést okoz római kori em­lékeivel, muzeális várkastélyával. Utunkat a Tornyiszentmiklós-Buda­pest útvonalon folytatjuk, késő este érkezünk Szegedre.



FONTOS TUDNIVALÓK A PROGRAMUNKHOZ:

A gyalogtúrák nehézsége

A programban szereplő gyalogtúrák minősítését minden programnál külön részletezzük. A gyalogtúráink könnyed, maximum átlagos nehézségűek, így nagyobb terhelésre nem kell számítani! Eygéntől függően azonban az egyes szakaszok fizikai állapottól függően kicsit fárasztóak lehetnek. A túrák távolsága és a szintemelkedése nem kimagasló, a terep azonban ritkán törmelékes lehet.

Egyes túrák körtúrák, melyek esetében visszafordulásra nincs lehetőség.

A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne az esőkabáttal, tartalék meleg ruhával, élelemmel és ivóízzel.

Ha Ön szokott túrázni vagy sportolni, akkor nem érheti meglepetés gyalogtúránk egyikén sem. Egy esetleges zivatar, esős időjárás azonban nehezítheti a túrákat, így nagyon fontos a megfelelő felszerelés, öltözet.

A túrákon való részvétel feltétele a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztosság és a tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.

A túrák nehézségét hatos skálán, a nemzetközileg is elismert BergFex minősítése alapján adjuk meg.

 

Szükséges felszerelés

Öltözet
Strapabíró túraöltözet, meleg ruha, vékony és vastag polár pulóver, jó minőségű, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kényelmes és vízhatlan túrabakancs, sapka, kesztyű igény szerint. A jó minőségű esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük mindenképp fordíts erre kellő figyelmet! Természetesen amennyiben a lehetőségek engedik, a túrák napjait az időjárás alakulása szerint igyekszünk módosítani, azonban ez nem mindig megoldható a program egyéb kötöttségei miatt. Olyan bakancsot hozzon magával, amit már régóta használ. Ha új bakanccsal próbálkozunk, akkor a túra előtt mindenképp napokon keresztül legyen használva, bejáratva, nehogy az utazás alatt törje fel a lábat! Hozzunk magunkkal kendőt vagy baseball sapkát, napvédő krémet az erős napsugárzás miatt.

Túrafelszerelés
Kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, napszemüveg, napolaj, túrabot igény szerint.

Csomagolás az autóbuszra
Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe a szállodában használatos ruházatot. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.

A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi túrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolvány (vagy az útlevél), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép stb.

Nyilatkozat
Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túra és idegenvezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más, helyettesítő programot szervezni.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!  

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!  

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!  

10000
Atlantis Termál Wellness & Spa fürdőbelépőjegy

16 EUR/főtől (helyszínen fizetendő)

1

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 09.13.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 128.000 Ft / 332 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 10.000 Ft / 26 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 42.000 Ft / 109 EUR
4x vacsora felár: 31.000 Ft / 81 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 3.500 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 4.550 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 5.750 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 4x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Atlantis Termál Wellness & Spa fürdőbelépőjegy: 16 EUR/főtől


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 120 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 10.000 Ft / 26 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Tornyiszentmiklós autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 4x reggelis ellátás

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

-4x vacsora ellátás

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok