Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

FEDEZD FEL DÉL-OLASZORSZÁG LEGNAGYOBB VÁROSÁT: NÁPOLYT!

Olaszország, Dél-Olaszország, Nápoly
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Nápoly Dél-Olaszország legnagyobb városa.

A város környékének gazdag történelme és kulturális élete van. Híres a népszokásairól és konyhájáról (a pizza szülőhazája). A nápolyi nyelv,Olaszország egyik leggazdagabb és legszínesebb regionális nyelve, mely sok jellemzőjében eltér a hivatalos olasz nyelvtől. Történelmi jelentősége, valamint kiemelkedő gazdasági teljesítménye révén Nápolyt Dél-Olaszország nem hivatalos fővárosának tartják.

Látnivalók:

A Dóm Nápoly hatalmas katedrálisa. A 14. században épült, de miután a 17. században egy földrengésben megsérült, barokk stílusban építették újjá. A gyönyörű dómban a város védőszentjének, Szent Januáriusznak a vérereklyéjét őrzik.

A Santa Chiara egy komplexum: maga a templom, kolostor, múzeum, és a kripták a 14. században épültek, de a II. Világháborúban majdnem teljesen leégtek, végül a 20. század közepén restaurálták. Ha valaki magát a templomot önmagában nem is keresné fel, kolostorának gyönyörű kertjei miatt érdemes ellátogatni ide, ugyanis egy igazi oázis a nyüzsgő Nápolyban, és szinte az egyetlen hely a városban, ahol nincs grafiti.

A Piazza del Plebiscito Nápoly legnagyobb tere, ahol Nápoly 2 híres látványossága, a Királyi Palota, és a San Francesco di Paola templom áll. A 17. századi Királyi Palotában betekintést nyerhetünk a korábbi fényűzésbe, impozáns szobák és festmények sorakoznak.

A 19. századi San Franesco di Paola templom inkább kívülről, mint belülről érdekes, a Királyi Palotával ellentétben, melybe külső megjelenése alapján talán be se mennénk, de belülről rendkívül díszes.

A Galleria Umberto egy passzázs  a San Carlo Operaházzal átellenben, a város újjáépítésének egyik alapkövét jelentette. Emanuele Rocco tervezte, modern építészeti megoldásokat felhasználva a milánói Galleria Vittorio Emmanueléhez hasonlatosan. Üzleteknek, kávéházaknak ad otthont, míg a harmadik emeletén magánlakosztályok találhatók. A kereszt alaprajzú passzázs közepét egy 16 borda által tartott hatalmas üvegkupola fedi

A Piazza del Plebiscito mellett áll a Castel Nuovo (Új Vár) Nápoly egyik jelképe, és leghíresebb szimbóluma. A 13. században építtette Anjou Károly, de azóta többször bővítették és átépítették. A volt királyi palota ma múzeumnak

A "tojásvár" azaz a Castel dell'Ovo egy vár a tengerpart mentén, kávézók közelében. Egy szép, pihentető hely, tetejéről szép kilátásban gyönyörködhetünk.

Ha Nápolyban járunk semmiképp ne hagyjuk ki az igazi nápolyi pizzát, az olasz fagyit, a gelatot és a rumba áztatott piskótát, a baba-t!

Szállás:

A Hotel Bella Napoli nagyszerű ár-érték arányú szálláslehetőséget kínál Nápoly szívében, alig 500 méterre a központi pályaudvartól és közel az üzleti negyedhez.


A kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkező Hotel Bella Napoli a buszpályaudvar és egy metrómegálló közelében fekszik. A főpályaudvaron felszállhat a Circumvesuviana vonatra, mely az Amalfi partszakasz mentén elviszi Önt Pompeiibe és Sorrentóba.

Az ár tartalmazza:

-Szállás 3 éjszakára, 1 fő részére, classic kétágyas szobában
-Reggelis ellátás
-Repülőjegy Budapest – Nápoly - Budapest járatán
-Reptéri illeték
-Személyenként 1 db. kisméretű kézipoggyász (40x20x25 cm)
-Online check-in

Igényelhető:
-Feladott poggyász (max 20 kg): 25.000 Ft/db
-Elsőbbségi beszállás: 6000 Ft/fő/irány, mellyel egy nagyobb méretű kézipoggyász is (55x40x20 cm) garantáltan az utastérbe vihető
-Fix ülőhely a repülőn egymás mellett: 3.500 Ft-tól/fő/irány, hogy az együtt utazók egymás mellett ülhessenek
-Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 790 Ft/fő/nap
-Sztornó biztosítás

Hasznos információk:
-Az ajánlat nem tartalmazza a transzfereket, helyi közlekedést, egyéb étkezéseket és személyes kiadásokat.
-Nápolyi szállodákban a helyszínen üdülőhelyi díj fizetendő, melynek mértéke kb. 4 EUR/fő/éj.
-Az utazáshoz érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges.

Hasonló ajánlatok