Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

PORTO, A PORTUGÁL GYÖNGYSZEM

Portugália, Porto és környéke, Porto
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Porto Portugália második legnagyobb városa. Portót a hidak városának (portugálul Cidade das Pontes) is nevezik, jelenleg hat híd köti össze a folyó déli partján fekvő, pincéiről híres Vila Nova de Gaia-val. Ennek a folyóhoz közeli pincéiben (portugálul caves) évszázadokkal ezelőtt kezdték készíteni a Douro felsőbb folyása mentén termelt szőlőkből bárkákon ideszállított mustból, töményebb szőlőpárlat hozzáadásával a hosszú tengeri utakon minőségét megőrző, magasabb alkoholtartalmú, nevezetes portói bort. 

Azonban Porto sokkal több, mint csupán a bor szerelmeseinek Mekkája, bár tagadhatatlan, hogy a bor a város egyik legfőbb vonzereje. Az évek során a macskaköves utcák és Porto lenyűgöző építészetében is megjelenő gazdag történelme egyre többeket csalogat a városba.

A történelmi városközpont az UNESCO által számon tartott világörökség része. 2001-ben Európa kulturális fővárosa volt. A 2004-es labdarúgó-Európa bajnokság egyik helyszíne volt, erre az eseményre készült 3 metróvonal is.

 Látnivalók:

-Ribeira - A város legrégebbi negyede, “Porto lelke” középkori sikátorokkal és utcákkal. Egy folyóparti térrel végződik ez az omladozó, de rendkívül varázslatos hely. A turisták előszeretettel fotózzák az idilli látványt nyújtó színes házakat és a tradicionális hajókat. Az UNESCO Világörökségének része a Cais da Ribeira, ahova nemcsak nappal, de éjjel is érdemes ellátogatni. A bárok és az éttermek ekkor kelnek életre a boltíves, középkori kapualjakban.
-Szent Ferenc templom - Portugália egyik legszebb és egyben Porto legrégebbi temploma, melynek belsejét 400 kg aranyozott díszítés borítja.
-Clérigos torony - Porto városának szimbóluma. A Clérigos templom 75 m magas gránittornya a hajók számára szolgált útmutatóként. megmászása után csodálatos panorámával találkozhatunk.
-Dom Luis-híd - Porto másik jelképe. A kétszintes hídon áthaladva a város egyik legszebb kilátásában gyönyörködhetünk, innen csodás kilátás nyílik Porto városára és Vila Nova de Gaiai kikötőjének régi borraktáraira.
-Vila Nova De Gaia - Porto óvárosával szemben találjuk a Vila Nova De Gaia-t, mely a portói bor otthona. Az oportó raktárak többségében ingyenes vezetés és borkóstoló található.
-Tőzsdepalota - Porto óvárosának főterén áll a város leglátogatottabb nevezetessége a Tőzsdepalota.  Belépve a látogató egy fényes, üvegkupolával fedett és árkádsorral körbevett téren találja magát. A gránitból és márványból épült palota napjainkban több, Porto történetét bemutató kiállításnak ad otthont.
-Sé do Porto katedrális - Porto katedrálisa a XII. századból származik, amikor erődtemplomként használták, ezért a templomhoz őrtornyok és bástyák tartoznak.
-Casa da Musica - Porto építészeti csodája ez a 12 emeletes, szabálytalan alakú épület.13 ezer fős nézőtér, tökéletes akusztikai megoldások és egy falra rögzített, barokk orgona várja a látogatókat. A legnevesebb nemzetközi zenekarok már szinte kivétel nélkül játszottak a Casa da Musica falai között. A felső emeleten Porto egyik legexkluzívabb éttermét találjuk.

Szállás:

A Porto történelmi városrészében található Aparthotel Oporto Entreparedes modern, önellátó szállást kínál kilátással a városra. A vendégek számára ingyenes kerékpárok is biztosítottak a város felfedezéséhez. A São Bento vasúti pályaudvar 6 perces sétával érhető el.

Az egyterű apartmanokat és stúdiókat pasztellszínek és parkettás padló jellemzi. A szállásokon ingyenes Wi-Fi, sütővel, hűtőszekrénnyel, valamint tea- és kávéfőzési lehetőséggel felszerelt konyha, síkképernyős, műholdas TV-vel ellátott ülősarok, illetve privát fürdőszoba áll rendelkezésre.

A önellátó vendégeket számos üzlet, bevásárlóközpont és szupermarket várja. A környéken számos portugál és nemzetközi kávézó, étterem és bár is működik.

A Douro folyó menti sétány és az ikonikus D. Luís-híd 300 méterre, a Coliseu do Porto színház pedig szintén 300 méterre található.

A szörfözés és a kerékpározás egyaránt népszerű program a környéken. A Douro folyón a vendégek hajókirándulásokon is részt vehetnek. A Francisco de Sá Carneiro nemzetközi repülőtér 20 perces autóútra fekszik.

Az ár tartalmazza:

-Szállás 4 éjszakára, kétágyas stúdiókban
-Reggelis ellátás
-Repülőjegy Budapest - Porto - Budapest járatán
-Reptéri illeték
-Személyenként 1 db kézipoggyász

Az ár nem tartalmazza:

-Feladott poggyász (maximum 20 kg): 25.000 Ft/db
-Elsőbbségi beszállás: 8.000 Ft/fő, mellyel a kézipoggyász garantáltan az utastérbe vihető
-Fix ülőhely a repülőn (3500 Ft-tól/fő/irány), hogy az együtt utazók garantáltan egymás mellett ülhessenek. Ellenkező esetben az utasfelvételnél automatikusan kerülnek kiosztásra az ülések.
-Retúr transzfer Portóban reptér-hotel-reptér között: 8.500 Ft/fő
-Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 860 Ft/fő/nap
-Sztornóbiztosítás: 1,4%

Hasonló ajánlatok