Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

A Szlovén Alpok és Adria természeti kincsei és várai

Szlovénia, Körutazás Szlovéniában, Körutazás Szlovéniában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. augusztus 5-8. (Csütörtök - Vasárnap)
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3*-os szálloda Ljubljana közelében, 3 éjszaka, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Program

1. nap: Maribor - Celje
Kora reggel indulás Budapestről. Utazás a második legnagyobb szlovén városba, Mariborba: séta a Dráva parti óvárosban, ahol a világ legrégibb ma is termő szőlőtőkéjét is láthatjuk. Délután látogatás a Cillei grófok egykori várkastélyába, a Celjei várba. A vár 400 méterre emelkedik a város fölé, gyönyörű panorámát nyújtva a Savinja folyó völgyére. Az esti órákban érkezés a szállásra.

2. nap: Trieszt – Koper - Piran
Reggeli után indulás a Monarchia tengeri kikötőjébe, Trieszt-be*. Városnéző sétánk során érintjük a Piazza Unita d’Italia századfordulós palotáit, a tengerbe nyúló Molo Audace-t, a Nagy Csatornát, a piacot, valamint számos római kori emléket. Délután rövid megálló Koperben, seta az óvárosban, majd látogatás a középkori jellegét ma is őrző, festői szépségű Piran városában. Szabadprogram, strandolási lehetőség az Adriai tengerben.
* . A trieszti programot függővé tesszük a magyar és olasz kormány megállapodásától és a határhelyzettől (ha ezt ésszerű kihagyni – pl. túl sokat kellene várakozni a határon -, akkor több időt töltünk a szlovén tengerpart városaiban).

3. nap: Bled – Bohinj - Ribcev Laz
Utazás az évszázadok óta kedvelt pihenőhelyre, Bled városába: látogatás a sziklára épült várkastélyban, majd szabadprogram, séta a tó körül. Délután utazás a Triglav Nemzeti Park területén a Júlia Alpok egyik ékességéhez, a bohinji tóhoz. A tó vize fjordként nyúlik be a Nemzeti Park hegyei közé. Séta a tóparti településen, Ribcev Lazban, látogatás a Keresztelő Szent János templomban. Strandolási lehetőség a tóban, vagy fakultatív programlehetőség: Séta a Savica vízeséshez (innen ered a Száva) - mely kb. háromnegyed órás sétával érhető el (kb. 3 €). Az esti órákban érkezés a szállásra.

4. nap: Ljubljana – Ptuj
Reggeli után ismerkedés Szlovénia hangulatos fővárosával, Ljubljanával. Séta a belvárosban: hármas híd, ferences templom, Szent Miklós székesegyház, séta a várhoz. Rövid szabadprogram után utazás tovább. Séta az egykor salzburgi érsekséghez tartozó Ptuj városában: Orfeusz emlékmű, látogatás a várban (hangszer-gyűjtemény, farsangi jelmezek kiállítása). Megálló Ptujska Gora kegytemplománál, melynek legnagyobb éke a főoltáron lévő Mária dombormű. Szűz Mária oltalmazó palástja alatt látható Zsigmond király és Cillei Frigyes alakja. Búcsú Szlovéniától, érkezés haza az esti órákban.

Részvételi díj: 109.000 Ft/fő

Mely tartalmazza:
Utazás teljes költségét (autóbusz, útdíjak, parkolási díjak, stb.)
Szállást 3 csillagos hotelben 3 éjszakára, 2-3 ágyas szobákban
Félpanziós ellátást: reggelit és vacsorát
Programok, belépőjegyek költségét
Idegenvezetés és az idegenforgalmi adó költéségét
Baleset,- betegség és-poggyászbiztosítást (Aegon Világlátó Arany biztosítás) Útlemondási (stornó) biztosítást Z1 záradékkal kiegészítve (Covid19 miatti karantén esetére kiterjesztve)

Hasonló ajánlatok