Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Lillafüred - Görömböly - Miskolc

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2022. február 13.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

 

Miskolc Észak-Magyarország szívében rengeteg látnivalóval várja a turistákat. A város története 70000 évre nyúlik vissza. A kohászati múltja miatt korábban „acélvárosnak” nevezett Miskolc az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon ment keresztül és vált egyre inkább a dicső jelzők fővárosává. Ma már sokkal inkább „zöld városnak”, a legek városaként szokták emlegetni. itt minden megtalálható, ami az országban elszórtan van jelen. Ezek közül keresünk fel néhányat a mai napon.

Program

 Első megállónk Lillafüred, országszerte híres hegyvidéki üdülőközpont a Hámori-tó partján. A hegyoldalon emelték a gyönyörű fekvésű Palotaszállót, amelyet Mátyás-korabeli vadászkastélyok mintájára építettek (az épületet csak kívülről tekintjük meg). Sétára várja a vendégeket a szálló függőkertje, melyből remek kilátás nyílik a környékre. Itt található a Szinva-patak látványos vízesése is, mely Magyarország legnagyobb függőleges esésű mesterséges vízesése húsz méteres magasságával.

Utunkat Görömböly városrészbe folytatjuk. A domboldalon több sorosan, teraszosan elhelyezkedő pincesorok látványa egészen különleges. A Grál Pince kézzel faragott, honfoglalás kori motívumokkal díszítéseivel pedig egyedülálló . A termei különleges hangulatot árasztanak. Itt egy vezetett pincelátogatáson veszünk részt, megismerve a pince és a család történetét is. Miskolc belvárosának legjelentősebb és egyben egyik leghosszabb útja mentén találhatóak a város legszebb, épületei, terei, látnivalói. Itt látható a Miskolci Nemzeti Színház, amely az első magyar kőszínház volt. Mellette a Gyarmathy Ferenc színművész kezdeményezésére megnyílt Színház-történeti és Színészmúzeum. A múzeum a miskolci színjátszás két évszázados történetét, a színház múltját, művészeinek életpályáját dokumentálja és mutatja be Innen ellátogatunk Miskolc egy másik egyedülálló látványosságához, az ortodox templomhoz. Itt látható Közép-Európa legnagyobb ikonosztáza, amely 16 méter magas, és 87 jelenetet mutat be Jézus életéből. Ezenkívül egy az ország leggazdagabb ortodox egyházi gyűjteményével is megismerkedünk. Hazaindulás előtt felkeressük az Avas tetején található kilátót, ahonnan páratlan rálátás nyílik a kivilágított városra. Budapestre visszaérkezés 21 óra körül. Belépő: kb. 4500,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 7.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok