Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

HOSSZÚ HÉTVÉGE A HORVÁT TENGERPARTON BŐSÉGES FÉLPANZIÓS ELLÁTÁSSAL, VISSZAÚTON A PLITVICEI TAVAKKAL

Horvátország, Krk sziget, Omisalj
  • Szálláskategória: Hotel **
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Program:

1.nap: Budapest – Omisalj

Találkozó a Népliget, Szöglet Presso-nál. Indulás 06:00 órakor. Kora délután érkezünk meg Zágrábba, ahol megismerkedünk a főtérrel, a katedrálissal, a Nemzeti Színházzal, és a Medvednica-hegy és a Száva folyó között fekvő óvárossal, ahol gyönyörű parkokat és szökőkutakat találunk. Késő délután érkezés a szállásra Omisaljba. A szobák elfoglalása után egyénileg lehetőség van fürdeni a tengerben. Este büfévacsora a hotel éttermében.

2. nap: Omisalj, vagy fakultatív kirándulás a Krk-szigeten

Reggeli. A mai nap a pihenésé. Egész napos kikapcsolódás a tengerparton.

Lehetőség van részt venni egy fakultatív kiránduláson a Krk-szigetre.  Autóbuszunkkal a Krk-hídon át érkezünk a szigetre, majd meglátogatjuk Vrbnik városkát, mely a tengerparton, dombok között helyezkedik el, kedves óvárossal, ahol egyébként a világ egyik legkeskenyebb, szinte vállszélességű utcája is található. Csodás fotók készülhetnek a régi házak tövében, a meredek, kifényesedett kövezetű utcácskákban. A program további részében ellátogatunk a sziget egyik legismertebb pincéjébe, ahol részt vehetünk egy borkóstolós programon. A teraszról fantasztikus kilátásban is gyönyörködhetünk. A program egy üdvözlőitallal kezdődik, majd a helyi szőlőtermelés, szüret és a borkészítés „tudományába” vezet bennünket egy filmvetítés során. Ezután 3 féle helyi bort kóstolhatunk, melyek egyike a sziget büszkesége, a Zlachtina, mely kimondottan e táj szőlőjéből készülő száraz minőségi bor. Mellé kóstolót kapunk a helyi sajtokból, házi sonkából, ezzel koronázzuk meg a programot. Mindezek meg is vásárolhatók majd a pincében. Részvétel a „pinceprogramon” 100 HRK.

Ezután elindulunk visszafelé, és útközben megállunk a sziget fővárosában, Krk-ben. Az óváros sikátoraiban autentikus házak várnak bennünket, a parton elfogyaszthatjuk délutáni kávénkat, vagy egy finom horvát sört. A városi strandok valamelyikén még fürödhetünk is. Visszaindulás a szállásra a késő délutáni órákban.

A kirándulás ára: 5 000 Ft/fő. Minimum létszám 25 fő.

Szállás, vacsora.

3. nap: Omisalj vagy fakultatív kirándulás Opatijába

Egész napos pihenés a tengerparton.

Vagy fakultatív kirándulás Opatijába. Autóbuszunkkal Rijekán át érkezünk az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, Opatijába. Még Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat (nem a bécsi Schönbrunnban). Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik.

Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány, a lungomare, melyet 1885-ben kezdték építeni, amikor a települést klimatikus gyógyhellyé nyilvánították. 

A Hollywood-i Híresek utcájára hajazva, Abbázia híres promenádján is márványcsillagokat helyeztek el, amelyekkel a Horvátországot a sport, művészeti és egyéb területeken népszerűsítő hírességek előtt tisztelegnek. Kötelező látványosságai között találjuk a valószínűleg 1420-ban épült Szt. Jakab-templomot. Ez az apátság (opatija) lett később a település névadója. Érdekes még pl. az Imperial szállóval átellenben elhelyezkedő gyönyörű abbáziai parkban, a Szt. Jakab-templom tövében lévő Helios és Selena szökőkút, amely a Napot és a Holdat a mitológiai testvérpár alakjában ábrázolja.
Az Angyali üdvözlet-templom Abbázia legszebb látképei közé tartozik. Szépséges külsejével és lenyűgöző megjelenésével Abbázia ékköve és teszi teljes várossá.
A Villa Jeanette oldalán tábla hirdeti, hogy Móra Ferenc ott írta az Ének a búzamezőkről című regényét. Ebben - az akkor még közvetlenül a tengerparton álló - villában üdült Gustav Mahler osztrák zeneszerző is.
A magyar vonatkozású Amerikai kertben tengerre nyíló kilátás és botanikus kert várja a látogatókat. Az Amerikai kertet a gazdag magyar vállalkozó, Kurucz Mihály építette feleségének az 1900-as évek elején. Visszaindulás a késő délutáni órákban.

Részvételi díj: 5 000 Ft/fő. Minimum létszám 25 fő.

Szállás, vacsora.

4. nap: Plitvicei-tavak - Budapest

Reggeli után (9:00 óra körül) indulunk az Európa-szerte ismert Plitvicei-tavakhoz, Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába. A meseszép tavak füzér-szerűen húzódnak a vadregényes Kapela-hegységben, melyeket “ezer” apró erecske, patakocska és vadabbnál vadabb zuhatagok táplálják. A smaragd és a türkiz színek ezer árnyalatában pompázó víztükör, a fantasztikus erdei környezet egy színpompás mesevilágba repít bennünket. Horvátország gyöngyszemeinek is tekinthető tavak és vízesések 1979 óta az UNESCO Világörökség részét képezik. A nemzeti park tizennyolc tavát összesen 92 vízesés köti össze, melyek közül a legnagyobb 71 méter magasból ömlik a Korana-folyóba. Délutánig (kb. 16:00 óráig) barangolunk a nemzeti parkban, majd hazautazás. Érkezés a késő esti órákban.Utazás: Autóbusszal

Szállás: A 2*-os hotel bárral, kerttel, és étteremmel várja vendégeit, a strandtól 100 méterre, központtól 50 méterre. Az üdülőközpontban ingyenes wifihozzáférés (hallban) és díjmentesen használható magánparkoló biztosított.

A fitneszközpont felár ellenében vehető igénybe.

Ellátás: büfé jellegű bőséges félpanzió (reggeli és vacsora)

 

Szállás:

Hotel Uvala Scott
Uvala Grabrova b.b., 51262 Kraljevica, Horvátország

 

Nincs ideje egy hetet nyaralni? De azért jó lenne nem kihagyni a tengert? Legalább pár napot nyaralással tölteni? Csobbanjon velünk az Adriai-tenger hozzánk legközelebb eső részén, a Kvarner-öbölben (Rijeka, Opatija,)!

A mi szállásunk Kraljevicaban lesz az Uvala Scott ** hotelben. Szép zöld környezetben a Krk-szigetre vezető híd előtt található. A szálloda kétféle szobatípussal rendelkezik: standard, egyszerűen berendezett, fürdőszobás szobák, illetve a klímás, melyben hűtő és tv is található. A hotel 8 nagy villa épületből áll, melyek a hegyoldalban helyezkednek el, kb. 20-250 méterre a tengerparttól. A strand lépcsőkön és útról is megközelíthető. Központi nagy éttermében svédasztalos félpanziós ellátás várja a vendégeket. 2020-tól vacsora mellé víz és gépi üdítő. Strandja kiépített és aprókavicsos. Nagy tengerparti teraszos kávézója kellemes hely a pihenésre.

Az ár tartalmazza

- az utazást autóbusszal,
- szállást 2*-os hotelben standard kétágyas szobában,
- bőséges félpanziót,
- a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

 

Az ár nem tartalmazza

- az üdülőhelyi díjat, az esetleges felárakat, a belépők árát és a biztosítást, valamint az regisztrációs díjat.
További költségek:
Üdülőhelyi díj: 4,5 euro/fő
Regisztrációs díj: 1.500 Ft/fő
Egyágyas felár: 15 000 Ft
Utasbiztosítás 4 napra: felnőtt: 3.160 Ft, 18 év alatt: 1.580 Ft
Belépő a Plitvicei-tavakhoz: kb.200 HRK/fő + 20 HRK regisztrációs díj
Fakultatív kirándulás a Krk-szigetre: 5 000 Ft/fő, Opatijába: 5 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás köthető, normál 2%, Covid kiegészítéssel: 4,5%

 

Hasznos információk:
A részvételi díj nem tartalmaz további étkezéseket, belépőket,egyéb személyes kiadásokat.Az utazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

Az utazás időjárástól függetlenül indul.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, parkolás stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Minimum létszám: 35 fő

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Módosítási díjak:

módosítási díj: (név, felszállás helye stb.): 2.500 Ft/fő
A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Hasonló ajánlatok