Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Albánia nyaralás busszal 2023

Albánia, Albán tengerpart, Durres
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

ALBÁNIAI NYARALÁS

Albánia, ahol a tenger, az ég és a hegyek összeérnek, mint egy csiszolatlan gyémánt ragyog a keleti és nyugati világ között.

Időpont: 2023. június 16-25., szeptember 8-17.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 13.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 14.00 órakor

 

Program

Indulás a Népligetből 14 órakor. Folyamatos utazás Szerbián és Montenegrón keresztül Albániáig, körülbelül 4 óránként technikai pihenőkkel. Érkezés a szálláshoz Durres/Golem üdülő negyedébe a délelőtti órákban, majd a szállás elfoglalása.

Az egy hét alatt ki-ki kedvére tölti szabadidejét… Fantasztikus fakultatív kirándulásokkal (a helyszínen tart tájékoztatást idegenvezetőnk, aki végig kint tartózkodik csoportunkkal) tengerparti kikapcsolódással.

Szállásról: Elhelyezkedés Durres/Golem üdülő negyedben, homokos tengerparttól kb. 50 méterre, saját partszakasszal, napágyakkal. Szobák: mini hűtő, légkondicionáló berendezés, fürdőszoba zuhanyzóval, törölközővel, hajszárítóval, Ingyenes Wifi minden szobában és a közös helyiségekben,, Ingyenes értékmegőrző

Spa részleg masszázzsal, medencével, szaunával, Fitnesz terem, Szépségszalon, Kültéri medence, gyermekpancsoló, 1 szobához 2 napágy és 1 napernyő tartozik, Zuhanyzók, toalett a parton, 4 étterem ( 2 kontinentális étkezéshez, 2 a la carte étterem) Frekventált helyen található. Bolt, pékség, kávézók, bárok, éttermek a hotel utcájában. Erkély, wifi minden szobához, étterem az épületen belül.

Ellátásról:

Félpanzió: büfé reggeli: kávé, gyümölcslé, víz. Vacsora: 3 fogásos menü, alkoholos italokat nem tartalmaz az étkezés.

All inclusive: büfé reggeli: kávé, gyümölcslé, víz. Ebéd: 3 fogásos menü. Vacsora: 3 fogásos menü. Italok: kávé, gyümölcslé, alkoholos italok, nem alkoholos italok

Fakultatív program lehetőségek:

1) Kruja – 35 € / fő Látogatás a krujai várban, mely az albán nemzeti hős, Skandergég szülővárosa és hadiszállása, az albán ellenállás szimbóluma, hiszen az Albán hős innen verte vissza a Törökök támadásait 30 éven keresztül. A róla elnevezett múzeumot is meglátogathatjuk, majd az olajfák és a hamam maradványai felé vesszük az irányt, végül a krujai bazárban csodálhatjuk meg a kézműves termékeket. Ebéd Krujában.

2) Shkodra – 40 € / fő Látogatás Shkodrába, Albánia egyik legrégebbi városába, mely gazdasági és kultúrális valamint az albán katolicizmus központja. A város fölé emelkedik Rozafa vára, melyről csodálatos panoráma nyílik a várat körülölelő 3 folyóra. Séta az óvárosban, majd a shkodrai tó felé vesszük az irányt, mely Dél-európa legnagyobb tava. Ebéd Shkordában.

3) Tirana – 30 € / fő Albánia fővárosa 2022-ben elnyerte az európa ifjúsági fővárosa címet, a városban egymást érik a kávézók, éttermek. 1 napos látogatásunk során láthatjuk a város, lüktető életét, sétálunk a Skanderbég téren, megcsodáljuk az E’them Bey mecsetet, libegővel felmegyünk a Dajti hegyre, melyet Tirana tüdejének is neveznek. Ebéd Tirana új piaca mellett.

4) Berat - 40 € / fő Berat az 1000 ablak városa, nevét különleges építészetéről kapta. A balkán legjobb állapotban fennmaradt Török városa az ortodox egyház székhelye, valamint muszlim és bektási regionális központ, 2008 óta a kultúrális világörökség része. Felsétálunk a várhoz, megcsodáljuk a legrégebbi fennmaradt Török hidat majd egy helyi pincészetben borkóstolással zárjuk a napot.

5) Durres – 30 € / fő Félnapos kirándulás Durresben az Amfiteátrumhoz, mely a Balkán-félsziget legnagyobb és Albánia egyetlen ismert amfiteátruma. Lehetőség van a régészeti múzeum meglátogatására, majd a Skanderbég konyakgyárba megyünk, ahol megismerkedhetünk a konyakgyártás folyamatával és megkóstolhatjuk a híres konyakot.

6) Permet – 55 € / fő Permet Albánia egyik legzöldebb és legtisztább városa azonnal pozitív energiákkal tölti fel az idelátogató turistákat. Rövid kitérőt teszünk Tepelenebe ahol kávéra és tízóraira van lehetőség, majd tovább utazunk a permeti termálhoz, ami Albánia egyetlen meleg vizes hőforrása. Fürdőzés után estebéd majd hazaindulás.

7) Gijokastra+ Blue eye – 60 € / fő Albánia déli részén terül el ez a kedves város, melyet hangulatos szűk, macskaköves kis utcák szőnek körbe. A város fölé emelkedik a fellegvár, melyet megtekintünk, majd a néprajzi múzeumot látogatjuk meg, ahol megismerkedünk a 19. századi Albán építészet gyöngyszemével. A házban minden eredeti, igazi autentikus látvány tárul elénk és megismerkedhetünk a helyi szokásokkal is. Gijokastrából hazamenet a Blue Eye nevű különleges természeti forrásnál kitérőt teszünk, mely 50 méter mélyről tör fel és különleges színeivel kápráztat el minket.

8) Pogradec+Lin+Korca – 60 € / fő Lin faluba érkezünk, mely építészetéről is elhíresült kis üdülőfalu, valamint itt található Albánia egyik legszebb állapotban fennmaradt kora keresztény mozaikpadlója. A látogatás után az Ohridi tó mellett haladva Drilon nemzeti park felé vesszük az irányt ahol lehetőség lesz a híres pogradeci pisztrángot megkóstolni majd a Szent Naum kolostor felé vesszük az irányt a Macedón oldalon. A program igény szerint egy éjszakával bővíthető, ez esetben éjszaka Pogradecben, majd másnap Korca városát a szerenádok városát tekintjük meg.

A programok nem tartalmazzák az étkezések és a múzeumi belépők árát. Az árak tájékoztató jellegűek, helyszínen idegenvezetőnk ad tájékoztatást a pontos árakról!!!

Néhány hasznos tanács:

Úti okmányok: Magyar állampolgárok útlevél nélkül is utazhatnak, de a kártyás személyi igazolványnak még 6 hónapig érvényesnek kell lennie! ( A nem magyar állampolgárok részére a megfelelő vízumokról mindenkinek magának kell gondoskodnia! Felhívjuk figyelmét arra, hogy amennyiben bármelyik határon a hiányzó okmányok miatt leszállítják az autóbuszról, vagy nem engedik tovább, az irodánkat semmiféle felelősség nem terheli, és a hazautazásról az utas saját maga köteles gondoskodni. Indulás előtt mindig ellenőrizze, hogy Önnél van-e részvételi jegye, legalább 6 hónapig érvényes saját igazolványa, biztosítási kötvénye, költőpénze, jogosítványa, rendszeresen szedett gyógyszere.

Autóbusz ülőhelyei, ill. felszereltsége: Autóbuszainkon számozott ülőhelyet csak 5.000,-Ft felár ellenében tudunk biztosítani. Az ülőhelyeket irodánk osztja be természetesen figyelembe véve, hogy családtagokat, hozzátartozókat nem ültetünk el egymástól, ha együtt jelentkeznek, ill. betartjuk a jelentkezési sorrendet. Az autóbusz légkondicionált, dönthető és kihúzható ülések biztosítják a kényelmes utazást. Az autóbusz az autópályák melletti benzinkutak parkolóiban tart körülbelül 4 óránként 20 perces pihenőket. Az indulástól érkezésig bármilyen kérdéssel vagy kéréssel fordulhatnak az autóbusz személyzetéhez. Az utazás idejére kényelmes, laza ruházatot ajánlunk. Albániában a hivatalos fizetőeszköz az Albán LEK. Egy LEK körülbelül 3 forint. Magyarországon nem vásárolható ezért javasoljuk, hogy eurót hozzanak és Albániában tudják LEK-re váltani.

Csomagok: Autóbuszaink csomagterében korlátozott hely áll rendelkezésre, így személyenként oda-vissza utazáskor 1 utazótáska vagy bőrönd (max. 18 kg) és 1 kézitáska megengedett.

Kérjük a csomagjaikat jól látható helyen névvel, és címmel ellátni szíveskedjenek! Az autóbuszon felejtett tárgyakért, csomagokért felelősséget nem vállalunk! A buszokon TILOS a dohányzás!

 

Részvételi díj: 249.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 199.990,- Ft/fő 

6-12 éves korig 169.990,- Ft/fő    0-6 éves korig: 89.990,-Ft/fő

           BBP: 5.400,- Ft/fő + Stornó biztosítás 2,5%

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

All inclusiv ellátás: 34.900,- Ft/fő       

Egyágyas felár: 77.000,- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást luxus autóbusszal oda-vissza, valamint az elhelyezést a szállodában félpanziós ellátással (büfé reggeli és 3 fogásos vacsora), napernyő és napágy használatot. Az árak és az útvonal változtatásának jogát fenntartjuk.

Foglalásnál minden szolgáltatást megadni/jelezni szíveskedjen. (ellátás, biztosítás, fix ülőhely illetve felszállás)

Indulás előtt 2 héttel módosítást nem áll módunkban elfogadni.

 

Hasonló ajánlatok