Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Advent Erdély legszebb szász városában, Nagyszebenben

Románia, Erdély, Nagyszeben
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2022-12-09-tól
2022-12-11-ig
Szobatípus: Kétágyas szobában, Nyíregyházáról
Időtartam: 2 éj
Ár:
79000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2022-12-09-tól
2022-12-11-ig
Szobatípus: Kétágyas szobában, Debrecenből
Időtartam: 2 éj
Ár:
79000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2022-12-09-tól
2022-12-11-ig
Szobatípus: Kétágyas szobában, Berettyóújfaluról
Időtartam: 2 éj
Ár:
79000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Advent Erdély legszebb szász városában,

Nagyszebenben


Gyulafehérvár, Déva, Arad, Nagyvárad, Máriaradna

2022. december 09-11.
3 nap/ 2 éj
Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

 

Csatlakozási lehetőségek: Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

 

1 nap:   Nyíregyháza - Debrecen - Ártánd (határátkelés) - Nagyvárad - Királyhágó - Nagyenyed - Gyulafehérvár - Nagyszeben


Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Nagyváradon áthaladva a Püspöki palota, Székesegyház, kanonok-sor látványába gyönyörködve haladunk át a Sebes - Kőrös folyó hídján, majd rövid megálló Erdély kapujában a Királyhágón (rövid kávészünet). Nagyenyeden áthaladva (ahol az egyetemes magyarság egyik leghíresebb és legrégebbi oktatási intézménye ma is működik, melyet Bethlen Gábor alapított) érkezünk Gyulafehérvárra. Megtekintjük az érseki Székesegyházat, melyben a történelem legnagyobbjai nyugszanak (Hunyadiak, Izabella királynő síremléke). Rövid séta a várudvarban. Érkezés Nagyszebenbe a szászok fővárosába. Szállás elfoglalása Nagyszeben környékén (2 éj).


2.nap:    Nagyszeben:   ,,2003-ban Európa Kulturális Fővárosa"

Reggeli után ismerkedünk az ,,Európai Kulturális Fővárosa" címmel büszkélkedő Nagyszeben városával, történelmi múltjával, nevezetességeivel és az UNESCO Világörökség részét képző óvárossal. Ez a város egykor az erdélyi szászok  kulturális és kereskedelmi központja, egykor Erdély legnagyobb szász városa volt. A szászok többsége mára elhagyta szülőhazáját, csak műemlékeik maradtak hátra. A nagypiac téren ünnepi díszbe öltözött faházikókban karácsonyi ajándékok, kézműves termékek sokasága, illatos kürtöskalács és forralt bor igazi adventi hangulatot áraszt. A Déli-Kárpátok havas csúcsaiban és a kivilágított esti fényekben gyönyörködhetünk. Este szállás elfoglalása.

3. nap: Nagyszeben - Déva - Máriaradna - Arad - Nagyvárad - Debrecen - Nyíregyháza

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk Déván (Magas Déva vára megtekintése, ahová fogaskerekűvel jutunk fel) A megejtő magasságú s a környékről is messziről látható várat a 13. században kezdték építeni. A vár börtönében szenvedett mártírhalált Dávid Ferenc, az Erdélyi Unitárius Egyház megalapítója és első püspöke. A Várhegy és a vár az unitáriusok nemzetközi zarándokhelye. A felhők fölé emelkedő Várhegy csúcsán a látogatónak felejthetetlen látványban lehet része: derűs időben a Déli-Kárpátok Retyezát-hegységének hóborította csúcsai is fölvillanhatnak. Máriaradna (Zarándokhely. A Máriaradnai csodák egy Szűz Mária-jelenés   és a pusztító török Szűz Mária-kép csodálatos épségben maradása után kialakult legenda, illetve a népszokás, mely sok bajtól való megmeneküléseket a radnai Szűz Máriának tulajdonítják a csodákat a hívők.) Arad itt végezték ki 1849. október 6-án az aradi vértanúkat (kegyelet és tiszteletadás a kivégzés helyszínén elhelyezett emlékműnél).  Rövid megálló Nagyvárad szecessziós belvárosában. Betekintünk a város adventi ünneplésébe. Rövid szabadprogram keretein belül itt is lehetőség van a program záró akkordjaként megkóstolni a helyi karácsonyi ízeket, gyönyörködni a csodálatosan megvilágított főtéri szecessziós palotákban stb. Hazaindulás, érkezünk Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.

Részvételi díj: 79.000 Ft/fő 

(a részvételi díj 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

 

A részvételi díj tartalmazza:

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal

- 2 éj szállás Nagyszebenbe vagy környékén 2 ágyas zuhanyzós szobákban, 2 reggeli

- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

 

Külön fizetendő:

- belépők és járulékos költségek ára kb. 100 RON / fő
  Minden utas csak azt a belépőt fizeti,  ahova szeretne bemenni!
- BBP biztosítás, útlemondási biztosítás (irodánkban köthető)

Egyágyas felér: 20.000 Ft

Csak azaz utas fizeti aki egyedül van a szobába


Hasonló ajánlatok