Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Horvát Húsvét - kirándulások az isztriai - félszigeten

Horvátország, Körutazás Horvátországban, Körutazás Horvátországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: középkategóriás szálloda 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest – Zágráb – Isztriai-félsziget (kb. 650 km)
Utazás rövid pihenővel ZÁGRÁB-ba, a horvát fővárosba, amely az Osztrák-Magyar Monarchiában is fontos szerepet töltött be. Alapjait a magyar Szent László király tette le, a nagy előd templomának megépítésével. Megnézzük a helyén álló Katedrálist, melyet az egyházi negyed vesz körül. Innen a sok harcot látott „Véres hídon” megyünk át a Várnegyedbe, ahol megvan még a Latrok tornya és várfalak, melyeket IV.Béla parancsára építettek. Lemegyünk a mai nagyváros központi terére, hogy a „modern” Zágrábot is felfedezzük, majd lehetőség lesz a kétszintes, hatalmas piac, a Dolac forgatagával való ismerkedésre is. Továbbutazás a szálláshelyünkre. Vacsora, szállás.

2. nap: Poreč – Rovinj – Limski-Fjord (kb. 100 km)
Elsőként a horvát világörökségek egyikével, az Euphrasius bazilikával büszkélkedő POREČ-be látogatunk. Mozaikja vetekszik Velence és Ravenna kincseivel, de számos római, román, gót emlék is található. ROVINJ városát fekvése, zegzugos utcái, hamisítatlan olasz hangulata miatt joggal nevezik a horvát tengerpart legbájosabb gyöngyszemének. Délután hajózás a LIMSKI-FJORD-ba, a kalózok egykori búvóhelyére. Vacsora, szállás.

3. nap: Pazin – Beram – Motovun (kb. 140 km)
Látogatás a középkori PAZIN várában, melynek zord falai között ma etnográfiai kiállítást találunk. Állítólag Verne regényhőse, Sándor Mátyás ebből a várból szökött meg. Természeti különlegessége még a településnek a Pazinsčica folyó víznyelője, egy hatalmas sziklaüreg. BERAM parányi falucska, Pula és és Poreč után, a félsziget 3. legfontosabb látnivalójával büszkélkedhet. Temetőkápolnája falain, a XV. század végén festett „képes biblia” olvasható. Leghíresebb a „Haláltánc” freskó. Belső Isztria leghangulatosabb helyét, MOTOVUN-t, a kúp alakú hegyre "felcsavarodott" városkát kettős falak védték a velenceiek uralma alatt. A városfalak, a bástyák és a kapuk alatt ma művészek és turisták ezrei járnak. A környék a „szarvasgomba vadászok" bázisa, a híres afrodiziákum egyik lelőhelye. Vacsora, szállás.

4. nap: Pula – Labin - Abbázia (kb. 200 km)
Délelőtt városnézés PULÁ-ban, ahol a kb. 2000 éves amfiteátrum, városfalak, Sergilius diadalíve, római mozaik mellett még sok más érdekességet láthatunk. Rövid megálló LABIN középkori óvárosában, melynek érdekessége, hogy a XX. század zavaros évtizedeiben független köztársaság is volt rövid ideig. Továbbutazás OPATIJA / ABBÁZIA felé, amely a K. u. K. idők kedvelt nyaraló helye volt. Hangulata ma is a boldog békeidőket eleveníti fel. Monarchia kori szállodái, panziói ma is működnek, idézve dédanyáink idejét. Séta a gondozott parkokkal, part menti sétautakkal kialakított üdülőhelyen, szabadidő. Vacsora, szállás.

5. nap: Isztriai-félsziget – Budapest (kb. 700 km)
Reggeli után búcsú az Adriától és elindulunk hazafelé. Hazautazás Szlovénián keresztül. Míg átutazunk rajta, ízelítőt kapunk a parányi, de látnivalókban gazdag ország szépségeiből. Rövid pihenő PIRAN-ban. HRASTOVLJE-ban található a „Haláltánc” templom, a Beranban megismert freskók szlovén párjával, megér egy kis kitérőt. Érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek: Poreč történelmi városa és az Euphrasius bazilika


A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szálloda 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, ital nélkül)
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)


A részvételi díj nem tartalmazza:
- a belépők és fülhallgató összegét: kb. 255,- HRK / fő és 25,- € / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- ajánlott szervízdíjat / borravalót a szállodai személyzet részére: 1,- € / fő / éj
- minimális utaslétszám hiányában, 30 – 34 fő indulása esetén 8.800,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyi jellegű kiadások)

Egyágyas felár: 38.000,- Ft


A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!


Hasonló ajánlatok