Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Svájc legszebb tájain

Ausztria, Körutazás Ausztriában, Körutazás Ausztriában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

utazás módja: busz
időtartam: 6 nap / 5 éj
ellátás: svédasztalos reggeli
szállás: háromcsillagos szálloda
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy plasztikkártyás személyi igazolvány
Ausztria hivatalos fizetőeszköze: EURO
Svájc hivatalos fizetőeszköze: Svájci Frank -CHF 

Felszállási lehetőségek:
04:45 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
05:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
06:15 Tatabánya, Győri út, Penny Market oldalában
07:00 Győr, M1, Arrabona pihenő
07:45 Mosonmagyaróvár, M1, MOL kút


PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint, utazás rövid pihenőkkel. Útközben városnézésre megállunk Innsbruckban. (Burg, Szent Jakab katedrális, Aranytetős ház, I. Miksa mauzóleuma 28 Habsburg rokon életnagyságú szobrával). Szabadidő, majd továbbutazás az Innsbruck környéki szálláshelyünkre.

2. nap
Reggeli után elindulunk Svájcba, útközben megállunk Liechtenstein miniállam fővárosában, Vaduzban, ahonnan kisvonattal fedezhetjük fel a legfontosabb látnivalókat. (nagyhercegi palota, történelmi óváros, parlament, szőlőskertek). Innen folytatjuk utunkat Zürichbe, a pénz fővárosába. Városnéző sétánk érinti Münstert, a városházát, a középkori belvárost és a neves bankokkal övezett híres bevásárló utcát, a Bahnhofstrassét. A városnézés után folytatjuk utunkat Egerkingenbe, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap
Reggeli után a napot a Berni-Alpok (Jungfrau-csoport) közel 4000 m magas hegyei között töltjük. A Lauterbrunnental völgyben végigjárjuk a 10 emeletes Trümmelbach vízeséseket. Utána kabinos felvonóval és fogaskerekűvel Svájc legmagasabban fekvő településére, a teljesen autómentes Mürrenbe jutunk, ahonnan szép időben a "szomszédos" Jungfrau, Mönch és Eiger csúcsaira lélegzetelállító kilátás nyílik. (A kb. 1,5 órás szabadprogram ideje alatt Mürrenből a közeli Allmendhubel vagy Schilthorn csúcsokra is tovább utazhatunk fogaskerekűvel vagy kabinos felvonóval.)

4. nap
Reggeli után Svájc fővárosába, Bernbe utazunk. Az UNESCO világörökséghez tartozó óvárosa az Aare folyó hajtűkanyarjában fekszik. Városnéző sétát teszünk. (medveverem, városháza, parlament, münster, óratorony, szökőkutak, Einstein háza). Innen továbbutazva a francia Svájc romantikus lovagvárát keressük fel Gruyéres-ben, majd sajtvásárlási lehetőség egy helyi sajtüzemben. Délután a Genfi-tóhoz utazunk és az ismert nyaralóhelyen, a "svájci riviéra" fővárosának nevezett Montreux-ben időzünk. Pálmasétánya, arisztokratikus hangulata és kiváló bort adó szőlőültetvényei méltán emelték az UNESCO által is védett Lavaux-kulturtáj részévé. Este visszaérkezünk a szállodába.

5. nap
Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és Luzernbe indulunk. Az UNESCO által is védett várost középkori fahídjai és városfala teszik egyedivé. Ősi hangulata, folyóparti panorámája miatt sokak szerint ez Svájc egyik legszebb városa. Luzernt elhagyva továbbutazunk ausztriai szálláshelyünkre.

6. nap
Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk Kufstein XVI. sz-i váránál, ahol magyar elődeink sorsát idézhetjük meg. Ezután folyamatos utazás rövid pihenőkkel Budapestig. Érkezés a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: UTAZÁS BUSSZAL ODA-VISSZA, IDEGENVEZETŐVEL, ODA-VISSZA 1-1 ÉJ AUSZTRIÁBAN, 3 ÉJ SVÁJCBAN HÁROMCSILLAGOS SZÁLLODÁBAN, SVÉDASZTALOS REGGELI, KIRÁNDULÁSOK A PROGRAM SZERINT, IDEGENFORGALMI ADÓ.

VEGETÁRIÁNUS VACSORA IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI! 
 
Tájékoztató belépőjegy költség a teljes programra: kb. 30 Euro  + kb.  90-100 CHF
 

Hasonló ajánlatok