Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Könyves Kairó ****

Egyiptom, Kairó, Kairó
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-12-06-tól
2024-12-10-ig
Szobatípus: Kétágyas (franciaágyas) szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
550000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-12-06-tól
2024-12-10-ig
Szobatípus: Kétágyas (két különálló ágyas) szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
550000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap: Budapest - Kairó

Semmi nem az, mint aminek látszik.
Elutazunk közvetlen repülőjárattal Budapestről Kairóba. Este érkezünk a szállodába. Első ismerkedés egy olyan világgal, melyet a következő napokban igazi utazó módjára járunk be, felfedezve azokat a helyeket is, melyek a turisták előtt rejtve maradnak. A mai naphoz jár egy történet a kétezer éves arab irodalom egyik csúcspontját jelentő, egyiptomi eredetű Ezeregyéjszaka meséiből.

2. nap: Kairó: a középkori város

Az arab mesevilág 24. órája
Mesemondók, kávéházak, kalligráfusok, eltűnőben lévő mesterségek. Ma a város legsűrűbben szőtt, lüktető-élő szövetét, az Iszlám Negyedet ismerjük meg. Nyüzsgés, dinamika és végtelen nyugalmas, békés percek jó ritmusú egymásutánisága, turisták által nem látogatott helyek következnek - és azok, melyeket látogatnak, de titkaikat csak nekünk tárják fel. Miért olyan fontos a szépírás? Hogy tudtak teljes könyveket szóról szóra megjegyezni? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk. A Halottak városában kezdjük a napot, mecsetek, iskolák és kézművesek látogatásával folytatjuk, vendégeskedünk egy kivételes életű műgyűjtő otthonában, hogy a napot egy olyan eredeti, szúfi szertartás nézőiként zárjuk, melynek hosszan ható emlékét örökre magunkkal visszük (fakultatív). (Halottak városa, El Azhar Iszlám Kairó: a Khalifa és Muez utca építészeti-kalligrafikus emlékei, Ibn Tulun mecset, Gayer Anderson Múzeum, Ghouri karavánszeráj, szúfi szertartás.)

3. nap: Giza-Memphis-Szakkara

Szépség és Igazság: az írástudók homokba temetett titkai
Messziről indulunk, hisz távolra nyúlik Egyiptom írott történelme is. Az Ókor rejtélyei és megfejtésük, titkos tekercsek és varázspapíruszok, a tudás birtokában lévő írnokok világával ismerkedünk. A legrégebbi idők emlékeit a Kairói Múzeum és az első piramismezők, kultikus temetkezési helyek őrzik. Hogyan igazította el a Halottak Könyve a túlvilágra igyekvőket? Mi volt az írnokok szerepe? Miért fontos, Különleges merítkezés a többezer éves emlékezetbe, annak féltve őrzött titkaiba, misztikus helyszíneibe. (Kairói Múzeum, Giza, Memphis és Szakkara.) Fakultatív program: burzsoá lounge a 9 piramis látványával frissítővel és desszerttel.

4. nap: Az igazi Kairó

Könyvek, art deco, művészvilág
Úgy járjuk be Kairó izgalmas, eredeti negyedeit, hogy közben Nobel-díjas írók törzshelyeit, a legjobb könyvesbolt-kávézókat, az egyiptomi értelmiség kedves helyeit is zsinórra fűzzük. Hajózunk a Níluson, szó esik ikonikus gyarmati épületekről, erős nőkről, francia hagyatékról, és a végén még arab betűket írni és sespest játszani is megtanulunk. (Belváros, art deco, Zamalek, diplomata- és művésznegyedek és kiváló éttermek-teraszok).


UNESCO világörökségi helyszín:

A középkori Kairó

Miért éppen

Különleges kulturális kalandozás az igazi Kairóban a könyvek, írók, a kultúra, a művészet és az irodalom jegyében. Ritka lehetőség, hogy Szűcs Péter regényíró, a Peters'sPlanet világutazója és Méhész Zsuzsa Egyiptom-specialista társaságában nézzék meg a fontos látnivalókat, de a világpolgár-értelmiségi szemüvegén átszűrve, gondosan válogatva, a távoli összefüggéseket is feltárva. Olyan egyedi élményt kínálunk, mely semmiféle megszokott kairói városlátogató programhoz nem hasonlítható. Olyan helyekre is eljutunk, melyekre turistacsoportok nem szoktak. Valódi megismerést, szórakoztató betekintést ígérünk, melynek éppoly fontos részei a piramisok zsivány tevehajcsárai, mint az art deco épületben megbúvó, világszínvonalú könyves kávézó vagy a misztikus szúfi szertartás és a koktél a Nílusra panorámás tetőteraszon. Rengeteg személyes sztori, irodalom, írástörténet, életre szóló, különleges és személyes élmény - egyedi csillagállás ez az utazás. Jöjjenek velünk, gazdagabb lesz a lelkük!

Az ár nem tartalmazza

  • a borravalókat
    kb. 8 USD / fő / nap 
  • a vízum díját
    (helyszínen fizetendő)
    25 USD / fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    159.000 Ft
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a nemzetközi repülőjegyet,
    23 kg feladott poggyásszal,
    az Egyptair közvetlen járatával;
    Budapest - Kairó - Budapest
    útvonalon, turista osztályon
    (melynek értéke:
    kb. 150 000 Ft)
  • 4 éjszaka szállást 4*-os,
    jó minőségű, belvárosi,
    nemzetközi szállodában,
    kétágyas szobákban

  • a félpanziós ellátást
    (reggeli a szállodában,
    ebéd vagy vacsora válogatott
    éttermekben, italok nélkül)
  • a program szerinti transzfereket és kirándulásokat
    autóbusszal és gyalogosan
  • a belépőket a program szerint
  • a speciális vendég és a magyar nyelvű szakértő vezetés
    költségeit Budapesttől Budapestig,
    illetve a helyi egyiptológus idegenvezető költségét

Fakultatív programok

Szúfi szertartás
Beavatottaknak szóló, különleges élményt nyújtó, szúfi szertartás zenével, énekkel és tánccal. Mindamellett, hogy mély jelentéssel bír, nagyon élvezetes - de nem éttermi turistaszórakoztatás, hanem spirituális-kulturális élmény.
o Minimum 6 fő
o Ár: 12 000.- Ft/fő

Kávészünet a Giza-platón
Lehet-e szebb élményt kívánni Kairóban, mint egy burzsoá pihenő frissítő, sűrű mangódzsússzal és tradicionális desszerttel a 9 piramis - köztük a legnagyobbak - látványával, egy kiváltságos lounge-ban?
o Minimum 10 fő
o Ár: 9900.- Ft/fő

A programok ára tartalmazza a transzfert, szükséges belépőket és a program szerinti fogyasztást, illetve a magyar nyelvű idegenvezetést.

Hasonló ajánlatok