Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Madeira flórája - utazás repülővel virágfesztivál idején 2024. május 7 - 14.

Portugália, Madeira, Porto Moniz
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Fesztiválok, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Sportos kirándulások, Városlátogatás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-05-07-tól
2024-05-14-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
599500.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

 

Madeira flórája
2024. május 7 – 14., VIRÁGFESZTIVÁL idején

Életöröm, romantika, gyönyörű tájak, építészeti remekek, vendégszerető portugálok - ez Madeira! 

 

Indulási időpont: 2024. május 7 -14.

Elhelyezés: 4*-os szállodában

Ellátás: reggeli

 

Május 7. kedd
Elutazás Budapestről a Wizz Air légitársaság járatával Funchalba. Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás elfoglalása.

 

Május 8. Szerda: Egész napos Nyugat-Madeira túra, ebéddel
Reggeli után útnak indulunk, a kirándulás keretében a sziget nyugati részét fedezhetjük fel, a Paúl da Serra fennsíkot, egy rövid sétát teszünk az UNESCO világörökség részét képező babérerdőben, meglátogatjuk Porto Moniz vulkanikus lávamedencéit és Seixalt, ahol időjárás függvényében az óceánban akár meg is mártózhatunk. Hazafele a bájos São Vicente völgyön utazunk át, majd a Cabo Girão a Föld második legmagasabb (580 méteres) óceán felé nyúló kilátójából tekintünk le az óceánra (belépő 2€/fő).

A program ebédet tartalmaz (előétel, főétel, desszert, egy pohár ital (üditő, bor, sör), víz, kávé), választható, hogy hal vagy hús vagy vega.)

Ha valakinek ételallergiája, intoleranciája van, vagy pl vegán, azt előre kérem jelezni, minden ilyen problémát előre megpróbálunk egyeztetni az éttermekkel azzal együtt, hogy mit tudnak ajánlani alternatívaként. 

 

Május 9. Csütörtök: Egész napos Kelet-Madeira túra, ebéddel

Reggeli, majd a Pico de Facho kilátópontot látogatjuk meg, kilátással Madeira különleges repülőterére és a Szent Lőrinc-félsziget mintegy 8 km hosszan a tengerbe nyúló keleti földnyelvére és látványos szirtjeire. Ezt követően a Ponta do Rosto és Baia d’Abra kilátópontokhoz látogatunk, ahol a Szent Lőrinc-félsziget vulkanikus múltjába kapunk betekintést. Utunk Santanaba vezet, ahol a hagyományos A alakú, zsúptetős kunyhókkal ismerkedünk meg. Ribeiro Frioban az őshonos babérlombú erdőben sétálunk egy levada séta keretei között a Balcőes-kilátóhoz, ahonnan Failal és látképében gyönyörködhetünk a Sasok sziklájával. Napunkat a sziget harmadik legmagasabb hegycsúcsával, a Pico Arieiro (1818 m) csúccsal zárjuk.

A program ebédet tartalmaz (előétel, főétel, desszert, egy pohár ital (üditő, bor, sör), víz, kávé), választható, hogy hal vagy hús vagy vega.)

 

Május 10. Péntek: Funchal és az Apácák völgye

Reggelit követően gyalogos városnézés Funchalban. Érintett látnivalók: Mánuel-stílusú Sé Katedrális, Dolgozók Piaca azulejo csempeképekkel díszített bejáratával és egzotikus gyümölcsökkel, zöldségekkel, halakkal és virágárusok portékáival, Kolumbusz szobra, Városi kert és Szent Katalin Park, Santa Maria utca festett ajtókkal. Városnézésünk során lehetőség lesz a híres madeirai bor kóstolásra is. Ezután az eukaliptusz erdőn áthaladva az Apácák völgyét vesszük célba, ahol elfogyasztjuk ebédünket, majd az Eira do Serrado kilátót vesszük útba és gyönyörködünk a lenyűgöző kilátásban az Apácák-völgyére. 

A program ebédet tartalmaz (előétel, főétel, desszert, egy pohár ital (üditő, bor, sör), víz, kávé), választható, hogy hal vagy hús vagy vega.)

 

május 11. szombat: Déli part csodálatos kilátópontjai és kisvárosai

Reggeli után felkeressük az 550 méter magasan fekvő Monte kilátót. A kivételes városi panoráma mellett megtekintjük a Miasszonyunk templomát, ahol az utolsó magyar királyunk, IV. Károly nyugszik. Lefele menet a sziget fő nevezetességeként ismert tobogánon, azaz helyiek kíséretében, fonott szánkón ereszkedhetünk vissza a főváros irányába (fakultatív program: 35 EUR/2 fő helyben fizetendő, aki nem akarja kipróbálni, az busszal megy tovább). Ezt követően meglátogatjuk a Garajaui Krisztus Király szobrot, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a funchai öbölre és a szirt alatt elnyúló Garajau Nemzeti Parkra, majd bejárjuk Madeira egyik legcsodálatosabb kertjét, a Palheiro Gardens-t (belépő 10€/fő). Ponta do Sol nem véletlenül kapta a nevét, az egyik legnaposabb ékszerdoboz a szigeten, ebédünket követően itt végigjárjuk a város modern művészeti alkotásait is, majd sétát teszünk egy banánültetvényen és megismerkedünk a település magyar vonatkozásaival is. Camara de Lobos nemcsak a fókákról híres, de Churchill is itt festegette akvarelljeit az öbölben ringatózó halászcsónakokról. A település különböző műalkotásokat is rejt, amiket útba ejtünk sétánk során.

A program ebédet tartalmaz (előétel, főétel, desszert, egy pohár ital (üditő, bor, sör), víz, kávé), választható, hogy hal vagy hús vagy vega.)

 

május 12. vasárnap: Funchal

Szabad idő vagy Fakultaív programok idegenvezetés nélkül: 

delfin- és bálnanéző hajókirándulás katamaránnal: 35 EUR/fő (helyben fizetendő).
A program során a Magic Dolphin katamarán fedélzetéről megcsodálhatjuk a káprázatos partvidéket, kiélvezhetjük a napsütést, miközben delfin- és bálnalesre indulunk. A hajózás időtartalma kb. 3 óra.

Kabinos lifttel látogatás a Trópusi Kertbe (Monte) (Kabinos lift 18€ oda-vissza, Trópusi Kert 12.5€/fő)

Funchal központjából kabinos lifttel felutazunk Monte-ba, ahol meg tudjuk látogatni a Trópusi Kertet, Madeira egyik leglátványosabb kertjét. 

 

Május 13. Hétfő: Funchal

Szabad idő vagy Levada túra (kb. 10 km) és rumkóstolás 
"Csak ott jártál igazán, ahol gyalog jártál." mondta Goethe is. Madeira esszenciája a természet, az erdők, hegyek, vizek, és a legjobb módja annak, hogy átérezzük ezt az álomszerű szigetet az, hogy minél több időt töltünk ebben a környezetben. Gyalogos túra a híres vízvezető csatornák (levadák) mentén, amely lehetőséget kínál arra, hogy egy felfrissülős-elmélyedős séta során Madeira különböző arcait ismerjük meg. A kirándulás a csoport igényeinek megfelelő, közepes nehézségű, kb 10-12 km hosszúságú. A pontos útvonalat az időjárás és az érdeklődés alapján a túravezető adja meg a helyszínen. 
Madeira gazdagságát a középkorban a cukornádnak köszönhette, amit éppen ezért fehér aranynak is neveztek. Manapság már nem cukrot készítenek a cukornádból, hanem cukornád mézet és rumot, nem is akármilyet.  Cukornád nyomába eredve meglátogatjuk Porto da Cruz települést és az ott működő, utolsó európai gőzüzemű rumgyárat, ahol a helyi rumokkal is megismerkedhetünk. Megkóstolhatjuk az egyedüli európai eredetű, madeirai rumokat, valamint megismerjük a madeirai rumok sajátosságait, a rum kóstolás titkait, de mindezek mellett a település egyéb érdekességeit és vulkanikus múltját is.


Május 14. Kedd: Funchal - Budapest

Reggeli, majd délelőtt szabad program, vásárlási lehetőség, délután transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

 

                              

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja!

 

 

Részvételi díj: 599.500 Ft/fő

– 10.000 Ft/fő kedvezmény február 29-ig!

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza:

·        repülőjegy, illeték, kis kézipoggyász

·        4 éj szállás Funchal-ban, 4-csillagos szállodában, kétágyas elhelyezéssel,

·        belépők a programnapokon

·        reggeli ill. 4 alkalommal ebéd itallal

·        transzferek és programok a leírás szerint,

·        helyi magyar idegenvezetés

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

·        betegség, baleset és poggyászbiztosítás 7.850 Ft/fő, 70 év felett dupla, útlemondási biztositással együtt: 22.822 Ft/fő

·        kérhető feladandó bőrönd: 35.000 Ft/10 kg, 55.000 Ft/ 20 kg (2 fő részére is elegendő)

A virágfesztivál alatt számos program látható, a napi programokat indulás előtt 1 héttel tudjuk megadni.

 

 

 

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja!

 

Hasonló ajánlatok