Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

MISKOLCTAPOLCA ÉS LILLAFÜRED

Magyarország, Észak-Magyarország, Miskolctapolca
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

MISKOLCTAPOLCA ÉS LILLAFÜRED  

Időpont: 2024. március 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

Lillafüred a Bükk-hegység keleti részén, a Szinva- és a Garadna-patak összefolyásánál, a Hámori-tó mentén fekszik. A településrész Miskolc egyik legmagasabban fekvő része. A városrész idegenforgalmi jelentősége kiemelkedő, ez az egyik legjelentősebb turisztikai település a Bükk-vidéken. 

 Program

Első állomásaként ellátogatunk a Lillafüredi vízeséshez. A Szinva-patak látványos vízesése, mely Magyarország legnagyobb függőleges esésű mesterséges vízesése húsz méteres magasságával. Majd a Szeleta barlanghoz megyünk. A Szeleta hatalmas nyílásán belépve, akár egy nagy kupolában, a természet templomában, visszhangzó falakkal körbevett tágas csarnokba kerülünk. A hazai ősrégészet és ősemberkutatás helyszíne ez, innen sikerült hazánkban először tudományos megalapozottsággal bizonyítani az ősember egykori jelenlétét. Gyönyörűen megformált, babérlevél alakú lándzsahegyek és rengeteg levadászott állatmaradvány került elő a barlangi rétegekből. A 130 ezer évtől 20 ezer évig itt élt emberek leletei Európa egyik legjelentősebb őstörténeti alappontjává emelték a helyszínt. A barlangról szeletai-kultúrának nevezték el az itt élő, pattintott kőeszközöket használó embercsoportot.

Kirándulást követően Miskolctapolcán a Barlangfürdő nyújt kényeztetést a kirándulás után. A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. Sokan esküsznek a Barlangfürdő gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímának, valamint a meleg karsztvíznek köszönhető.

Élményfürdő a barlangban. Több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürödhetnek, élvezhetik a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását. Hallhatják a csillagterem sejtelmes visszhangját és közben megcsodálhatják az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit. Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Belépők: kb. 5.000, - Ft/fő + Fürdőbelépő: 6.850, - Ft/fő, 4 órás jegy: 4.800, - Ft/fő

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő 
Akciós ár: 14.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok