Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Nepál - Bhután körutazás ladakhi hosszabbítással

Bhután, Körutazás Buthánban, Körutazás Buthánban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

A Föld tetejére és a Himalája zöld völgyeibe induló utunk egy varázslatos, évszázadokon át rejtőzködő világba nyújt betekintést. A tibeti bön vallással összegyúrt mahájána buddhizmus vadzsrajána formája, a „gyémánt út” – nevéhez híven – számos valódi kincset tár elénk a hófödte bércek ölelésében. 

Nepál adott életet a buddhizmus eredeti formájának, a hinájánának, ám a Katmandu-völgy nem csak a vallássá lett, és átalakult bölcselet őrzője, hanem a még régebbi gyökerekkel bíró hinduizmusnak is fontos bástyája. Az ember és a természet, ahogy a múltban, úgy ma is, együtt alakítják az egykori „felhők feletti királyság” székhelyét, így Katmandu és a patinás királyvárosok is rendre újjászületnek. 

Az állandóság látszatát talán csak Bhutánnak sikerült megtartania, hiszen – ha azt a néhány japán gépkocsit nem számítjuk – a hivatalokban rendszeresített népviselet és az erődkolostorok láttán képzeletben akár évszázadokat is utazhatunk visszafelé az időben. 

 

RÉSZLETES ÚTITERV
 
Ápr. 2. Budapest – Isztambul - Delhi
 Találkozás a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2B terminálján. Indulás Budapestről 14:00-kor, utazás majd átszállás Isztambulban. Este indulás Isztambulból, utazás Delhibe. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Ápr. 3. Delhi - Kathmandu
Reggel érkezés Delhibe, ahol délutáni átszállás Kathmandu felé. Repülés Kathmanduba. Megérkezés Nepálba az esti órákban, transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Katmanduban: Radisson Hotel Kathmandu 4*

Ápr. 4. Kathmandu – Nagarkot – Bhaktapur – Pashupatinath
Reggeli után indulunk Kathmandu-völgy szépségeinek felfedezésére. Elsőként Nagarkot kilátóhelyre igyekszünk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Himalája vonulataira. Később a 9. században alapított, középkori hangulatú Bhaktapur megtekintése. A három ősi királyi város közül Bhaktapur őrizte meg legjobban eredeti hangulatát. Bhaktapur gyönyörű templomairól, fafaragásáról és fazekasságáról híres (Durbar-tér, Pávás ablak, Fazekasok tere). Következő állomásunk Pashupatinath, ahol a szent Bagmati-folyó partján található a hinduk legszentebb temploma, a Siva-templom.  A nap végén visszatérés a szállodába, vacsora és szállás Kathmanduban.

Ápr. 5. Kathmandu - Chitwan Nemzeti Park
Reggeli után elutazás a Chitwan Nemzeti Parkba (172 km/5,5 óra). Chitwan többféle nagyvadnak is élőhelyt biztosít, ilyen az elefánt, az orrszarvú (kb. 400 él itt), vagy a tigris (példányszámuk kb. 30). Ha szerencsénk van, őzeket, vaddisznókat, édesvízi delfineket is megpillanthatunk, meglátogathatjuk az elefántneveldék valamelyikét, a krokodil rezervátumot, csónakázhatunk a Narayani-folyón, és betekinthetünk a helyi falvak életébe is. Szállás a Nemzeti Parkban: Safari Narayani Hotel

Ápr. 6. Chitwan Nemzeti Park
Reggeli után élvezhetjük a Nemzeti Park nyújtotta program lehetőségeket: Elefántszafari (mozgó vadlesként szolgáló elefántokról nézhetjük meg a dzsungel élővilágát, még orrszarvúakat is megpillanthatunk), csónakázás a Narayani-folyón, ahonnan a madárvilágot vehetjük szemügyre, majd látogatás egy krokodil-farmon. Teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora) és szállás a nemzeti park területén.

Ápr. 7. Chitwan Nemzeti Park - Kathmandu
Reggeli után elutazás Kathmanduba (172 km/kb. 5,5 óra busszal). Délután pihenés, szabad program Katmanduban. Vacsora és szállás Kathmanduban: Radisson Hotel Kathmandu 4*

Ápr. 8. Kathmandu - Patan - Boudhanath
Reggeli után a főváros felfedezésére indulunk. A mai Kathmandu óvárosa két kereskedelmi útvonal találkozásánál épült fel a 12. században és a város nyüzsgő piacaként is szolgált. Séta a Világörökség részeként nyilván tartott, számos templommal tarkított Durbar-téren (a Paloták terén), a Királyi Palota megtekintése. Látogatás az Élő Istennő – Kumari Dewi házánál és a téren található hindu pagodák között. Patanban a hajdan Lalitpurnak, vagyis „Gyönyörű Városnak” is nevezett ősi királyi székhely nevezetességeit keressük fel. Nepál harmadik legnagyobb városa, melyet i. e. 3. században Ashóka alapított, rézművességéről és kőfaragásairól, több mint 55 templomáról, valamint gyakori fesztiváljairól híres. Délután utazás  Boudhanath-ba, ahol Nepál legnagyobb, egy mandalát szimbolizáló sztúpájának megtekintése. A sztúpa körül található házakban 12 000 tibeti, buddhista menekült él. Visszautazás Kathmanduba, ahol vacsora és szállás.

Ápr. 9. Kathmandu – Paro - Punakha
Reggeli után pihenés, majd transzfer a repülőtérre, utazás Földünk egyik legelzártabb országába, Bhutánba. Megérkezés Paróba, majd továbbutazás Punakhába, a régi fővárosba (137 km/4,5 óra). Vacsora és szállás Punakhában: Zhingkham Resort 4* 

Ápr. 10. Punakha - Thimphu - Paro
Látogatás a XVII. században építtetett Punakha Erődben (Punakha Dzong), más néven a “Nagy Boldogság Palotájában”, a koronázások és királyi esküvők helyszínén. Bhután első királyát, Ugyen Wangchuckot is itt koronázták meg 1906-ban. Az erőd Thimphu és Punakha környéki szerzetesek téli otthonául is szolgál. Továbbutazás Thimphuba (77 km, 3 óra). Útközben megállás ebédre a Dochula-hágón, ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik Bhután hósipkás hegyeire. Thimphu csörten és a XVII. században épült Trashichhoe Erőd megtekintése, kézműves empórium és séta a Takin Rezervátumban. Transzfer Paróba (65 km, 2 óra), vacsora és szállás Paróban: Raven’s Nest Resort 4*

Ápr. 11. Paro - Tigrisfészek-kolostor
Reggeli után jó erőnlétet kívánó kirándulás a Tigrisfészek-kolostorhoz (Taktsang), melyet buddhista szerzetesek vágtak a sziklafalba a XVII. században. A kolostor legendája szerint Padmasambhava guru, aki elhozta a buddhizmust Bhutánba, egy repülő tigris hátán ezen a helyen landolt a sziklafalon. A tengerszint felett 3120 m-en elhelyezkedő kolostorhoz vezető turistautat fenyvesek és a szélben lengedező imazászlók övezik, melyek a gonosz elűzését szolgálják és pozitív energiát, jó szerencsét hoznak a zarándokoknak. Felérve megcsodálhatjuk a Paro-völgyre nyíló gyönyörű panorámát is. A kolostor megtekintése után ebéd, majd leereszkedés és délután látogatás a Nemzeti Múzeumban (Ta Dzong), ahol a bhutáni képzőművészet remekeit tekinthetjük meg köztük a leghíresebb bronz szobrokat, festményeket. Visszautazás Paróba, vacsora és szállás.

Ápr. 12. Paro - Delhi - Leh
Transzfer a repülőtérre, búcsúzunk Bhutántól. Repülés Delhibe. Akik hazafelé indulnak, Delhiben töltenek egy éjszakát és másnap indulnak Budapestre Isztambulon keresztül, átszállással. Akik velünk tartanak Ladakhba is, azok ezen a napon repülnek tovább Delhiből Leh-be. A következő napokban Leh és Ladakh folyóvölgyeinek legfontosabb épületeit, palotáit, kolostorait és templomait fogjuk bejárni (a napközbeni várható hőmérséklet 0-12 Celsius fok). Transzfer a szállodába. A szobák elfoglalása után akklimatizálódás a 3500 m magasan fekvő városban. Megérkezés után a Shanti Sztúpa megtekintése. A “Békesztúpától” a lhászai Potala Palota mintájára emelt Leh Palotához hajtunk. A kilencemeletes palotát a legnagyobb ladakhi király, Singge Namgyal (Szenge Namgjal, az Oroszlánkirály 1570–1642) építtette a 17. század elején. A napot a Leh Bazaar-nál zárjuk. Vacsora és szállás Lehben: Hotel Abduz

Ápr. 13. Leh - Lamayuru
Reggeli után utazás a Lamayuru kolostorhoz, útközben megálló az Indus és a Zanskar folyók összefolyásánál. Délután visszautazás Lehbe, ahol vacsora és szállás.

 
Ápr. 14. Leh - Diskit - Hunder - Tagger
Reggeli után az 5359 m magasan fekvő Kardungla-hágón át elindulunk a Nubra-völgy felé (kb. 4 óra), mely hajdanán fontos részét képezte a kínai Selyemút tibeti szakaszának (a napközbeni várható hőmérséklet 0-9 oC). Rövid megálló és fotózás a hágó legmagasabb pontján, a Kardungla Gompánál, majd páratlan szépségű tájakon át leereszkedünk a Nubra-völgy legrégebbi kolostorához, a sárgasapkás galukpa rendhez tartozó Diszkit Gompához. A 14. században alapított kolostor büszkesége az a komplexum tetején helyet kapott 32 m magas Maitréja-szobor, mely a Jövő Buddhájának állít emléket. Továbbhajtunk a hunderi homokdűnék szomszédságában fekvő hotelünkbe (13 km), majd a bejelentkezést követő rövid pihenés után újra elindulunk (6 km), hogy megismerkedjünk a selyemút egykori főszereplőivel, a kétpúpú baktriai tevékkel. Ha úgy tartja kedvünk, a késő délután utolsó órájában – fakultatív programként – akár azt is kipróbálhatjuk, hogy érezték magukat a rég volt korok nomád kereskedői a dupla púpok között. Vacsora és szállás: Lachang Nang Retreat 

Ápr. 15. Samstanling Gompa - Thiksey - Hemis - Leh
Reggeli után utazás a Samstanling Kolostorhoz. Bejárása után hosszú utazás vár ránk Ladakh egyik legnagyobb kolostorához, a Thiksey Gompához. A klasszikus felépítésű kolostor területén több kisebb szentélyt és egy óriási Buddha-szobrot is találunk, mely utóbbi a bejárat melletti épület két szintjét is elfoglalja. Thiksey után még délebbre utazunk (23 km), és a 10. században alapított, majd 1672-ben újraépített Hemis-kolostor területét járjuk be, melyet a tibeti buddhizmus 6 fő iskolája közül a kagyüpa rend bölcsőjének tartanak. A 8. századi szent tanítónak, Szambhavának dedikált komplexum a tantrikus vadzsrajana buddhizmus egyik fő bástyája. A kolostorlátogatás után visszautazás Leh-be, ahol vacsora és szállás.

Ápr. 16. Leh - Delhi
Reggeli után transzfer a repülőtérre, repülés Delhibe. A délutánt Delhi felfedezésével töltjük: városnézés Ó-, és Új-Delhiben. Vacsora és szállás egy repülőtér közeli szállodában.

Ápr. 17. Delhi - Isztambul - Budapest
Korán reggel transzfer a repülőtérre, indulás Delhiből reggel, majd utazás Budapestre Isztambulon keresztül, átszállással. Megérkezés a kora délutáni órákban.


RÉSZVÉTELI DÍJ   
 

Nepál-Bhután részvételi díj (min. 16 fő):    1.180.000 Ft/fő

Repülőjegyek (illetékkel):                               790.000 Ft/fő

Ladakhi hosszabbítás felár:                          440.000 Ft/fő

Ladakhi hosszabbítás repülőjegy:                  90.000 Ft/fő 

Budapest–Isztambul – Delhi –Kathmandu, Kathmandu–Paro, Paro–Delhi, Delhi – Leh – Delhi, Delhi- Isztambul-Budapest útvonalakon. A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!
 

A részvételi díj tartalmazza: 14 éjszaka szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, Nepálban és Indiában félpanziós ellátást (reggeli és vacsora), Bhutánban teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), a programok, belépők költségét, angol nyelvű idegenvezetést, magyar utaskíséretet, a bhutáni vízumdíjat és a belépési engedély díját Bhutánba és Nubrába (Ladakh).

A részvételi díj nem tartalmazza: a nepáli vízumdíjat (30 USD/fő, a nepáli repülőtéren rendezhető), az indiai vízumdíjat (27.000 Ft/fő), a helyszínen fizetendő belépők (140 USD/fő) és borravalók költségeit: (100 USD/fő), kombinált útlemondási-, és utasbiztosítást (126.100 Ft/fő), borravalók összegét, személyes kiadásokat, egyágyas felárakat (Nepál-Bhután út: 248.000 Ft. Ladakh: 157.000 Ft.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Hasonló ajánlatok