Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Földközi-tenger gyöngyszemei: Elba - Korzika - Szardínia repülővel

Olaszország, Szardínia, Szardínia
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Utazás: Budapest – Pisa valamint Alghero – Budapest útvonalon repülővel, a körúton légkondícionált autóbusszal, Livorno – Bastia, Bonifacio – Santa Teresa di Gallura útvonalakon hajóval.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)


1. nap: Budapest – Pisa repülőtér – Livorno (kb. 100 km)
Indulás a dél körüli órákban Budapest Liszt Ferenc repülőtérről PISÁ-ba. Délutáni érkezésünket követően találkozás a csoport buszos utazást választó tagjaival. Vacsora, szállás Livorno környékén.

2. nap: Elba szigete
Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére. Utazás Piombino városába, ahonnan kb. 1 órás hajóút során érkezünk meg a sziget fővárosába, Portoferraióba. Séta a hangulatos kikötőben, majd a sziget leghíresebb lakójának egykori rezidenciáját tekintjük meg. A „zöld Sziget” volt Napóleon száműzetésének első helyszíne. Visszatérés hajóval a szárazföldre. Vacsora, szállás Livorno környékén.

3. nap: Livorno – Bastia – Cap Corse (kb. 170 km)
Kora reggel hajózás (kb. 4 órás) Livornoból Bastiaba. Délután irány Korzika „ujja”, a CAP CORSE! Gyönyörű táj, középkori őrtornyok, hegytetőre épült települések várják az ide látogatókat. Körutazás a félszigeten: ERBALUNGA, mely Bastia mellett a pisai időszak legfontosabb borkikötője. Rövid fotószünetet tartunk a Mattei malomnál, ahol Cap Corse nyugati partvidékének káprázatos panorámája tárul elénk. NONZA-ban feszítették meg Korzika későbbi védőszentjét, Szent Júliát. A genovai őrtoronyból gyönyörű kilátás nyílik a St-Florent öbölre. A csodatévő kút meglátogatásához közel 70 lépcsőt kell leküzdenünk. Vacsora, szállás Bastia környékén.

4. nap: Bastia – Porto – Les Calanches – Ajaccio (kb. 250 km)
BASTIA fontos székhely és jelentős forgalmat lebonyolító kikötő. A színes mediterrán forgatag, a lármás főtér és a XVI. századi fellegvár kihagyhatatlan látnivaló. Délelőtt séta az óvárosban és a citadella megtekintése. Utazás a szigeten átkelve. Rövid megállót tartunk a Ponte-Novo híd maradványainál. 1769-ben egy véres ütközet után a sziget itt veszítette el függetlenségét a franciákkal szemben. A Scala di Sta Regina félelmetes sziklái között haladunk tovább, majd rövid fotószünetre megállunk utunk legmagasabb pontján, a Vergio hágón (1500 m). Útközben gyönyörű gesztenye erdőkön, őshonos fenyveseken haladunk keresztül, és sok helyen találkozunk a híres korzikai, félig vadmalacokkal. Továbbhaladva, a Spelunca-szoros meghökkentő sziklaformációit elhagyva érkezünk a népszerű kirándulóhelyre, PORTO-ba. Szabadidő keretében lehetőségünk lesz felmenni egy remek állapotban megmaradt genovai toronyba. A part mentén érjük el AJACCIO városát, miközben a sziget legszebb természeti szépsége, a Les Calanches, a vörös gránitból álló sziklarengeteg tárul elénk. Vacsora, szállás Ajaccio környékén.

5. nap: Ajaccio – Bonifacio – Santa Teresa Gallura (kb. 220 km)
Ismerkedés AJACCIO-val, Napóleon szülővárosával (óváros, városháza a Napóleon Múzeummal, Napóleon szülőháza, katedrális, Császári kápolna stb.). Városnéző séta a festői szépségű BONIFACIO-ban, mely egyben Korzika legdélibb városa. A ma is álló, jellegzetes, meredek lépcsős lakóházak védelmi jellegükkel tanúskodnak a hajdani kalóztámadásokról és az idegen hatalmak ostromairól. A város, egy teljes erődítményként koronázza a tengerbe mélyen benyúló mészkő hegyfokot. Búcsú Korzikától és rövid kompátkelés után Szardínia szigete köszönti a látogatókat. Vacsora, szállás Olbia környékén.

6. nap: La Maddalena (kb. 90 km)
Irány Palau, ahonnan rövid kompozás után érkezünk La Maddalénára, a 7 nagyobb és 62 kisebb tagból álló szigetcsoport legnagyobbikára. Átbuszozunk Caprera-szigetére, ahol Garibaldi háza áll. A ház és kertje ma múzeum, épp annyira a csend és nyugalom helye most, mint abban az időben, amikor Garibaldi kiválasztotta öregkori otthonának. Giuseppe Garibaldi volt a XIX. századi Piemont-Szárd Királyság, később az Olasz királyság legkiemelkedőbb szabadságharcosa. Vacsora, szállás Olbia környékén.

7. nap: Costa Smeralda – Nuoro – Santu Antine – Alghero környéke (kb. 300 km)
Ismerkedés PORTO CERVO-val. A Smaragd-part legimpozánsabb települése napjainkban Európa egyik luxus nyaraló és yacht kikötőhelye. A hegyoldalban fekvő NUORO Etnográfiai Múzeuma a sziget szokásaiba, korábbi hétköznapjaiba enged betekintést. SANTU ANTINE a közeli nuraghékról vált nevezetessé. Ezek a különös, csonka kúp alakú építmények i.e. 1800 – 300 között, kialudt vulkánok oldalából fejtett hatalmas bazalttömbökből épültek. Építőikről nem sokat tudni, de annyi biztos, hogy korukat megelőző mérnöki tudással rendelkeztek. Vacsora, szállás Alghero környékén.

8. nap: Castelsardo – Neptun-Barlang – Alghero (kb. 150 km)
Délelőtt hajókirándulás a közeli Capo Caccia-ra, ahol a hely fő látványossága, a NEPTUN-BARLANG várja utasainkat, csodálatos cseppkőképződményeivel. A barlangba közvetlenül a hajóból lépünk be, mert az a tengerrel egy szinten, illetve alacsonyabban helyezkedik el. A barlang körül, a tengerből kiálló, óriás sziget-sziklák formációjukkal és méretükkel a legszebb fotó témákat is felülmúlják. Séta a műemlékben gazdag kikötővárosban, ALGHERO-ban, ahol máig tükröződik a katalán-aragón hatás. Utazás CASTELSARDO-ba. A vulkáni kúpon elhelyezkedő település Szardínia egyik legjellegzetesebb kisvárosa. Meglátogatjuk a homlokzat nélküli, egyetlen helyiségből álló, alig észrevehető Santa Maria templomot. A templom őrzi a sziget egyik legrégebbi feszületét, amely 1300-ból való. A kosárfonás ősi mesterségét még mindig űzik a helybéliek. Vacsora, szállás, Alghero környékén.

9. nap: Alghero - Bosa – Alghero - Budapest (kb. 180 km)
Reggeli után megtekintjük SANTISSIMA TRINITÀ DI SACCARGIA egyszerűségében fenséges leghíresebb románkori szárd templomát. Nevét régi legenda fűzi egy foltos tehénhez, amely térdre rogyva itt imádkozott. Felfedezzük a kőben megörökített tehenet és egyéb románkori oszlopfő motívumokat is. A templomban lévő freskók rendkívül ritkának számítanak a szigeten. Folytatjuk utunkat BOSA felé, ahol városnézés keretén belül többek között megcsodáljuk a Serravalle várat. Ebéd Bosában, majd délután irány Alghero repülőtere, ahol a csoport kettéválik. A repülős utasok hazarepülnek Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

UNESCO világörökség: Nurágék Szardínia szigetén


Teljes ár: 499.400,- Ft (440.400,- Ft + 59.000,- Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 82.000,- Ft

Külső kabinban történő elhelyezés felára (lekérésre!):
2 ágyas kabinban: 8.800,- Ft / fő
1 ágyas kabinban: 18.900,- Ft

Idegenforgalmi adó: kb. € 16,- (Helyszínen fizetendő!)

Belépőjegyek ára: kb 140,- € (Helyszínen fizetendő!)

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról. Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok