Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Baszkföldi látványosságok

Spanyolország, Baszkföld, Bilbao
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-20-tól
2024-10-24-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
509000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

?  4 éjszaka 1 szálláshelyen Bilbaóban
?  Borkóstoló a híres spanyol borvidéken
?  A világ egyik legszebb tengerpartja San Sebastiannál

Spanyolország gazdaságilag egyik legfejlettebb vidéke ez a terület. Érthető, hogy építészete, művészete is különleges.
Petrovics Erika - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BILBAO - GAZTELUGATXE - BILBAO

Kora reggel találkozó Budapesten és elutazás átszállással Bilbaóba. Érkezést követően autóbuszunkkal elutazunk egy csodás kilátóhelyhez, Gaztelugatxe-ba. A kis szigetet egy kétlyukú híd köti össze a szárazfölddel, csúcsán egy X. századi remetelakkal, mely nevét Keresztelő Szent Jánosról kapta. A szigetre való séta kb. 1,5 órát vesz igénybe, de kényelmes tempóban, mindenki számára teljesíthető, aki pedig inkább messzebbről csodálná a szigetet, az megteheti a pihenőhelyről. Innen megyünk bilbaoi szállásunkra, ahol elfoglaljuk szobáinkat. Rövid pihenő után, akinek van kedve, este még idegenvezetőnkkel felmehet a hotelünk közelében induló fogaskerekűvel a város fölé és megtekintheti Bilbao esti fényeit. Szállás Bilbaoban (4 éj).

2. NAP: BILBAO - GUGGENHEIM

A mai nap Bilbaoról szól. Baszkföld legnagyobb városának főbb látnivalói: a Szent Nikolas templom, a San Anton híd, a neobarokk színház épülete, a Begona Bazilika, a Guggenheim Múzeum mind-mind csábító az idelátogatók számára. Tömegközlekedéssel elmegyünk a város külső kikötőjében található UNESCO világörökséghez, a Vizcaya-hídhoz. Átsétálunk a hídon, majd a Guggenheim Múzeumhoz megyünk, ahol egyórás, vezetett látogatást teszünk. Lesz szabadprogram is a városban. Akinek kedve van, azokkal késő délután a Ria-folyón teszünk 1 órás hajókirándulást (jelentkezés, fizetés a helyszínen). Szállás.

3. NAP: BILBAO - LOGRONO - PAMPLONA

A mai napon, aki szeretne, maradhat a városban, vagy fakultatív kirándulásunkat választva, a leghíresebb spanyol borvidékre, a Rioja vidékére utazhat. Látogatást teszünk egy pincészetbe, ahol 3 féle bort kóstolunk, némi harapnivaló kíséretében. Ezután Logrono városába érkezünk. Sétát teszünk a város főbb látnivalói között, majd tovább utazunk Pamplonába, mely elsősorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes. Városnézésünk után este érkezünk vissza szállásunkra. A fakultatív kirándulás ára: 80 EUR borkóstolóval.

4. NAP: BILBAO - GERNIKA - SAN SEBASTIAN - LOYOLA

Gernikába utazunk. A település híressé vált az 1937-es spanyol polgárháborús légitámadásról. Ez ihlette meg Picassot is, aki Guernica néven festette meg a támadás borzalmait. A települést elhagyva San Sebastianba visz buszunk. Elsőként a Monte Igueldonál állunk meg. Csodás kilátás nyílik a városra. Innen fentről látszik a Szél Fésűje acél 3 részes szoboregyüttes is. Leérve a városba, sétálunk a macskaköves Óvárosban, melyet egy tűzvész nagyrészt elpusztított, de eredeti formájában felújították utcáit, tereit és épületeit. Délután visszaindulunk Bilbaoba. Útközben megállunk Loyolaban, Loyolai Szent Ignác szülővárosában, ahol megnézzük a szülőházat. Bilbaoba este érkezünk.

5. NAP: CASTRO - SANTANDER - BUDAPEST

Reggel kicsekkolunk, majd Castroba utazunk. Santa Anna kastélya a tenger felé emelkedő sziklás környezetben található. Ez az egyik legjobb állapotban megmaradt kastély Spanyolországban. A Santa María de la Asunción temploma a vár mellett található. Castro után Santanderbe megyünk, melynek látnivalói; a katedrális, a kikötő, a kaszinó, a trópusi hangulatot idéző pálmafás tengerpart. A reptéri transzfer indulásáig szabadprogram a tengeri kikötővárosban. Ezután transzfer és átszállással hazautazás Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Bilbao - Logrono - Pamplona kirándulás (80 EUR, fizetés a helyszínen) Turnusok:
2024-10-20 - 2024-10-24
0

Hasonló ajánlatok