Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Kubai körutazás

Kuba, Közép-Kuba, Cayo Coco
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-11-01-tól
2024-11-14-ig
Szobatípus: Kétágyas (franciaágyas) szoba
Időtartam: 12 éj
Ár:
1465000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-11-01-tól
2024-11-14-ig
Szobatípus: Kétágyas (két különálló ágyas) szoba
Időtartam: 12 éj
Ár:
1465000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1-2. nap: Budapest - Havanna

Reggel elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással. Megérkezés Kubába az esti órákban. Transzfer a hotelbe. Szállás Havannában (3 éj). Másnap egész napos városnézés Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, Havannában. Panorámás városnézésünk során először a híres tengerparti sétányt érintjük. Az óváros felé a híres Colon temető mellett vezet utunk. Majd egy rum múzeumban megismerkedünk a híres kubai rum készítésével, melyet kóstolóval zárunk. Ezután gyalogos városnézésre indulunk az óvárosban. Ebédünket a híres kubai író, Hemingway egyik kedvenc éttermében, a La Bodeguita del Medio-ban fogyasztjuk el, miközben életével és munkásságával ismerkedünk, végezetül megtekintjük a Forradalmi Múzeum szabadtéri tárlatát, ahol Fidel és a forradalmárok híres hajóját, a Granma-t is láthatjuk. Este a fergeteges Tropicana Show-val zárjuk a napot.

Tervezett szállás: Memories Miramar 4* vagy Panorama Hotel 4* vagy hasonló

3. nap: Vi?ales-völgy

Egész napos kirándulásra indulunk a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Vi?ales-völgybe. Egy dohánytermesztő családnál betekintést nyerhetünk a szivarkészítés folyamatába. Ezután a Vi?ales-völgy kilátójánál, a Mirador de Los Jazmines-nél lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk. Ebéd egy helyi étteremben, majd egy izgalmas indiánbarlang felfedezésére indulunk. Végül megtekintjük a híres falfestményt, a ,,Mural de la Prehistoria"-t, mely mindenkit lenyűgöz gigantikus méretével.

4. nap: Havanna - Santa Clara - Cayo Coco

Reggeli után a sziget közepe felé, Santa Claraba vesszük az irányt. A város a kubai forradalom sorsdöntő állomása volt. Megtekintjük az elhíresült páncélvonatot és a Che Guevara Mauzóleumot. Ebéd útközben. Szállás Cayo Coco-n (5 éj).  Tervezett szállás: Melia Jardines del Rey 5* vagy hasonló

5-8. nap: Cayo Coco

Szabad program Cayo Coco-n, pihenés az óceánparton, all inclusive szállodánkban.   

Cayo Coco a sziget északi oldalán, az Atlanti-óceán partján található csodálatos korallsziget, hosszú homokos strandokkal és hangulatos szállodákkal. Az aktív üdülés kedvelői a szálloda számos sportolási lehetőségéből választhatnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. További fakultatív programokra (katamarán kirándulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Safari, mélytengeri horgászat, delfin show, stb.) jelentkezés és befizetés a helyszínen a szállodában.

9. nap: Cayo Coco - Camagüey

Reggeli után szabadidő, majd ebéd után továbbutazás Camagüeybe, az ország harmadik legnagyobb városába, városnézés a gyarmati időket idéző, 18. századi épületekkel tarkított történelmi központban, mely az UNESCO Kulturális Világörökségének része. Megnézzük a San Juan de Dios teret, a katedrálist, az Ignacio Agramonte teret és az óváros főbb látnivalóit. Vacsora és szállás Camagüeyben (1 éj).

Tervezett szállás:  Gran Melias International Gran hotel 3*  vagy Melia Camaguey Colon 3*  vagy hasonló

10. nap: Camagüey - Cukormalmok völgye - Trinidad

Reggeli után a Cukormalmok völgyébe indulunk. Ebéd egy helyi étteremben, majd folytatjuk utunkat a színes tájon keresztül. A Manaca Iznaga cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése során lehetőségünk nyílik a Manaca Iznaga torony megmászására is. Vacsora és szállás Trinidadban (2 éj).

Tervezett szállás: Memories resorts Trinidad 3* vagy  Hotel Ancon Cuba 3*  vagy hasonló

11. nap: Trinidad

Reggeli után a több mint 500 éve alapított kisváros, Trinidad felfedezésére indulunk. A város megőrizte koloniális hangulatát, tekervényes utcácskáin sétálva úgy érezzük, mintha visszautaztunk volna az időben. Ebéd, majd városnézés az óvárosban. Rövid pihenőre betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolhatjuk a máig eredeti recept alapján cukornádpálinkából és mézből készülő, különleges Canchanchara koktélt. Délután szabadidő a Karib-tenger partján.

12. nap: Trinidad - Cienfuegos - Havanna

Indulás Cienfuegosba, városnézés a híres Malecon-on, ahol megtekintjük az egyik leghíresebb villát, a Palacio del Valle-t, majd sétálunk a főtéren és a francia stílusú belvárosban. Ebéd útközben, majd Kuba legnagyobb krokodilfarmján természetes körülmények között figyelhetünk meg több száz óriáshüllőt egyszerre. Folytatjuk utunkat a fővárosba. Szállás Havannában (1 éj).

Tervezett szállás: Memories Miramar 4* vagy Panorama Hotel 4* vagy hasonló

13-14. nap: Havanna - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd megnézzük Hemingway házát és a régi Cojimar-i kikötővel búcsúzunk Kubától. Ebéd útközben. Transzfer a havannai repülőtérre. Hazautazás átszállással Budapestre, érkezés a 14. napon.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Havanna óvárosa
  • Vi?ales-völgy
  • Camagüey óvárosa
  • Cienfuegos óvárosa
  • Trinidad
  • Cukormalmok völgye

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Kuba mintha elveszett volna az időben - valahol az 1950-es években. Nem csak az utcákon közlekedő, régi amerikai autókról, vagy Havanna gyönyörű, hámló festékkel díszített gyarmati építészetéről van szó. Inkább az az érzésünk, hogy a modern turizmus világa valahogy elkerülte a Karib-tenger legnagyobb szigetét. Ez a keverék teszi Kubát tagadhatatlanul csábító úti céllá!

Kanyargunk a macskaköves utcákon, és hallhatjuk, ahogy valaki énekel, gitározik, vagy épp egy fergeteges dalt dobol. A látogatót egzotikus ritmusok, például a salsa és a rumba hangjai fogadják minden sarkon. Kubában az emberek beszélgetnek egymással ahelyett, hogy a mobiltelefonjuk képernyőjét bámulnák.

Ha Kuba, akkor kubai rum! Egy rummúzeumban megismerkedünk a híres rum készítésével, melyet kóstolóval zárunk.

Az ár nem tartalmazza

  • a kubai turistakártyát
    17 500 Ft
  • a borravalót
    kb. 100 EUR/fő
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    220 000 Ft
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 555.000 Ft)
  • 12 éjszakai szállást, Havannában helyi 4*-os,
    a körutazás során helyi 3-4*-os,
    Cayo Coco-n helyi 5*-os
    szállodában
    (helyi besorolás szerint)
  • a körutazás során
    teljes ellátást (italok nélkül),
    Cayo Coco-n all inclusive ellátást
  • a helyszíni közlekedést
  • a megadott programokat
  • a belépőket
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Hasonló ajánlatok