Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Montenegró - a hegyek és a tenger vonzásában

Montenegro, Budva, Budva
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás, Hajóút
Szűrés
Indulás: 2024-09-02-tól
2024-09-08-ig
Szobatípus: Hotel
Időtartam: 6 éj
Ár:
238000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés


Leírás

Montenegró természeti csodái, az Adria szépsége, kirándulások, strandolás, pihenés, városnézés Belgrádban, vajdasági ízelítő.

Programok

1. nap. Budapesti indulás Szerbia felé vesszük az irányt. Utazás rövid megállókkal Belgrádig. Szerbia fővárosában felkeressük a Száva és a Duna összefolyásánál a nándorfehérvári várat. Emlékezés a nándorfehérvári diadalra és Hunyadi Jánosra. Rövid szabadprogram a központban, majd utazás délre, Szerbia Szandzsák régiójába, mely már nevében is hordja a török múltat.

2. nap. Határátlépés Montenegróba a jabikai határon. Utazás az országnak is nevet adó fekete hegyek világában. A Durmitor Nemzeti Parkban az UNESCO világörökségi listáján lévő, 1300 m mély, 78 km hosszú Tara-kanyonba érkezünk, fotószünet a híres hídnál. Következő megállónk a majd 2300 m magas Medve-csúcs lábánál lévő Fekete-tó. Továbbkanyarogva a hegyek, szurdokok világában elérjük a 600 ezer lakosú ország 150 ezres fővárosát, Podgoricát. Újabb hegyeken átkelve elénk tárul az Adria. Vacsora és szállás Budvában. (4 éj)

3. nap. Délelőtt az 1750 m magas Lovcen-hegyre megyünk fel, mely hely a montenegróiak nemzeti szimbóluma, sőt „szent oltára”. Fentről páratlan kilátás nyílik szinte az egész országra, különösen a Kotori-öbölre. A hegyen van a költő, filozófus és püspök, majd fejedelem mauzóleuma. Itt tudjuk megkostólni Montenegró egyik specialitását , a njegusi prsutát, azaz nyegusi sonkát. Délutánra visszatérünk Budvába, szabadprogram, strandolás.

4. nap. Kirándulási lehetőség a Kotori-öbölhöz. Az Adria partvidékének egyik gyöngyszeme az öböl, az osztrák-magyar haditengerészet egykori bázisa. Az öböl is a Világörökség része. Itt alkalom nyílik egy egész napos hajókirándulásra, kikötésekkel, múzeumokkal, csobbanási lehetőséggel. (Díja 35 EUR, mely a helyszínen fizetendő.)

5. nap. Egész napos szabadprogram, strandolási lehetőség.

6. nap. Reggeli után indulás hazafelé. Utunk végigvisz minket a kb. 100 km hosszú Moraca-kanyonon is, ahol felkeressük a híres, középkori Moraca ortodox kolostort. Vacsora és szállás Cacak városában lesz.

7. nap. Folytatjuk hazautunkat. Átkelve a Duna felett kis pihenő Újvidéken. Utunk utolsó programjaként megállunk az Észak-bácskai magyar faluban, Tóthfaluban ahol megnézhetjük a Mini Délvidéket, és résztvehetünk egy burekezős, pálinka-kóstolós programon. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Az ár tartalmazza

Időpont: 2024. szeptember 2-8.

Elhelyezés: ***-os szállodákban

Ellátás: félpanzió.

Idegenvezetés.

Utazás: kényelmes autóbusszal.

Részvételi díj: 238 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 64 500 Ft

Utasbiztosítás: 4 550 Ft/fő

Útlemondási biztosítás: 2,5-3,5 %

Belépődíjak: kb. 40 EUR

Hasonló ajánlatok