Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG *****

India, Körutazás Indiában, Agra
  • Szálláskategória: Hotel *****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-25-tól
2024-10-31-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
775000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Félpanzió, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Delhi - Jaipur - Abhaneri - Fatehpur Sikri - Agra - Delhi

India szemet gyönyörködtetően sokszínű országa minden érzékszervre hat. Ősi hagyományai, művészeti öröksége, lenyűgöző tájai, elképesztő építészete, konyhaművészeti remekei, gyönyörű viseletei, a vallási rituálék, a megannyi fesztivál, nem beszélve legváltozatosabb természeti csodáiról mind egy-egy élénk szín ennek a hatalmas és hihetetlen országnak, Indiának festővásznán. Az indiai körutazás az aranyháromszög meseszép látnivalói, Delhi, Agra és Jaipur kincseinek bemutatására fókuszál.

1. nap: Budapest - Delhi

Elutazás repülőgéppel Budapestről Delhibe átszállással a kora délutáni órákban.

2. nap: Delhi

Érkezés a hajnali órákban Delhibe, rövid pihenés és reggeli a szállodában, majd városnézés a világ legrégebb óta folyamatosan lakott városában, mely megannyi birodalom központja volt már. Újdelhi és az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről. A városnézés a 72 m magas, lenyűgöző Qutub Minarnál veszi kezdetét, melyet Hindusztán hetedik csodájaként tartanak számon. Újdelhiben látogatás Humayun uralkodó mauzóleumánál, majd az India kapu, az impozáns Rajpath sugárút, mely a Vijay Chowk, avagy a Győzelem terén zárul és kormányhivatali épületeknek ad otthont. Ó-Delhi 1649 és 1857 között a mogul birodalom központja volt, látogatás az 1648-ban épített Vörös erődnél, mely az egykori mogul hatalom jelképe, majd India legnagyobb mecsetjének, a Jama Masjidnak és Mahatma Ghandi nyughelyének a Raj Ghatnak a megtekintése. Később az óvárosi Chandni Chowk bazárjainak felfedezése riksákkal. Vacsora a szállodában. Szállás reggelivel Delhiben.

3. nap: Delhi - Jaipur

Reggeli majd utazás a kb. hatórányi autóútra fekvő Jaipurba, a mesés bazárok, gazdag paloták, ún. havelik városába. Rajasthan állam kapuja, Jaipur az ország egyik legnagyobb és legrégebbi ékszerkészítő központja; a zománcozás és drágakő berakás a leghíresebb technika. Megérkezés majd az esti megvilágításban ragyogó Birla templom felkeresése. Két éjszakai szállás reggelivel és vacsorával Jaipurban.

4. nap: Jaipur

Reggel utazás a városon kívül található Amber erődhöz, mely egykor uralkodók székhelye volt. Az erőd masszív falai mesés palotákat, pazar termeket, gyönyörű templomokat és gondozott kerteket rejtenek. Később a Man Sangar-tó és a Jal Mahal palota megtekintése kívülről, majd megállás a Hava Mahalnál - a gyönyörű Szelek palotájánál. Látogatás az 1728-ban alapított Jantar Mantar obszervatóriumnál, melynek kőből és fémből készült precíz műszerei ma is használhatók a bolygók és csillagok helyének meghatározásához. A városnézés következő állomása a Városi palota, a maharadzsa lakhelye, mely különlegesen szép ötvözete a mogul és a hindu stílus építészetének.

5. nap: Jaipur - Abhaneri - Fatehpur Sikri - Agra

Reggeli után elutazás Agrába. Útközben megállás Abhaneri lépéskútjánál: az esővízgyűjtőt az i.e. XVIII-IX. században építették és 3500 lépcsőfok vezet 13 emelet mélyen az aljáig. Az építmény nem csak kivételes szépségű, de a világ legmélyebb lépéskútja is. Látogatás Fatehpur Sikriben, a vízhiány miatt elnéptelenedett városban, mely a XVI. században Akbar mogul sah uralkodása alatt volt a birodalom központja. 1986-ban az UNESCO Világörökségi védelme alá került a különleges, vörös homokkőből épült város, mely a mai napig inspirálóan hat India építészeire. A szellemvárosban található többek között Salim Chisti sírja, a gyermektelen asszonyok zarándokhelye és az 1000 hívőt befogadó császári mecset. Megérkezés, vacsora és szállás reggelivel Agrában.

6. nap: Agra - Delhi

Kora hajnalban a világhírű, fehér márványból készült Taj Mahal megtekintése, melynek szépsége páratlan. A lélegzetelállító épületegyüttest Shah Jahan mogul építtette a XVII. században 14. gyermekük szülése közben elhunyt felesége, Mumtaz Mahal emlékére és az iránta érzett örök szerelme jeléül. India legismertebb épületén 1632-től 22 éven keresztül dolgozott közel 20 000 munkás több mint 1000 elefánt segítségével. A fenséges műemlékegyüttes tökéletes arányaival és szimmetriájával, nemes anyagaival, gazdag díszítésével és a hozzá kapcsolódó legendákkal számtalan művészt is megihletett. Később visszatérés a hotelbe, reggeli majd a Jamuna folyó partján álló Agra erőd felkeresése. A vörös homokkőből épült XVI. századi erődítményben paloták, díszes termek, udvarok, galériák, háremek, börtönök, XIX. századi brit katonai barakkok találhatóak. Később utazás autóbusszal Delhibe, majd vacsora és szállás Delhiben, az éjjeli órákban transzfer a repülőtérre, hajnalban hazautazás repülőgéppel, átszállással.

7. nap: Delhi - Budapest

Megérkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Minimum létszám 15 fő.

Szállás:

5 éjszakai szállás helyi ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban


Az ár tartalmazza:


  • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest - Delhi - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal

  • 5 éjszakai szállás helyi ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • félpanziós ellátás

  • a korai bejelentkezés felára a 2. napon reggelivel

  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • vízumdíj

  • borravalók (javasolt mértéke kb. 10-12 USD/fő/nap)

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

Hasonló ajánlatok