Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

EGY NAP KÖLNBEN ÉS BRÜHL VILÁGÖRÖKSÉGI KASTÉLYAI - Non-Sop utazás

Németország, Észak-Rajnai-Vesztfália, Köln
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-11-01-tól
2024-11-03-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
44444.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

EGY NAP KÖLNBEN ÉS BRÜHL VILÁGÖRÖKSÉGI  KASTÉLYAI
Non-Sop utazás


Időpont: 2024. november 01-03.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 17.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 17.30 órakor

Program


1. nap: Indulás Budapestről 17.30 órakor. Folyamatos utazás rövid technikai pihenőkkel Ausztrián és Németországon keresztül Brühl-ig, éjszaka az autóbuszon.

2. nap: Érkezés a reggeli órákban Brühl-be. I. Kelemen Ágost kölni hercegérsek által megálmodott Augustusburg és Falkenlust kastélyok a  régió legjelentősebb barokk és rokokó műemlékei közé tartoznak, melyeket az  UNESCO 1984-ben hozott döntése koronázta meg, a gyönyörű építményeket és a parkot a világörökség részévé nyilvánították. A két kastélyt a kastélyparkon áthaladó sétány köti össze. Az északi és déli szárny homlokzata a német barokk legjelentősebb alkotásai közé tartoznak. A különböző színű márványstukkók és mennyezeti freskók szemkápráztató élményben részesítik a látogatókat. Mintegy ötven hektáron elterülő, napjainkra természetvédelmi területté nyilvánított,  érintetlenül megmaradt, háromszáz éves fákkal és gazdag állat- és növényvilággal rendelkező erdős zöldövezet adja a kastély festői környezetét, melynek legszebb része a franciakert volt, melyet  a XIX. században angolkertté alakítottak át. Az érsek, látva a beteljesült álmot, a kastélypark végében egy újabb mestermű építésébe kezdett. A müncheni Amalienburg mintájára felépítette a kisméretű, de annál bájosabb vadászkastélyt, a Falkenlustot. A vadászatot megjelenítő freskók nyomán, a holland csempékkel díszített déli lépcsőházon keresztül jutunk fel az épület csúcsán található kilátóhoz, ahonnan korábban a falkavadászatot, napjainkban a kastélypark látványát kémlelhetjük. A két kastély egymástól 2.3 km-re található, ami kb. 30-35 perc sétát jelent! A kastélyok meglátogatása után Kölnbe vesszük az irányt. 

Elsőként a város jelképét, a Dómot keressük fel, amely a gótika legszebb, legnevezetesebb egyházi műemléke. Amikor építését tervbe vették, a világ legnagyobb katedrálisának szánták. Hivatalos nevén Szent Péter és Szűz Mária Dóm a Kölni főegyházmegye főszékesegyháza. 157 méteres magasságával Németország második és a világ harmadik legmagasabb temploma. A Dóm magyar vonatkozással is rendelkezik: itt tartotta esküvőjét II. Rákóczi Ferenc. Ezután ellátogatunk az Új Városházához, amely Alsó-Germánia provincia helytartójának székhelye volt az I. században. Elsétálunk az Öreg Szt. Albán templomhoz, amely a város egyik legöregebb plébánia temploma, eredetét 1080-ra teszik. Ezután szabadprogram, amelynek keretében egyénileg lehet bejárni a történelmi óváros zegzugos utcáit  vagy a Rajna partján megtekintjük a hajóra épített Csokoládémúzeumot, ahol a csokoládé történetének megismerésén kívül lehetőség van az otthon maradottaknak is hazavinni valami finomságot. Ezenkívül természetesen felkereshetjük a Kölnivíz „forrását” is, ahol a világhírű Parfümmúzeumban megismerkedhetünk közelebbről a kölni eredetével, illetve vásárlásra is nyílik lehetőség. Hazaindulás 17 órakor, éjszaka az autóbuszon.

3. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban kb. 9:00-10:00 között. Belépők:  kb. 30 €

Részvételi díj: 57.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 44.444,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 2.970,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok