Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Húsvét Stájerországban

Ausztria, Steiermark, Graz
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Vorau: Hotel Kutscherwirt *** 2 ágyas szobáiban (zuh. / WC, TV).
Ellátás: félpanzió

1. nap: Budapest – Riegersburg – Vorau (kb. 380 km)
Utazás rövid pihenővel a Kelet-Stájer terület egyik fontos városkájába, RIEGERSBURG-ba. Itt található a bazaltsziklára épült, eredetileg XIII. századi, de többször átépített impozáns vár. Látogatás a hírhedt boszorkánypereiről ismertté vált központban, ahova sikló segítségével kapaszkodhatunk fel. A történelmi látnivalók mellett a Zotter Csokoládégyárat sem szabad kihagyni, ahol „kóstolóexpedíción” vehetünk részt, betekintést nyerve a csokoládékészítés fortélyaiba. Természetesen vásárlási lehetőség is lesz az ínyenc boltban! Vacsora, szállás Vorauban.

2. nap: Vorau – Graz (kb. 200 km)
Reggeli után látogatás VORAU-ban a több mint 850 éves Ágoston-rendi apátságban. Az apátságot a XII. században alapították, napjainkban már barokk – rokokó stílusjegyeket visel. Továbbutazás GRAZ-ba, Ausztria második legnépesebb városába. A település ma látható épületei, főbb látnivalói János főherceg nevéhez kötődnek. 2003-ban Európa kulturális fővárosa volt, 2010-ben az Eggenberg-kastély is felkerült a világörökségi helyszínek listájára, majd 2011-ben elnyerte az UNESCO „Dizájn városa” címét. Belvárosi séta a Mura-folyó partján épült Stájer tartományi fővárosban: Főtér, Városháza, Tartományi Székház, Fegyvertár (kívülről), Szent Egyed Dóm, Mauzóleum, siklóval utazás a Schlossbergre. Látogatás az Eggenberg kastélyban. Vacsora, szállás Vorauban.

3. nap: A Mura völgyében – Leoben és Bruck an der Mur (kb. 220 km)
A Mura-folyó völgyében található a stájer vasipar két jelentős városa. Szépen karbantartott települések, jelentős műemlékekkel. No és ne feledjük a jelszót! Gut, besser, Gösser! Leoben a hazája az aranyló nedűnek. Délután egy kis patak mentén utazunk a Weizklamm sziklaszurdokhoz. Mintha a Békás-szorosban járnánk. Estére visszatérés a szállodába, vacsora és szállás Vorauban.

4. nap: Herbenstein – Budapest (kb. 300 km)
Reggeli után irány a közeli ST. JOHANN BEI HERBERSTEIN. Itt található a Herberstein család 21. generációja által lakott, turisták számára is nyitott várkastélya. Az ősi alapok 1300-ból maradtak fenn, de az évszázadok során számos átépítés nyomai fedezhetők fel az épületegyüttesen (pl. reneszánsz lodzsa, barokk berendezések stb.). Számos különlegesség miatt sok kíváncsiskodó keresi fel a festői környezetben található érdekességet. A látogatás után hazautazás rövid pihenővel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást autóbusszal
- szállást középkategóriás panzió 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- Prémium utasbiztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:
- vacsorákhoz az italt
- belépőjegyek, a sikló valamint a városnézésekhez használatos fülhallgató árát: kb. 75,- € / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- 30 – 34 fő utazása esetén 6.000,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok