Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Salzburg - Salzkammergut és a Sasfészek

Ausztria, Körutazás Ausztriában, Körutazás Ausztriában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

utazás módja: busz
időtartam: 4 nap / 3 éj
ellátás: svédasztalos reggeli
szállás: háromcsillagos szálloda
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy  személyi igazolvány
Ausztria hivatalos fizetőeszköze: EURO

Felszállási lehetőségek:
  • 05:45 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 06:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
  • 07:15 Tatabánya, Győri út, Penny Market oldalában
  • 08:00 Győr, M1, Arrabona pihenő
  • 08:45 Mosonmagyaróvár, M1, MOL kút

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpotok szerint. Folyaatosan utazunk rövid pihenőkkel Ausztriába. Utazásunk első állomása a romantikus Arstetten kastély, itt élt az I. világhaború előtt Ferenc Ferdinánd és hitvese, Shotek Zsófia. A kastély egy részét mind a mai napig leszármazottaik lakják. Továbbutazva Salkzkammergutba érkezünk, az Attersee melletti Schörflingbe. E helyen élt és alkotott egy időben Gustav Kimt híres osztrák festőművész. Tóparti sétánk után megérkezünk Vöclabruckba és elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap
Reggeli után indulunk a Sasfészek meglátogatására indulunk. Az Alpokban található Kehlstein hegyén található Adolf Hitler egykori teaháza, melyet Sasfészek néven ismerünk. Ide speciális hegyi buszkkal, illetve csillogó aranylifttel juthatunk fel. Jó idő esetén a teaház teraszáról élvezhetjük a könyék páratlan panorámáját. A délutánt az UNESCO világörökségi Salzburg történelmi belvárosában töltjük, helyi idegenvezetőnk kalauzolásával keressük fel a város nevezetes helyeit: Mirabell, Mozart emlékhelyek, Makartplatz, Doppler és Karajan házak, Getreidegasse, Residenzplatz, Domplatz. A program végén szabadidő is a rendelkezésünkre áll, melynek során önállóan ellátogathatunk a salzburgi felleg- várba, de vásárolgathatunk is, hiszen a Mozart csokoládébolt valamint a városi piac is vásárlásra csábít. Este visszaérkezünk szálláshelyünkre.

3. nap
Reggeli után útnak indulunk, Salzkammergut történelmi városai és szépséges alpesi tájai várnak ránk. Ellátogatunk a közel 3000 m magas hegyek lábánál fekvő UNESCO világörökségi Hallstattba. Sétálunk a Hallstatti-tó partján, felfedezzük a középkori falut, felkeressük a csontkápolnát és a temetőt is. Innen Bad Ischl-be, a régió fővárosába megyünk. Megnézzük Ferenc József és Sissi egykori nászajándékát, a Kaiservillát. Szabadidőnkben ellátogathatunk a Zauner cukrászdába, ahol eredeti ischler süteményt is vásárolhatunk. A nap zárásaként a magyar vonatkozásokban is bővelkedő Sankt Wolfgangba látogatunk. A plébániatemplom páratlan XV. sz.-i emlékeinek megtekintése után élvezhetjük az autentikus falusi hangulatot és a tó partján épített, festett homlokzatú faerkélyes házak szépségét.

4. nap
Reggeli után hazaindulunk. Traunsee felé vesszük az irányt. Először Traunkirchent látogattjuk meg. Traunkirchen nem nagy lélekszámú, de nagyon szép környezetben fekvő, tipikusan salzkammerguti település. Sétálva a tó partján megcsodálhatjuk a szemközti panorámát, mely párját ritkítja. Felsétálunk a sziklára épült kápolnához, majd az apácakolostort is megnézzük a híres halász szószékkel. Utána megérkezünk az egykori császári sókamra székhelyére, Gmundenbe. Sétát teszünk a főtértől kiinduló XIX. sz-i panoráma sétányon a Habsburgok vízi és szárazföldi kastélyáig. Ez sokaknak ismerős lehet, hiszen itt forgatták a népszerű Kastélyszálló c. sorozatot is. Ezután folytatjuk utunkat hazáig, folyamatosan utazunk hazáig, rövid pihenőkkel. A forgalmi viszonyoktól függően az esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Az alap részvételi díj tartalmazza: utazás busszal, idegenvezetővel, 3 éj háromcsillagos szállodában, svédasztalos reggeli, kirándulások a program szerint, idegenforgalmi adó.

VEGETÁRIÁNUS VACSORA IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI! 
 
Tájékoztató belépőjegy költség a teljes programra:
kb. 65 Euro/fő

INFÓ: A sasfészek nyitvatartása időjárás függő. Kedvezőtlen időjárási és útviszonyok esetén előfordulhat, hogy az odavezető utat a hatóság lezárja, a nevezetesség nem látogatható. Ebben az esetben a csoport a berchtesgadeni sóbányát látogatja meg.

Hasonló ajánlatok