Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Szicília - a napfény és a tűz szigete

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
utazás módja: busz
időtartam: 10 nap / 9 éj
szállás: három- és négycsillagos szállodák
ellátás: svédasztalos reggeli
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy érvényes személyi igazolvány
Olaszország  hivatalos fizetőeszköze: EURO

Felszállási lehetőségek:
04:45  Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
05:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
06:00 Székesfehérvár, M7 Shell kút
07:00 M7 Balatonlellei pihenőhely
08:00 Zalakomár, M7 INA kút


PROGRAM:

1.nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint, érkezés Montecatini Termébe a szállodába az esti órákban.

2. nap
Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat és útnak indulunk. Látogatást teszünk Tivoliban a Villa dEste szökőkutakkal és szobrokkal díszített varázslatos kertjében, majd továbbutazunk Battipaglia környékén lévő szállodánkba.

3. nap
Reggeli után Calabria csodálatos tájain keresztül Szicíliába utazunk. Komppal kelünk át Villa San Giovanniból a Messinai-szoroson, majd a Jón-tenger feletti teraszok lejtőjén fekvő Taorminába utazunk. A mediterrán virágokkal teli városban megtekintjük a magyarok által Csontváry festményéről ismert görög színházat, a főutcán dúskálhatunk szuvenírekben, kerámiákban és a híres szicíliai édességet, a martoranát is megkóstolhatjuk. Taorminai látogatásunk után az esti órákban érkezünk ogninai szállodánkba.

4. nap
Reggeli után Savocába megyünk, akinek kedve van, kávézhat a Keresztapa című film egyik forgatási helyszínén a Vitelli bárban. Ezután a nap főattrakciója, a vulkántúra következik. Autóbuszunkkal az Etnára 1700 m-ig tudunk felmenni, onnan felvonóval és dzsippel lehet a főkráter közelébe jutni. Azokat, akik nem vállalkoznak a túrára, a buszparkoló környékén számtalan kiskráter, üzlet, étterem várja. A túra után megkóstolhatjuk az Etna tüzét, az Etna láváját, a helyi likőrspecialitásokat, majd utazunk tovább Cataniába, mely a vulkán tövében fekszik. Gyalogos városnézés a belvárosban, megtekintjük a Via Etnea Pazar palotáit, a Dóm épületét és az Elefántos kutat. Este érkezünk vissza szállodánkba.

5. nap
Reggeli után fakultatív, egész napos hajókirándulásra van lehetőség. Hajónk Milazzoból indul. Lipari szigetére érkezünk, ahol egy görög színházat találunk, de szabadidőnkben vásárolgathatunk is. Továbbutazunk Vulcano szigetére, ahol a feketehomokos tengerparton strandolhatunk, kipróbálhatjuk a gyógyító kénes iszappakolást. Az egésznapos hajókirándulás hajójegyének ára 43 EUR/fő, mely a helyszínen fizetendő. Este érkezünk vissza szálláshelyünkre.

6. nap
A keleti parton haladva eljutunk az ókor legnagyobb görög városának számító Siracusába. Délelőtt belekóstolunk egy szicíliai piac hangulatába, majd városnézés az Ortigia-szigeten fekvő középkori óvárosban : Aretusa szökőkútja és forrása, dóm. Természetesen az ókori ásatási terület sem marad ki: Dionüszüsz füle, görög színház, II. Hieron oltára. Délután Noto városában csodálhatjuk meg a szicíliai barokk legszebb palotáit. Az esti órákba érkezünk meg szálláshelyünkre.

7. nap
Reggeli után elhagyjuk a szállodát. A sziget belső területein át a sziget fővárosába, Palermóba utazunk. A Normann palotában ülésezik a szicíliai parlament, az épület fő ékessége az aranymozaikoktól káprázó Palotakápolna. A dóm és a kapucinusok kriptájának megtekintése után a közeli Monreale városába utazunk. A hangulatos kisváros fő látnivalója a katedrális a kolostorral és a fantasztikus panoráma az Aranykagyló-öbölre. Este érkezünk meg Palermo környéki szálláshelyünkre.

8. nap
A messinai kompról búcsúzunk Szicíliától. Délután megtekintjük Paestum görög templomait, mely az ókori Nagy-Görögország (Magna Graecia) legszebb emlékei közé tartozik. Nem tévedés! A legépebben megmaradt görög épületek Dél-Itáliában találhatók. Este érkezünk meg Salerno/Napoli környéki szálláshelyünkre.

9. nap
Reggeli után az ókori romváros megtekintése Herculaneumban , melyet a Vezúv pusztított el Pompei városával egyidőben. Délután rövid megállót tartunk Castel Gandolfoban, ahol kívülről megnézzük a pápa nyári rezidenciáját és gyönyörű panorámát élvezhetünk az Albano-tóra. Este érkezünk szálláshelyünkre Montecatini Termébe.

10. nap
Reggeli után hazaindulunk, érkezés a forgalomtól függően a a késő esti órákban Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza: utazás busszal, idegenvezetés, 9 éj három- és négycsillagos szállodákban svédasztalos reggelivel, Messinai-szoros kompjegy, városnézések a program szerint, idegenforgalmi adó.

VEGETÁRIÁNUS FŐÉTEL IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI!


Tájékoztató belépőjegy ktg.:
Össz. belépőjegy ktg: 90 Eur
Etna libegő: 30 Eur, libegő+dzsip  együtt 55 Eur.


Hasonló ajánlatok