Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Montenegró Albániával Fűszerezve 9 Nap/6 Éj **

Montenegro, Bar, Canj
  • Szálláskategória: Hotel **
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Üdülés, Üdülés
Szűrés
Indulás: 2020-09-20-tól
2020-09-26-ig
Szobatípus: Társított szoba 1F
Időtartam: 6 éj
Ár:
84455.00 Ft/fő, 1F
Ajánlatkérés
Indulás: 2020-09-20-tól
2020-09-26-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba (pótágyazható) 2F
Időtartam: 6 éj
Ár:
84455.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2020-09-20-tól
2020-09-26-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba (pótágyazható) 2F+1GY
Időtartam: 6 éj
Ár:
84455.00 Ft/fő, 2F+1GY
Ajánlatkérés
Indulás: 2020-09-20-tól
2020-09-26-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba (pótágyazható) 2F+2GY
Időtartam: 6 éj
Ár:
84455.00 Ft/fő, 2F+2GY
Ajánlatkérés
Indulás: 2020-09-20-tól
2020-09-26-ig
Szobatípus: Egyágyas szoba 1F
Időtartam: 6 éj
Ár:
114355.00 Ft/fő, 1F
Ajánlatkérés

Leírás

Rövid ismertető: Tengerparti pihenéssel, fürdőzéssel egybekötött programjaink során felkeressük a gyönyörű mediterrán sétánnyal rendelkező Bar városát, a montenegrói hegycsúcsok ölelésében fekvő Kotori-öblöt, ringatózunk a természeti kincsekben gazdag Skadari-tavon, fürdünk a vadregényes öbölben és a smaragd színű tiszta tengerben. A balkánt átszelő utazásunkat, a "Sasok földjének" (Albánia) fővárosa, Tirana koronázza meg.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).
Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás: Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).

Ellátás (krt): 6 félpanzió (bővített kontinentális reggeli, 3 menüből választható vacsora salátabárral kiegészítve).

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács

Időpontok: 2020.
* 09.20-09.28.
(Figyelem! Technikai okokból az utazás időpontját a kalkulátor másként jeleníti meg. Ezért felhívjuk figyelmüket arra, hogy a fenti időpontok érvényesek)

Program:
1. nap:
Indulás este 21.00 órakor Budapestről. Éjszakai utazás.

2. nap: Mostar és strandolás  
Bosznián keresztül utazva, a délelőtti órákban megpihenünk a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városban, Mostar-ban. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Majd a Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézzük meg, mely  Mostar legismertebb dzsámijának számít. Jó formában lévő utasaink a kilátóhoz is felmehetnek. Hogy jobban megérthessük a helyi lakosságot, a mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház. A város megtekintése után továbbutazás Montenegróba. Érkezés Canjba a délutáni órákban, szállásfoglalás majd strandolás.

3. nap: Pihenés vagy egy félnapos ajándék kirándulás: Bar, Stari Bar
Ízletes reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző ,,Olive a Mirovica" nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült már ki.

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Kotor, Kotori-öböl, Budva és sonkakóstoló
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, a magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jelegű szűk utcáin, változatos templomok körüli tereken sétálva, az élménytől lelassul a szívdobogás. Autóbuszunkkal a tengerpart mentén megkerüljük a Kotori-öblöt,  hogy feltöltődjünk táj szépségével. Majd délre, Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást.  A város eredetileg egy kis szigetre épült. Sétánk után továbbhaladunk, hogy megkóstoljuk a messzi földön híres Njegus szárított sonkát, melyet leöblítünk egy pohár jó borral. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

5. nap: Pihenés vagy ,,fishpiknik" (félnapos) fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz, mely csak minket vár. Ez a nap egy valódi kikapcsolódás a mindenapokból a kristálytiszta Adriai tenger mellett, egy pohár borral és ízletes ebéddel, melyet a hajó legénysége készít nekünk. Részvételi díj: 25 EUR/fő. 

6. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás:  Albánia (Kruja, Tirana, ebéd):
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. Szkander bég szülővárosában, Kruja-ban kezdünk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a ,,törökverő hős" lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük - Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et'hem Bey mecset, az Óratorony, Egyetemi negyed, Új ortodox templom, Block negyedben Hodzsa lakóháza, Elnöki Palota. Utunk során megkóstoljuk az albán specialitásokat is. Részvételi díj: 35 EUR/fő.

7. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Skadari-tó
Különleges természeti kincseket tartalmaz a félnapos fakultatív kirándulásunk a térség legnagyobb tavához, a festői szépségű Skadari-tóhoz utazunk. A területen Montenegró Albániával osztozik. Itt egyben megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Gasztronómiai ismeretünket egy ízletes ebéddel egybekötött hajókázáson gazdagítjuk, miközben gyönyörködhetünk a hajót körbeölelő varázslatos víztükörben és tájban. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

8. nap: Szarajevó
A bőséges, késő reggeli után hazautazás. Útközben megpihenünk és egy frissítő séta keretében megismerkedünk a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján fekvő Bosznia ,,büszke" fővárosával, Szarajevóval, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Szarajevó a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. A Császár-Dzsámi megtekintése után továbbutazás Magyarországra.

9.nap: Hazaérkezés a kora reggeli órákban (05.00-06.00 között).

Felárak és belépők: Üdülőhelyi díj: 12 évig: 2 000 Ft/fő; 12 évtől: 4.200 Ft/fő

Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
- Albánia ebéddel 35 EUR/fő
- Kotori öböl, Budva kóstolóval 30 EUR/fő
- Fishpiknik 25 EUR/fő
- Skadari-tó 25 EUR/fő
- Belépők a helyszínen kb. 35-40 EUR/fő

Fakultatív programok kedvezményes csomag, 4 kirándulásra: 115 EUR helyett csak 105 EUR!!

FIGYELEM! Az albán fakultatív kiránduláson résztvevők úti okmányának a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie!

Minimum létszám: 35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, magyar helyi idegenvezetőt, útközben utaskisérő.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (EUB Nívó: 3.600 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1.500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.
Hasonló ajánlatok