Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Indián nyár csoportos COSTA PACIFICA mediterrán hajóút

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Nyugat-Mediterrán hajóutak
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

1.nap
Az esti órákban a csoport Budapesten buszra száll: irány Genova, ahol a kikötőben a Costa Pacifica várja egy mesés utazásra!

2.nap
A csoport a délelőtti órákban érkezik meg Észak-Olaszországba. Becsekkolás majd a választott kabinok elfoglalását követően néhány órát még a kikötőben tölt el a hajó - Ön pedig már ekkor belevetheti magát a Costa Pacifica tengernyi programlehetőségének feltérképezésébe. Vacsora és szállás a hajón!

3.nap
Rövid: Városnézős-kulturális program* ? Monjuic-hegy* ? Diagonal és a La Sagrada Família* ? Gótikus negyed* ? Poble Espanyol szabadtéri múzeum*
Leírás: Tartson velünk egy kellemes, fél napos barangolásra a világ egyik legszebb városában, ahol egymást érik a látnivalók! A fakultatív programon a katalán főváros legszebb, legismertebb nevezetességei kerülnek terítékre, és megismerheti Barcelona gyönyörű természeti adottságait, páratlan történelmét és lélegzetelállító, világhírű épületeit!
A kikötő után az első megálló a Montjuic hegy, amely közel 200 méteres magasságával az egész város fölé tornyosul. Innen csodálatos panoráma nyílik Barcelonára - egy-két fotót szinte kötelező elkattintani! Majd a belvároson át Antoni Gaudí máig befejezetlen - de folyamatosan épülő - mesterműve, a La Sagrada Família templomhoz indul a csoport. A neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg. A közeli gótikus negyedet (Barrio Gótico) pedig gyalogosan is bebarangolják a kirándulók. Európa egyik legszebb, középkori városrészének szűk sikátoraiban igazi időutazásra indulhat. A sok látnivalói közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).
Az utolsó megálló a Montjuic-hegyen található Poble Espanyol szabadtéri múzeum. Az 1929-es Világkiállításra épült intézmény az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő: faluként kialakított múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.
Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

4.nap
Rövid: Városnéző kirándulás, családok számára is ajánlott* ? Serra de Tramuntana* ? Valldemossa* ? Spanyol falu* ? Palma de Mallorca óvárosa*
Leírás: A varázslatos Mallorca a híres strandjain kívül is számtalan izgalmas programot kínál az ide látogatók számára. Tartson velünk fakultatív* kirándulásunkon, és fedezze fel az elbűvölő Serra de Tramuntana hegyet és annak környékét - ahonnan tündérmesékbe illő, pazar látvány nyílik Palma de Mallorcára és a szigetet körül ölelő, kék tengerre. A kirándulók a kikötőből buszokkal utaznak az UNESCO Világörökség részévé választott Serra de Tramuntanához. A völgyekben megbúvó, misztikus települések látványa és fantasztikus panoráma várja itt a csoportot. Majd Valldemossa városában némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van: a macskaköves sikátorokban bolyongva ódon templomokra is bukkanhat. Az aprócska boltokba betérve pedig a helyi mesteremberek által készített, híres mallorcai gyöngyutánzatokból is vásárolhat.
A séta után újra buszra szállnak a kirándulók: irány a tengerparti Új Spanyol Falu! Itt egy helyen csodálhatja meg a spanyol falvak egyedülálló építészeti stílusát - a nem régiben felújított létesítmény régi pompájában várja a látogatókat. Északtól délig, nyugattól keletig összegyűjtötték a spanyol építészet ikonikus remekműveit az Alhambrától Toledo jellegzetes utcáiig. Tökéletes hely egy kis csavargáshoz! Végül pedig Palma de Mallorcán élvezhet némi szabadidős programot: felfedezheti a csodálatos belvárosi részt de a boltok kínálatát is feltérképezheti, majd visszatérés a hajóra.

5.nap
A máltai partok felé a Costa Pacifica ezen a napon nem köt ki - így Ön egész nap élvezheti a tengert, a napsütést és kedvére válogathat a fedélzeti programlehetőségek közül! A Földközi-tenger hűs hullámait szelve a víz nem csak a hajót veszi körül, de a fedélzeten is számtalan vizes program várja! Háborítatlan napozásért irány az olaszos hangulatú napozóterasz, míg a varázslatos aquapark csúzdákkal csábít egy kis suhanásra, vagy ússzon egyet a gyönyörű kültéri medencében...
De nem csak csobbanni lehet, sőt! Ha más fajta kikapcsolódást keres, a 4D moziban mindig várja Önt egy igazi kasszasiker. Esténként a Stardust színház háromszintes nézőterére foglalhat jegyet, ahol fergeteges produkciókkal szórakoztatják a közönséget! A zene szerelmesi örömmel vehetik, hogy korszerű zenestúdióban akár saját nyaralásuk témadalát is megkomponálhatják - szakértő technikusok segítségével. Az éjszakai órákban - egészen kora hajnalig - a diszkó várja a táncolni vágyó párokat.

6.nap
Rövid: Kulturális kirándulás* ? Barakka kert* ? Nagymesterek Palotája* ? Régészeti múzeum* ? Történelmi negyed*
Leírás: Ismerje meg Málta lenyűgöző fővárosát fakultatív* programunkon, amely La Valletta művészeti, történelmi és kulturális örökségét tárja fel. A kikötőből egyenesen az ,,erőd városba" vezet az út, melyet a helyiek által gyakran emlegetett szállóige szerint ,,úriemberek építettek úriembereknek". Az első megálló a 18. században épült Barrakka kert, ahonnan fantasztikus rálátás nyílik Málta természetes Nagy-öblére - valamint a környező városokra is. Nem érdemes a fényképezőgépet a fedélzeten felejteni!
Innen a Szent János-társkatedrális felé veszik az irányt. A templomot (melyet a csoport kívülről tekint meg) a Máltai lovagok építettek a 16. század derekán. A következő megálló a Nagymesterek Palotája, mely egykor a Máltai Szent János Katonai és Ispotályos Rendnek nagymestereinek rezidenciája volt. Ma a máltai államfő székhelye ez az erődítményszerű épület.
A kirándulás a Nemzeti Régészeti Múzeumban ér véget, ahol egészen a történelem előtti időkbe repülhet vissza, és a föníciai, görög és római kor emlékeit is megismerheti. A hajóra való visszatérés előtt a város központjában némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.
Fontos megjegyzés: parlamenti események alkalmával az Elnöki Palota helyett a Hadtörténeti Palotához látogat el a csoport, vagy hosszabb időt tölt a Régészeti Múzeumban. Visszatérőben a buszok nem állhatnak meg közvetlenül a hajóknál, csak az utasterminál bejáratánál.

7.nap

Rövid: Kellemes városnézés és egy könnyed kirándulás az Etnához, a csodálatos Crateri Silvestri kráterhez* ? Etna, Crateri Silvestri* ? Catania városnézés*

Leírás: Tartson velünk a fakultatív* kirándulásra, fedezze fel egy könnyed, félnapos (kb 4,5 óra) kiránduláson Catania városát és fedezze fel Európa legmagasabb működő vulkánját az Etnát! A kirándulók a kikötőből először Szicília gyönyörű tájain kanyarogva fantasztikus panorámában gyönyörködhetnek, miközben a busz Nicolosi felé halad. Szőlőültetvények és csodálatos völgyek mellett kanyarog az út egészen a tengerszint fölötti 2000 méteres magasságig. A busz ablakából megfigyelheti, ahogy a növényzet lassan teljesen megváltozik: a hegy alján még a jellegzetes, mediterrán tájkép néhány száz méterrel feljebb már hegyvidéki vegetációvá alakul át, és feljebb már egyre kopárabb a táj... A csoport útja a Crateri Silvestrihez vezet, ahonnan megcsodálhatják a vulkán teljes - sokak szerint: hátborzongató - szépségét. A kráternél lesz bőven idő fotózkodni és felfedezni a különös hangulatú környéket, majd a csoport elindul lefelé a hegyről... Az úticél most Catania, ahol buszos városnéző kirándulásra indulnak. Megtekintik a történelmi városközpontot, végig haladnak a lenyűgöző templomok és paloták által szegélyezett Via Etneán is, majd visszatérés a kikötőbe a hajóhoz.

Megjegyzés: a kirándulást kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén törölhetik.

8.nap
Rövid: Egész napos kirándulás Rómában* ? Colosseum* ? Trevi szökőkút* ? Pantheon* ? Piazza Navona* ? Szent Péter tér és Szent Péter bazilika*
Leírás: A Colosseumtól a Trevi szökőkútig, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt templomától (Pantheon) a Szent Péter Bazilikáig: az Örökváros lenyűgöző történelmi, művészeti örökségét fedezheti fel fakultatív* kirándulásunkon! A kiránduláson buszos városnézés mellett több nevezetességet sétálva is megismerhetnek. Az első megálló rögtön a város egyik legnevezetesebb pontjára esik. Ez a Colosseum, a Flavius császári dinasztia által emelt, monumentális épületet kívülről tekinti meg a csoport. Majd gyalogszerrel folytatódik az út a Trevi szökőkúthoz. A filmekből és regényekből is ismert, lenyűgöző, barokk látványosságnál szinte kötelező program két pénzérmét dobni a kútba: egyet azért, hogy visszatérjen még Rómába - egyet pedig saját kívánsága teljesüléséért...
A következő megálló a Pantheon, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt emléke. A Hadrianus császár által emelt templomban egykoron az ókori Róma lakói minden általuk ismert istenséget tiszteltek - később a kereszténység a maga képére formálta a monumentális épületet. Majd irány a Piazza Navona: a város történelmi központjának egyik tere, melyet három barokk szökőkút díszit. Itt rövid szabadidős program keretében megebédelhetnek a kirándulók.
A délutáni programot teljes egészében a kirándulás legfontosabb állomásánál, a Szent Péter téren és az apostol nevét viselő Bazilikánál töltik el. Ez utóbbi Vatikán állam szimbóluma, melyet Szent Péter sírja fölé emelték. Belsejét felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek garmadája tarkítja, köztük a Pieta, Michelangelo lenyűgöző márványszobra. A barangolás után buszokkal térnek vissza a kikötőbe.
Megjegyzés: a kirándulás piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A buszos út Rómába mintegy másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás egyik részén mintegy 2 és fél órát kell sétálni, ezért a programon való részvétel mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Ezen a kiránduláson csak korlátozott számban állnak rendelkezésre férőhelyek, ezért érdemes időben lefoglalni. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

9.nap
A Costa Pacifica Genovában köt ki. A kabinok és a hajó elhagyását követően a busz már a délelőtti órákban elindul Budapest irányába. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos, egy hetes mediterrán barangolás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul majd! Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.


Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, kötelező borravaló (helyszínen fizetendő), bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok

Hasonló ajánlatok