Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Albánia - hosszú hétvége raftingozási lehetőséggel

Albánia, Körutazás Albániában, Körutazás Albániában
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Albánia -  hosszú hétvége raftingozási lehetőséggel - Miért éppen ide?

Az Experience Balkan (www.facebook.com/experience.balkanegyüttműködésével létrejött utazásunk alatt a cél egyszerű: közös élményeken, örömökön, gasztro-programokon keresztül közelebb kerülni a térség lakóihoz, népeihez, megismerni világörökségi kincseit, természeti látnivalóit, kulturális sokszínűségét, történelmét és természetesen egy nagyszerű csapatban jól érezni magunkat. Újabb élményekkel gazdagodva kalandos rafting túrákon vehetünk részt Albánia meseszépen kanyargó folyóin, mély völgyekben, hegyek ölelésében és zubogó vízesések között fedezhetjük fel a természet változatos tájait.

Programok

1.nap Budapest > Tirana > Lushnja > Gjirokastra > Permet
A hajnali órákban a Wizzair menetrend szerinti járatával Tiranába utazunk, majd a repülőtérről a napsütötte dél felé vesszük az irányt. Első megállónk a mezőgazdaságáról és biotermékeiről híres Lushnja kisvárosban lesz, ahol megkóstoljuk Albánia legfinomabb burekjeit. Következő megállónk a gyönyörű és mindenkit magával ragadó a "kő városának" is nevezett Gjirokastra.  Az "ezüst város" szűk, kanyargós, macskaköves utcákkal átszőtt óvárosa 2005 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján, mint ,,a szépen megőrzött oszmán kori városok egy ritka példája". Felfedezzük a pazar belvárost, majd megtekintjük a városka fölé magasodó híres fellegvárat, amelyben található egy fegyvermúzeum, de itt állították ki például az Albán Néphadsereg dicső hadizsákmányát, az albán légtérbe tévedt, 1957-ben lelőtt amerikai Lockhead T-33-as vadászrepülőt is.

Utunkat a Vjosa-folyó ámulatba ejtő völgyében, óriási hegyek lábánál fekvő Permet városáig folytatjuk. Autentikus vacsoránk után, esti korzónk alatt felfedezzük a belvárosi 30 méteres óriás sziklájáról, valamint a finom borairól és rakijáról is híres városkát.

Szállás: Permet (1 éj)

2.nap Permet > Vjosa-folyó > Benja > Berat
Március 15-én, vasárnap reggel fakultatív, finom albán ebéddel egybekötött rafting programunk lesz a szépséges és gyönyörűen kanyargó Vjosa folyón. A Vjosa folyó egyike Európa utolsó szabályozatlan folyóinak, melynek hossza kb. 270 km. A felejthetetlen élményt nyújtó kaland során profi vízitúra vezetővel, raftingos csapattal vágunk neki a kezdőknek is biztonsággal ajánlott vízi kalandnak. Sziklafalak között húzódó mély völgyekben, hegyek ölelésében és zubogó vízesések között fedezhetjük fel a természet változatos tájait. Evezés helyett programként a Vjasa-parti kisváros megtekintését ajánljuk résztvevőinknek. Az oszmán építészet jegyeit magán hordozó hangulatos kisváros olyan egyháztörténeti és történelmi kincsekkel büszkélkedik, mint az fedett, tornácos Szent-Miklós templom, amelynek ikonosztáza állami védelmet élvez, a Szent Paraszkevi templom, nem utolsó sorban a középkori vár romjai.

Utazásunk folytatásaként kora délután egy gyönyörű természeti környezetben található, szabadtéri termálfürdőbe indulunk és közös wellness programon veszünk részt. A természetes melegvizű fürdő különlegessége, hogy mellette egy kecses török kori, szamárhátíves híd áll.

Vidám fürdőzés után autóbusszal a mindenki által nagyon szeretett, a világörökség részét képező csodálatos városba, Beratba utazunk.

Szállás: Berat (2 éj)

3.nap Berat > Osumi-kanyon
Harmadik napunk reggelén - a festői hegyeiről, folklórjáról, pálinkájáról, lélegzetelállító természeti képződményeiről híres Skrapar megyébe - különleges rafting programra indulunk. Az elbűvölő vízeséseiről, rendkívüli és érintetlen természeti szépségeiről, lélegzetelállító kanyonjairól világhírű  Osum-folyó völgyében evezünk és kalandozunk, majd a vidám és különleges vizitúránk után egy finom autentikus albán ebéden veszünk részt.

A szárazföldi programot előnyben részesítőknek a meseszép történelmi város Berat, rengeteg különleges és érdekes látnivalóval szolgál. Felfedezésre javasoljuk a Várnegyed vallási szentélyeit, az Onufri híres ikonmúzeumát, a Szűz Mária-, és Szent-Miklós templomot, vagy az ateizmus időszakában étteremmé átalakított Szent György-templomot is. A Mangelem oszmánkori városrészben kellemes sétát tehetünk, és mindenképpen megtekintésre javasoljuk az Agglegények mecsetét, a gyönyörű, festett Király-mecsetet, és egy Helveti-tekkét (imaházat) is.

Az ordotox Gorica negyedben pedig a Szent Szpiridon-székesegyház és a Néprajzi Múzeum megtekintése, valamint a Osum-parti séta lesz emlékezetes.

Szállás: Berat

4.nap Berat > Durres > Tirana > Budapest
Reggeli után idegenvezetőnkkel különleges történetekkel fűszerezett közös városnézésre indulunk. Felmegyünk a Várnegyedbe, ahol egészen a folyó feletti kilátóig sétálunk, majd végezetül a belváros két fontos történelmi negyedét fedezzük fel.

Délelőtt útnak indulunk Albánia egyik legrégebbi városába, a "tengerparti fővárosba", Durresbe, ahol rövid belvárosi sétát teszünk, valamint a tengerparton kávézunk, pihenünk. Érdekességképpen megmutatjuk, hogy hol volt Albánia egyetlen királynéjának, a magyar Geraldinenak nyári villája. Kora délután a Teréz Anya nemzetközi repülőtérre érkezünk, majd hazautazunk Budapestre.

Az ár tartalmazza

 • transzferek, minibuszok a körutazás során
 • elhelyezés 3*-os szállodákban reggelivel
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegy Wizzair kb. 25.000 Ft (egyénileg is megvásárolható!)
 • Vjosa-folyó rafting  fakultatív (ebéddel) 55 euró/fő
 • Osumi-kanyon rafting fakultatív (ebéddel)  60 euró/fő
 • útlemondási és utasbiztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló...

Egyéb megjegyzés

A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. 10 fő jelentkezése esetén +10.000 Ft felár fizetendő.
A programban feltüntetett árak 1 euró = 340 Ft árfolyamig érvényesek.
A fakultatív programok minimum 4 fő jelentkezése esetén indulnak.
Menetrendváltozás esetén irodánk fenntartja a programmódosítás lehetőségét!

Szállás

Permet: Hotel Alvero***
https://www.hotelalvero.com/en-us

Berat: Hotel Mangalemi***
http://www.mangalemihotel.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Fakultatív programok

Vjosa-folyó rafting

Nehézségi fokozat: 2 (1-5), nem szükséges tapasztalat.
Attrakciók: természeti (kanyonok, hegyek, vízesések), kulturális (középkori kastélyok, templomok, mecsetek, hidak), albán gasztronómia, néprajz, néphagyomány.
Szükséges felszerelés: fürdőruha, sportos öltözet, sportcipő/szandál.
Az ár tartalmazza: profi túravezetést, rafting felszerelést, rafting programot, vízálló táskát. 

Osum-folyó rafting

Nehézségi fokozat: 2 (1-5), nem szükséges tapasztalat.
Attrakciók: természeti (kanyonok, hegyek, vízesések), kulturális (középkori kastélyok, templomok, mecsetek, hidak), albán gasztronómia, néprajz, néphagyomány.
Szükséges felszerelés: fürdőruha, sportos öltözet, sportcipő/szandál.
Az ár tartalmazza: profi túravezetést, rafting felszerelést, rafting programot, transzfert Berat és a kanyon között, autentikus ebédet, vízálló táskát. 


Hasonló ajánlatok