Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Szicília Zamatai - Mandulavirágzás Idején Repülővel 5 Nap/4 Éj ***

Olaszország, Szicília, Palermo
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Rövid ismertető: Szicília, a "nap mágikus szigete" márciusban is napsütötte élményekkel hívogat. Virágba borulnak a gyümölcsfák, illatoznak a citrom és narancsligetek, mézédessé téve a levegőt. Ilyenkor pompáznak a mandulavirágok, melynek látványa a világhírű japán cseresznyevirágzáshoz hasonlítható. Ötvözzük a csodás sziget világörökségi látnivalóit, a barokk emlékeket a MANDULA FESZTIVÁL fergeteges, egyedülálló olasz hangulatával és ízletes marcipán különlegességek kóstolójával is. Goethe is megírta:"Szicília nélkül nem lehet igazi képünk Európáról és Itáliáról, itt van a kulcsa mindennek". Élvezzük a citrusok ízeit, a kultúrát és a virágba borult tájat. Fedezze fel velünk a Keresztapa csodás szigetét!

Utazás:
menetrendszerinti repülőjárattal (kedd-szombat):
Budapest-Catania: 17.45-19.50.
Catania-Budapest: 20.05-22.15.

Egyedi szerződési feltételek:
A kötbér összege az utazó lemondása esetén: 
szerződéskötéstől -36 napig: 40% 
35-22 napig: 60% 
21-16 napig: 70%
16-8 nap:  90% 
7 napon belül: 100%
A kötbérbe beletartoznak a repülőjegyhez kapcsolódó összes költségek! 

Szállás: 3-4 csillagos hotelekben: Catania 2 éj , Agrigento 1 éj, Siracusa 1 éj

Ellátás (krt):
reggeli. Felár ellenében (kötelező): 2 vacsora (ital külön fizetendő) és egy könnyű ebéd itallal. 

Időpontok: 5 nap/4 éj
03.03-03.07. (kedd-szombat) FIX INDULÁS
10.20-10.24. (kedd-szombat)

Program: 1. nap: Budapest - Catania
Elutazás Budapestről repülővel. Esti érkezés az Etna lábánál fekvő, a láva városának is nevezett, Catania környéki szálláshelyünkre. Előtte rövid belvárosi séta Olaszország barokk stílusú városában, ahol rengeteg gyönyörű épület fogadja az érkezőket. A repülő menetrendjének függvényében ráhangolódva az olasz életstílusra, egyéni "street food" gasztronómiai élménnyel veszi kezdetét szicíliai kalandunk. 

2. nap: Catania gasztronómiai sétával - Taormina
Reggel városnéző sétát teszünk Catania óvárosában, és annak hangulatos hal-és étel piacán. Elbűvölő főtere rejti a Santa Agata katedrálist, mely a cataniai érsekség székhelye. A lávakőből életre keltett elegáns palotákkal, barokk terekkel tűzdelt várost elhagyva, Taormina fakultatív felfedezésére indulunk (Ár: 45 EUR/fő). Felejthetetlen élményben lesz részünk, elmerülve a hegy tetejére épült város nevezetességeiben, lüktetésében, a várost a magasból szemlélő titokzatos Etna és a kéklő tenger bódító látványával. Ellátogathatunk a Csontváry által megörökített, festői helyen ékeskedő görög színházba is. Visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora a szállodában.

3. nap:  Piazza Armerina - Agrigento - Templomok völgye - Mandulafesztivál
A mai napon egyedülálló fakultatív időutazás programot ajánlunk az UNESCO világörökségeihez, fergeteges mandula fesztivállal ötvözve. Utunkat bámulatos, virágzó mandulaligetek, narancs és citrom ültetvények kísérik, és olyan fenséges látványban lesz részük, mely a világhíres Japán cseresznyevirágzáshoz hasonlítható. Először egy hajdani dúsgazdag római elöljárónak a világon egyedülálló, csodás padlómozaikkal díszített villájába látogatunk Piazza Armerina-ban, ahol a mozaikok mesélnek a letűnt korok gazdag, fényes mindennapjairól. Az Agrigento-ban található, ámulatba ejtő Templomok völgyébe folytatjuk utunkat, a világon az egyik legjelentősebb, és legjobban megőrzött ókori görög emlékek közé. Hihetetlen érzés a kéklő tenger hátterével a grandiózus görög templomok, oszlopok és romok ölelésében sétálni az olajfák alatt és a virágzó mandulaligetekben. (Piazza Armerina és a templomok völgye helyi vezetéssel és belépőkkel 2x25 EUR/fő). Ha valahol, itt igazán megérint a történelem! A csodaszép, lépcsőzetesen hegyre épült, festett, színes házakkal pompázó városban lépcsők és kis sikátorok kanyarognak, háttérben a tenger fenséges látványával. Ezen a napon egyéni vacsora lehetőség biztosított. Este elfoglaljuk Agrigento környékén levő szálláshelyünket.

Márciusi programunknak része a mandulafesztivál, ahol évszázados receptek alapján készült helyi finomságokat, marcipános édességeket kóstolhatunk, míg az ünnepi hangulatot a régi korok dallamai, a néptáncosok, a szicíliai jó levegő, bor és csillagos ég kíséri. Ne feledkezzünk meg a híres, különleges helyi nedű, a Marsala bor kóstolásáról sem.

Októberi programban: A közeli tengerpartok legszebbikéhez, Szicília egyik legkülönlegesebb természeti képződményéhez is ellátogatunk, a Scala dei Turchi (Török lépcső) vakítóan fehér, lépcsőzetesre koptatott sziklafal teraszai a törökországi Pamukkale medencéit idézik, a türkizkék tenger és a karamella színű homok látványával keveredve. Jó időben egy kis fürdőzés is emelheti napunk fényét.

4. nap: Világörökség-vadászat: Ragusa - Modica - Felejthetetlen középkori kisvárosok csokoládé kóstolóval
Napunkat csodás tengerparti úton haladva, az UNESCO Világörökségéhez tartozó kisvárosok felfedezésével töltjük. A fehér, mésztufa házak a tűző napsugarak hatására már mézbarna színben, szicíliai barokk stílusban ragyognak ránk egész nap. A mesés, két városrészből álló Ragusa-ban, annak Ibla óvárosi részében kezdjük sokat ígérő napunkat, mely az európai barokk művészet virágkorát képviseli gazdag történelemmel. Modica-ban megcsodáljuk a katedrálist, majd megkóstoljuk a híres, magas minőségű, zamatos helyi csokoládét. A középkori kisvárosok, a Montalbano sorozat színhelyei szintén a világörökség csodáit tartogatják számunkra. Elfoglaljuk Siracusa környéki szálláshelyünket.

5. nap: Noto - Siracusa - narancs szedés ebéddel a "NAP KERTJÉBEN"
Egésznapos kirándulás a világörökség városaiba, melynek első állomása Noto. Az ódon városkapun keresztül a Vittorio Emanuele korzó tárul elénk, az óvárosban lenyűgöző paloták és templomok pompáznak. Díszes, lenyűgöző homlokzataival, erkélyeivel elbűvölő barokk kisváros, amit nem szabad kihagyni! Utunk Siracusa-ba, napunk ékkövébe vezet, amely Cicero szerint a ,,legnagyobb görög város és mind közül a leggyönyörűbb". Szicília legősibb városa számtalan emlékkel büszkélkedik, köztük a római amfiteátrum, mely egykoron gladiátorok küzdelmének színtere volt. A paloták nagy gazdagságról és kifinomult ízlésről tanúskodnak. Sétálunk Siracusa eredeti városközpontja, a kis szigetre épült Ortigia szűk, ódon utcácskáin. A közelben egy bájos farmon késői ebéddel várnak minket, de előtte az impozáns narancs ültetvényen szedhetünk a friss gyümölcsökből, élvezzük a citrusok ízeit. Egy könnyű ebéd és borkóstoló keretében a szicíliai konyha jellegzetes ízvilágával is ismerkedünk. Transzfer a repülőtérre, hazautazás az esti órákban Budapestre.

Felárak és belépők: Fakultatív program:  (min. létszám 15 fő):
- Catania -Taormina: 45 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak összesen kb: 60 EUR/fő:
- Piazza Armerina belépővel, helyi vezetéssel: 25 EUR/fő
- Agrigento Templomok völgye belépővel, helyi vezetővel: 25 EUR/fő                   
-
Taormina színház: 10 EUR/fő
- Siracusa katedrális: 2 EUR/fő
- Csokoládé kóstoló: egyéni igény szerint

Helyszínen kötelezően fizetendő:
Repülőtéri és szárazföldi transzferek: 80 EUR/fő
Üdülőhelyi díj: 18 EUR/fő/tartózkodás

Minimum létszám: 20 fő

A részvételi díj tartalmazza: utazást repülővel, 4 éjszakai szállást, reggelis ellátást és a magyar idegenvezetőt. Félpanzió felár ellénében (kötelező).

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetéket (29 900,-Ft/fő), feladott poggyászt 20 kg-ig (kb. 19.900,-Ft/db), a helyfoglalással kapcsolatos költségeket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás (530 Ft/fő/nap), útlemondási biztosítás (1,3%), foglalási díj 12 év felett (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programot és belépőket, kötelező 3 étkezést: -2 vacsora 1 ebéd.

Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.Hasonló ajánlatok