Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Vulkánok nyomában - Lipari-szigetek és Szicília

Olaszország, Szicília, Körutazás Szicíliában
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2020-09-26-tól
2020-10-01-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
164000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés

Leírás

Leírás:

?  Stromboli, Panarea, Vulcano és Lipari
?  Panoráma az Etnáról
?  Csontváry híres helyszíne: Taormina

"Bámulatos, hogy a vulkán milyen csodákat alkot. Egzotikus sziklaképződmények, különleges tengerpart, mesés szőlészetek. Mindez a természeti varázslat történelmi emlékekkel egészül ki."
Holecska Krisztián - A repülős utazások szakreferense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - CATANIA

Indulás Budapestről menetrend szerint, Cataniaba érkezés vár­hatóan az esti órákban. Transzfer a szállodába szállás Milazzo környékén (5 éj).

2. NAP: LIPARI - VULCANO

Reggeli után aki akar, egész napos fakultatív kirándulásra jöhet velünk, Lipari és Vulcano szigetére. Transzferünk a szállodából kivisz a kikötőbe, majd áthajózunk először Liparira, a Marina Corta kikötőbe. 37 km2-es területével a csoport legnagyobb szi­gete, mely korábban a vulkáni üveg kereskedelméből szerzett bevételt, ma a turizmusból él. Jelentős a horzsakő kitermelés is a vidékén. Központja Lipari, a hangulatos kisváros, ami egy normann korabeli templommal és egy régészeti múzeummal is büszkélkedhet. Központjában a várhegy, ahol az ősi akro­polisz állt egykor. A szigeten kisbusszal közlekedünk, melynek árát a kirándulás tartalmazza. Ezt követően ismét hajóra szál­lunk és tovább hajózunk Vulcanora. A rómaiak szerint ez a sziget volt a tűz istenének lakhelye. A szigeten számos kénes iszapfür­dőt találhatunk, amit a kikötőből sétával érhetünk el. Vulcano két kiváló stranddal is büszkélkedhet. Ezek érdekessége, hogy az egyik sárga, a másik fekete homokkal borított. Séta és fürdési lehetőség a tartózkodás alatt, majd visszahajózunk Milazzoba. Kb. 18 órakor lesz a visszaérkezés a szállásunkra. Fakultatív Lipari - Vulcano kirándulás hajóval: 20.000 Ft.

3. NAP: PANAREA - STROMBOLI

A mai napon aki akar, maradhat strandolni a szálláson, vagy délben elindul velünk egy tartalmas fakultatív kirándulásra, Panarea és Stromboli szigetére. Panarea a Lipari-szigetek legki­sebbje, az egyik legfelkapottabb mediterrán üdülőhely. A leg­szebb pontja a Cala Junco-öböl, melynek közelében található a Cala degli Zimmari strand. Ezután áthajózunk Strombolira, mely a Lipari-szigetek közt a legismertebb 900 méter magas, működő vulkánjával. A világ egyik legaktívabb vulkánjá­ról van szó, amelynek kitöréseit Stromboli-típusú vulkán­működésnek nevezik. Kétségkívül az egyik legszebb vulkán a világon. Stromboli mély vizei nagyon kedveltek a búvárok körében is. A szigeten két falu található, Stromboli és a sokkal kisebb Ginostra, ami még ma is egy csendes halászfalu, hiszen a turisták csak alig-alig látogatják. A két települést nem köti össze út, egyikből a másikba csak csónakkal lehet átmenni. Stromboli szigetét mindössze 350 ember lakja. A naplementét is megvárjuk a szigeten, majd egészen későn este indul vissza a hajónk a szárazföldre és onnan transzfer vissza a szállodánkba. Visszaérkezés késő este. Fakultatív Panarea - Stromboli kirándulás: 60 EUR (jelentkezés a helyszínen).

4. NAP: ETNA - TAORMINA

Reggelink után napunkat a ma is működő vulkán, az Etna meg­ismerésével kezdjük. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk és terepjáró buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus vezetésé­vel bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe is. E meseszép természeti világörökség bejárása után Taorminába utazunk tovább, ahol a görög színház, a bazilika és a főtér fel­keresése után szabadidő keretében megkóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolit. A város hangulata zegzugos utcái mindenki számára nagy élmény. Városnézésünk után szabadprogram, vásárlási lehetőség, majd visszatérés a szállodába, fürdési lehetőség.

5. NAP: MESSINA - SAVOCA

Reggeli után a sziget harmadik legnagyobb városába, Messinába megyünk. Az egyházi központ a Messinai-szoros mellett fekszik. A város gazdaságának egyik kulcseleme a kikötő, aminek kereskedelmi és katonai feladata is van. Főbb látnivalója a Dóm, melynek Óratornya öröknaptárként is funkcionál, nemcsak az időt mutatja. Séta a városban, a kikötő­ben, szabad program, majd a dombtetőre épült Savocaba láto­gatunk, a ,,keresztapa" filmek forgatási helyszínére. Felkeressük a híres Bar Vitellit, ahol filmes relikviákat láthatunk és meg­kóstolhatjuk a granitet. Délután visszabuszozunk szállásunkra, szabadprogram, fürdési lehetőség.

6. NAP: CATANIA - BUDAPEST

 

Reggeli után rövid szabadprogram a kicsekkolásig, majd utun­kat Catania felfedezésével zárjuk, aminek életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látványosságai­nak (katedrális, Elefánt-út, városháza, városkapu) megtekin­tése után, helyi kisvonatra vagy városnéző kisbuszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Ezután lehető­ségünk nyílik elmerülni a városi forgatagban, vásárolni a Via Garibaldi üzleteiben vagy felkeresni a helyi piacot. Délután transzfer Cataniába a repülőtérre. A menetrend függvényében, hazarepülés Budapestre.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Kontinentális reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel


Hasonló ajánlatok