Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Kuba: karibi hangulatok, spanyol világörökségek

Kuba, Körutazás Kubában, Körutazás Kubában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Üdülés
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Részletes program

1-2. nap: Budapest - Havanna

Reggeli indulás Budapestről átszállással Kubába. Délután érkezés a legendás fővárosba, Havannába. A szállás elfoglalása, az utazás kipihenése. Másnap estig tartó városnézés Havannában, ebben a csodálatos városban, ahol sajátosan keverednek a spanyol gyarmati, az amerikai ,,imperialista", és a szocialista stílusok: Hemingway-ház, Szent Kristóf katedrális, Szent Ferenc templom, Kolumbusz sírkert, Capitolium, Plaza Vieja. Megállunk a Plaza de la Revolucionnál is és autózunk egyet régi amerikai cabriókkal, majd egy helyi család autószerelő műhelyébe is betekintünk. Szállás: Havanna.

3. nap: Havanna - Vinales

További városnézés következik, majd délután átutazunk Pinar del Río-ba, a furcsa mészkőhegyeiről és dohányáról híres tartományba. Látogatás a soroai orchideafarmon és a mellette található vízesésnél. Elképesztő karsztformációk. Később egy dohányültetvényen is megállunk. Szállás: Vi?ales.

4. nap: Vinales - Havanna

Reggeli után csónaktúrát teszünk a vidék egyik legszebb cseppkőbarlangjában. Séta Vi?ales kisvárosában, meglátogatunk egy helyi közösséget, majd visszatérünk Havannába, ahol befejezzük a második napi programot. Szállás: Havanna.

5. nap: Havanna - Guama - Cienfuegos

Reggel továbbindulunk, kitérő a hírhedt Disznó-öböl felé, ahol a rendkívül érdekes kis helyi múzeumot és a partot is megnézzük, majd a Halak Barlangját és továbbállunk Cienfuegosba, és városnézéssel zárjuk a napot. Szállás: Cienfuegos.

6. nap: A Dél Gyöngye: Cienfuegos

A nap folyamán Cienfuegos látnivalóit vesszük sorra szárazon és vízen: Terry színház, Martí Park, Castillo de Jagua, Palacio de Valle. Szállás: Trinidad.

7. nap: Trinidad

Trinidadi városnézés, séták a szinte eredeti állapotban megmaradt csodás koloniális városkában, melyet harmadikként alapítottak a spanyolok a frissen meghódított szigeten a XVI. században. Spanyol paloták, (Santísima Trinidad-templom), múzeumok, látogatás egy kerámia műhelyben, Canchanchara-bár. Szállás: Trinidad.

8. nap: Trinidad - Iznaga-völgy

Látogatást teszünk az Iznaga-völgy cukormalmainál, melyek a gyarmati időszak legelejétől fogva a rabszolgákkal működtetett cukornád-ültetvények leghíresebbjei közé tartoztak. Felkaptatunk az Iznaga toronyba is, ahol remek kilátás nyílik a környékre. Szállás: Trinidad.

9. nap: Trinidad - Guanayara Park - Cayo Blanco

Ezen a napon mindenki kedvére választhat opcionális programot. Aki egy kis kalandra vágyik, az a vadregényes Guanayara Parkba kirándulhat és egy vízesés tavában fürdőzhet. Azonban aki pihenni szeretne a Karib-tenger egyik gyönyörű partján, az egy hajókirándulással összekötve eljuthat oda. Szállás: Trinidad.

10. nap: Sancti Spíritus - Santa Clara - Varadero

Reggel Sancti Spíritusba, majd Santa Clarába utazunk: Nuestra Se?ora del Carmen templom, Che Guevara síremléke, páncélvonat, Parque Vidal. Szállás: Varadero.

11-12. nap: Varadero

Jól megérdemelt pihenés következik a tengerparton.

13. nap: Havanna - Budapest

Transzfer a repülőtérre, majd átszállással repülés Budapestre.

Ár tartalmazza

  • 12 éjszaka szállást 3-4*-os hotelekben, reggelivel, 6 alkalommal ebéddel és vacsorával
  • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
  • minden kiegészítő transzfert (busz)
  • a magyar és helyi csoportvezetők díját
  • az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

12 éjszaka szállást 3-4 - -os hotelekben, reggelivel, 6 alkalommal ebéddel és vacsorávala részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (busz)a magyar és helyi csoportvezetők díjátaz idegenvezetéstHasonló ajánlatok