Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Napfényes Szicília - csoportos őszi körutazás magyar idegenvezetéssel 2020.10.22-27.

Olaszország, Szicília, Körutazás Szicíliában
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Előfoglalási akciót biztosítunk, ha 1-2 hónappal indulás előtt foglal!
Leírás

Leírás:

Szicília Itália eszenciája: az olasz nép minden jellemző vonása, minden táj, minden konyha, a történelem minden izgalma megtalálható itt, csak ha lehet még erősebb és színpadiasabb formában. Utazásunkon igyekszünk a sziget minél több arcával megismerkedni: bázisunk először a pezsgő kulturális életéről ismert Cataniában lesz, ahonnan a helyiek büszkeségét, az Etnát hódítjuk meg autóbuszunk segítségével, majd a Keresztapa filmekből ismerős Savoca városkában figyelhetjük a jöttünkre meglebbenő függönyöket, végül a napot a már az ókorban is okkal felkapott Taormina utcáin bolyongva zárjuk. Másnap a sziget talán legismertebb városában, Siracusában kalandozunk, később pedig Cefalu és Monreale székesegyházait hasonlíthatjuk össze. De persze meglátogatjuk majd a fővárost, a kétarcú Palermót és a Villa Romanát is Piazza Armeniában. A programban hemzsegnek a világörökségi helyszínek, melyek kiegészülve a kellemes őszi klímával, a derűs világfelfogású sicilianók túláradó vendégszeretetével és a helyi konyha mesterfogásaival kihagyhatatlan úti céllá teszik a szigetet. Szóval, ha nem hagyná ki a kihagyhatatlant, vagy összefutna Don Corleonéval egy kézcsók erejéig, várjuk jelentkezését.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen járatokkal, jól illeszkedve az október 23-i hosszú hétvégéhez
 • Szállás belvárosi középkategóriás szállodákban
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Világörökségi helyszínek és tartalmas kirándulások

 

Programok:
 

október 22. csütörtök
Elutazás Budapestről Cataniába közvetlen repülőjárattal (13:10-15:30). Különbuszos transzfer a központba, majd autóbuszos-gyalogos városnézés Catániában. Főbb megállók: a főtér az elefántos kúttal és a katedrálissal, Archeológiai Park, Egyetem tér, Castello Ursino (kivülről). Este szállás elfoglalása a Hotel Villa Romeo*** szállodában. A belvárosi szálloda légkondicionált szobái LCD televízióval, minibárral, telefonnal, széffel és wifi-hozzáféréssel rendelkeznek.

október 23. péntek
Reggeli után egésznapos kirándulás a talán legismertebb szicíliai városba, Siracusába. A görög korban alapított város sikerének egyik titka, hogy a különböző korok építészeti stílusait sikerült egységes keretbe foglalnia. Olyan kiváló alkotásokat találhatunk itt, mint Apolló isten temploma, a görög színház Dionüszosz fülével (ami egy barlang) vagy a Malena című filmből is ismert gyönyörű barokk főtér. Szállás Catániában.

Október 24. szombat
Reggeli után szabadprogram vagy egésznapos fakultatív kirándulás:

Etna és Taormina (helyben fizetendő, 60 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek). Délelőtt Európa legmagasabb aktív tűzhányóját, az Etnát keressük fel. A vulkán oldalában majd 2000 méter magasságig hatolunk fel autóbuszunkkal, ahol a káprázatos panoráma mellett szemrevételezhetjük a hegy változatos vulkanikus formakincsét is. Később a Keresztapa filmekből ismerős Savoca utcáin szívhatjuk magunkba a szicíliai vidék illatát, majd délután Taorminával ismerkedünk. A városkát görög telepesek alapították az ókorban és hamar az arisztokrácia kedvelt nyaralóhelyévé vált, elsősorban a lenyűgöző kilátás miatt. Legtöbbet fényképezett látványossága az általunk is meglátogatandó Teatro Greco (görög színház), de a Corso Umberto környékének zegzugos utcái, sikátorai és meseszép palotái is lenyűgözőek.

október 25. vasárnap
Reggeli után kijelentkezés a szállodából és indulás következő szálláshelyünkre, a sziget északi partján fekvő Cefalúba. A tengerparti városka fő ékessége Szicília legrégibb normann katedrálisa, de a pazar tengerparti panoráma és a történelmi belváros sikátorai is hívogatóak. A városnézés után a szállás elfoglalása a Baia del Capitano**** hotelben, este szabadidő.

október 26. hétfő
Reggeli után további szabadidő Cefalúban vagy egésznapos fakultatív kirándulás:

Palermo és Monreale (helyben fizetendő 60 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek): Délelőtt a sziget fővárosába, a közeli Palermóba látogatunk, ahol autóbusszal és gyalogosan ismerkedünk a királyi palotával, a Palatinus kápolnával, a székesegyházzal és a La Martorana templommal. Délután Monrealéba utazunk, ahol talán az egész sziget legfényűzőbb látványosságát, a világhírű katedrálist tekinthetjük meg, a falakat borító bizánci mozaikok készítéséhez például több mint 2000 kg aranyat használtak fel.

október 27. kedd
Reggel kijelentkezés a szállodából és indulás Piazza Armeniába. A városka körvonalai már messziről hívogatnak majd, utolsó sziciliai megállónkat a világörökségi oltalom alatt álló római villánál, a beszédes nevű Villa Romanánál tartjuk. Dél körül transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre (15:15-17:20).

Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Catania útvonalon, közvetlen járatokkal
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Három éjszaka szállás Cataniában, a Hotel Villa Romeo*** szállodában
 • Két éjszaka szállás Cefaluban, a Baia del Capitano**** szállodában
 • Büféreggeli a szállodákban
 • Városnézés Catániában, Cefalúban és Siracusában
 • Különbuszos transzferek az utazás teljes időtartama alatt
 • Magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama során

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek: 49 000 Ft/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám: 15 fő.
 • Egy fő utazása esetén 70 000 Ft egyágyas felár fizetendő,
 • Az elsőbbségi beszállás ára, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatókl e vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén az  a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel (44 400 Ft/fő).
 


Hasonló ajánlatok