Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Róma, Nápoly, Capri, Pompeji és az Amalfi-part - csoportos húsvéti utazás 2021.04.01-06.

Olaszország, Róma és környéke, Róma
 • Szálláskategória: Hotel ***+
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2021-04-01-tól
2021-04-07-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba franciaággyal
Időtartam: 5 éj
Ár:
189000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Ajánlatkérés
Indulás: 2021-04-01-tól
2021-04-07-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba külön ággyal
Időtartam: 5 éj
Ár:
189000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal
Ajánlatkérés
Indulás: 2021-04-01-tól
2021-04-07-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba, pótággyal
Időtartam: 5 éj
Ár:
189000.00 Ft/fő, 2F+1GY, Kétágyas szoba, pótággyal
Ajánlatkérés
Előfoglalási akciót biztosítunk, ha 1-2 hónappal indulás előtt foglal!
Leírás

Leírás:

Utazásunk célkeresztjében a látnivalókban bővelkedő főváros, Róma és a Nápolyi-öböl ikonikus helyei állnak. Elvegyülünk majd a nápolyi forgatagban (ahol áprilisban még kötelező a pufidzseki a napszemüveg mellé), de bejárjuk az Amalfi-partvidék bájos kisvárosait: Amalfit, Positanót és Ravellót is. Eljutunk azután a hírneves Pompejibe, valamint a fenséges Capri szigetére. Az utolsó napokat pedig Rómában, az örök városban töltjük, ahol akár heteket is el lehetne bolyongani az ókori romok, vagy épp a vatikáni kincsek között. A tavaszi időjárás kedvez a látogatásnak, ráadásul az ünnepi hétvége miatt az értékes szabadságnapokból is kevesebb szükséges a szokásosnál. Szóval, ha belekóstolna a Dolce Vitába, vagy csak egy szelet pizzába ott - ahol az elsőt dagasztották anno -, ne habozzon, az utazást Önnek szervezzük!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen repülőjáratokkal, kényelmes mentrenddel
 • Az összes fontos látnivalót érintő gazdag programkínálat
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Világörökségi helyszínek és tartalmas fakultatív kirándulások

 

Programok:
 

április 1. csütörtök
Elutazás Budapestről Nápolyba a Wizz Air közvetlen repülőjáratával (12:35-14:15). Érkezés után (idő)utazás Pompejibe, látogatás az épségben megmaradt ókori városkában. A Római Birodalom idején virágzó települést a szomszédos Vezúv kitörése pusztította el Kr.e. 79-ben, helyenként 10-12 méternyi hamu- és kőzettakaróval borítva be a várost, így őrizve meg azt az utókor kíváncsi szemeinek. A látogatás után a szállás elfoglalása a San Severino Park**** hotelben, Mercato San Severinóban.

április 2. péntek
Reggeli után kétszáz-háromszáz méteres sziklafalak között utazunk az Amalfi-partvidékre. A hely kivételes szépsége már az ókorban költemények sokaságát ihlette, talán mi is dalra fakadunk majd a látványtól. Először Positanót keressük fel, ahol a sziklaoldalakra lépcsőzetesen épült színes házak teraszairól - melyek félúton vannak a föld és az ég között - pazar látvány tárul szemünk elé. Következő állomásunk a vidék névadója, az egykor gazdag, Velencével is vetélkedő kereskedőváros, Amalfi; majd kirándulásunkat Ravellóban, a 350 méter magasan fekvő városkában zárjuk. Szállás Mercato San Severinóban.

április 3. szombat
Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Capri szigetére (helyben fizetendő, 110 EUR/felnőtt, 80 EUR/gyermek) Capri már az ókorban is felkapott üdülőhelynek számított több mint kellemes klímája és lenyűgöző panorámája miatt. A hely jelentőségét mutatja, hogy a különösen pompakedvelő (és mellesleg őrült) római császár, Tiberius is innen irányította birodalmát. A szigetre rövid hajóúttal kelünk át Sorrentóból, ahol először a hegytetőn található Capri, majd az innen pár kilométerre található Anacapri városkákat keressük fel. A városnézés mellett az időnket andalgással, fagylaltozással esetleg vásárlással múlathatjuk, később pedig Augustus császár kertjébe látogatunk, ahol a buja vegetáció mellett élvezhetjük azt a bizonyos panorámát is. Szállás Mercato San Severinóban.

április 4. vasárnap
Reggel kijelentkezés a szállodából, majd rövid utazás Nápolyba. Érkezés után gyalogosan vetjük be magunkat az óváros  zegzugos sikátoraiba, majd megtekintjük a Nápolyi dómot, és sétálgatunk a város főutcáján, a Via Toledón. Az utca lezárása a Plebiscito tér, ahonnan szemrevételezhetjük a Királyi Palotát, az Operaházat és a Szent Ferenc bazilikát is. Délután irány Róma, érkezés után szállás elfoglalása a belvárosi Hotel Virgilióban***.

április 5. hétfő
Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk. Előbb a Trevi kútba dobunk érmét - így biztosítva majd a valamikori visszatérésünket -, azután a spanyol lépcsősoron sétálgatva veszünk egy csipetnyit magunkhoz az édes életből. Később közelebbről szemügyre vesszük a Piazza Navona szemérmetlen barokk szökőkútjait, kívülről-belülről álmélkodunk a Pantheon sokáig világelső kupoláján, esetleg engedünk valamelyik Campo de' Fiori ristorante hangos vendégfogójának egy könnyű ebéd vagy pohár bor erejéig.
Délután tovább lapozgatjuk a történelemkönyvet, az ókori Róma talán legismertebb emlékét, a fénykorában 65 ezer nézőt is befogadó stadiont, a Colosseumot járjuk be, és az antik Róma politikai-társadalmi vérkeringésének központjában, a Forum Romanumon sétálgatunk. Szállás a Hotel Virgilióban***.

április 6. kedd
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás: Vatikán - város a városban (helyben fizetendő, 60 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek) A világ legkisebb állama sokáig igen jelentős befolyással volt a világpolitika alakulására és noha ez a befolyás mára már megkopott, de mint a keresztény világ központja így is kiemelt kulturális-vallási-turisztikai vonzerővel bír a város. Látogatásunk során először a Vatikáni Múzeum évszázadok alatt összegyűjtött, grandiózus tárlatából csemegézünk, például megtekintjük Ádám ,,születését" a Sixtus-kápolnában. Ezután a kereszténység legfontosabb székesegyházába, a Szent Péter-bazilikába térünk be, ahol a legelszántabbak akár a kupola tetejére is felgyalogolhatnak a panoráma kedvéért (551 lépcső). Délután egy kellemes sétát teszünk a Tevere parton, elhaladva a síremlékként, erődként, pápai lakhelyként és börtönként is szolgáló Angyalvár előtt. Az ár tartalmazza a Vatikáni Múzeum belépőjegyét. A vatikáni látogatás után autóbuszos transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre (21:55-23:45).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegyek a Budapest-Nápoly és a Róma-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjáratokkal
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • Különbuszos transzferek a program során
 • Három éjszaka szállás Mercato San Severinóban, a San Severino Park**** hotelben
 • Két éjszaka szállás Rómában, a Hotel Virgilio*** szállodában
 • Reggeli a szállodákban
 • A programban szereplő összes kirándulás és városnézés

 

 

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám 20 fő.
 • A fakultatív kirándulások során a minimum létszám 15 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 80 000 Ft.
 • Az elsőbbségi beszállás, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 44 400 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.


Hasonló ajánlatok