Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Az ősi Sziámi királyság - kicsoportos körút Thaiföldön

Thaiföld, Körutazás Thaiföldön, Körutazás Thaiföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2022-11-18-tól
2022-11-30-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 11 éj
Ár:
511500.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Indulás: 2022-12-02-tól
2022-12-14-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 11 éj
Ár:
511500.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Indulás: 2022-12-16-tól
2022-12-28-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 11 éj
Ár:
511500.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

A KLASSZIKUS SZIÁMI KIRÁLYSÁG – kiscsoportos körút Thaiföld legszebb részeire, nyaralási opcióval, magyar idegenvezetéssel

Az út időtartama: 11/12 éjszaka 

Kategória: egzotikus út, körutazás, kiscsoportos

Utazás módja: repülő

Az út indulási időpontjai: 2021. december 11., 2022. január 12., 2022. február 11. 2022. március 11., 2022. április 4.

COVID információ:

Időpontok: a 2021. évi indulási időpont csak tájékoztató jellegű. Az indulási időpont véglegesítése a célország(ok) hivatalos nyitásakor kerül meghatározásra. 

Repülőjegyek: a jelenleg még rendkívül változó árú és időpontú nemzetközi repülőjegyeket az alapajánlatról leválasztottuk és külön kezeljük. A másik ok, amiiért az alapajanánlat nem tartalmazza ezt a költséget: a covid időszakban nagyon sok utasunk repülőjegye "beragadt" a légitársaságuoknál és ezért van repjegy utalványuk. Ezek korlátozás nélkül felhasználhatók körútjainkhoz!  

Ezen az igen egyedi Magyarországon még nem látott programmal azon utasainknak kedveskedünk, akik valóban meg is akarják érteni Thaiföldet, mint országot és bepillantást szeretnének nyerni az igazi kulturális és történelmi érdekességekbe. Utunkat a főváros megismerésével kezdjük majd ezt követően a középső régiót fedezzük fel Ayutthaya és Sukhothai városokban és a Khao Yai Nemzeti Parkban a természetet és a khmer stílusú templomokat is meglátogatjuk. Túránk második felében Észak-Thaiföldet és az Arany háromszöget, valamint a Lanna királyság régi fővárosát Chiang Mait látogatjuk meg.

A körút világörökségi helyszínei: Ayutthaya történelmi városa, Sukhothai történelmi városa.

A körút főbb állomásai: Bangkok,  Kanchanaburi, Nakhon Ratchasima, Khorat, Phimai, Khao Yai Nemzeti Park, Saraburi, Lop Buri, Phitsanulok, Sukhothai, Phrae, Phayao, Chiang Rai, Chiang Mai, San Kampaeng, Mae Sai, Doi Suthep, Inthanom

Nyaralási kiegészítések:

Ez a körutunk különleges választási és kiegészítési lehetőséget nyújt a Thaiföldre látogató  utazóknak, családoknak, baráti társaságoknak. Az önmagában is komplett körút végén lehetősége van hosszabb-rövidebb nyaralást választani Pattaya, Krabi, Hua Hin, Phuket, a déli szigetek és más nyaralóhelyeken, 27 partner szállodánk valamelyikében.

Programok

1.nap: Elindulás Budapestről, menetrendszerinti repülőjárattal ( szállás: repülő)

Budapestről velünk induló utasaink számára (lehetséges az úthoz csatlakozni Bangkokban is) az út a 3 órával a gép indulása előtt kezdődik a budapesti repülőtéren. Csoportvezetőnk fogadja az indulókat, ellenőrzi az összes szükséges „utipapír” meglétét és rövid tájékoztatást is ad a repülésről. Mindenki megkapja a személyre szóló információs anyagát, Ezután elindulunk Thaiföld felé.

2.nap: Érkezés Bangkokba (szállás: Bangkok) 

Első napunkon megérkezünk Bangkokba. Megismerkedünk a színes várossal mialatt idegenvezetőnk bevezetőt ad az országról és segít a hotelünkbe becsekkolni. Az éjszakánkat szabadon tölthetjük el és kipihenhetjük fáradalmainkat. 

Esténket a Grand Sathorn hotelben töltjük.

 

3.nap: Bangkok legszebb látnivalói – városnézés (étkezés: reggeli, ebéd - szállás: Bangkok) 


Az egész napos városnéző program keretében megtekintjük Bangkok leglátogatottabb és egyben legnépszerűbb látványosságait. Napunkat a Királyi Palotában és a Smaragd Buddha templomában kezdjük el az óvárosban majd megtekintjük a Fekvő Buddha templomát a Wat Pho-t. Ezután a Kínai negyedbe látogatunk el, ahol az Arany Buddha templomát szemléljük meg. Látogatást teszünk egy virágpiacon és átszeljük hosszúfarkú „longtail” hajóval a várost a csatornákon és a napunkat a Hajnal templomában a Wat Arun-nál zárjuk le. 

A Királyi Palota és a smaragd Buddha temploma, melynél Thaiföld legszentebb Buddha-ikonja található meg. Thaiföld építészetére legjellemzőbb elemek láthatók itt, melyeket speciális iskolákban képzett thai művészek restaurálnak, hogy megőrizzék eredeti állapotukat. 

A Királyi Palota (Wat Phra Kaeo) építése Bangkokban 1782-ben kezdődött meg, majd számos épülettel lett kibővítve több király által. Az épület korábban a kormány, a királyi udvar és a királyi család lakhelyeként szolgált. A smaragd Buddha a Wat Prakeaw templomban dalálható. A szobrot Észak-Thaiföldön (Chiang Rai tartományban) találták meg a 13. században, de a fővárosba helyezték át.

 Wat Pho a fekvő Buddha temploma. Ez Bangkok legnagyobb temploma és legnagyobb fekvő Buddha szobra, mely 46 méter hosszú és 16 méter magas.

Wat Pho egy régi templom területére épült I. Rama király idején 1788-ban és később III. Rama király által renoválták és kibővítették. Itt bemutatjuk az ország legnagyobb Buddha-ikonjainak kollekcióját és a templom a legjobb példaképe a kínai-thai építészetnek. Úgy tartják, hogy az eredeti Thai masszázs ebből a templomból terjedt el és mind a mai napig itt oktatják és gyakorolják. A thai orvoslás is innen származik.

Bangkok virágzó kínai negyede, vagyis a Chinatown a világ egyik legnagyobb kínai negyede. 1782-ben alapították és a Yaowarat út mentén terjeszkedik el. A 19-20. század végére kiemelt kereskedelmi központtá vált és az egykori ópiumbarlangok és szerencsejátékos vígadók helyét ma már átvették az utcai árusok, akik kínai ételeket és tradicionális termékeket értékesítenek. 

A Wat Traimit templom fő szobrának kifejezetten érdekes a története. A templom közepén található hatalmas szobrot egykoron mozaikkal díszített fehér stukkó borította. A restaurátorok a korát nagyjából 700 évre teszik és feltehetően Ayutthaya városából került Bangkokba 1403-ban. A templomot 1954-ben építették fel és amikor elhelyezték az ikont 1955 május 25-án, akkor egy apró baleset miatt leejtették és a feltort stukkó alól megjelent az eredeti tömör arany. A vizsgálatok megállapították, hogy 99% tisztaságú 18 karátos arany melynek súly béli értéke 9,5 milliárd forint. A magassága 3,91 méter és szélessége 3,10 méter.

 A buddhizmus egyik alapeleme az, hogy a hívők virágfüzérekkel tisztelik meg a templomokat és házi oltáraikat. Jellemzően sárga, fehér és lila színek dominálnak. A kínai negyedhez közeli Pat Khlong Talad virágpiac a világ egyik legnagyobb virágpiacának számít, ahol már hajnaltól délutánig árulják az illatos virágok és fűzérek mellett finom helyi gyümölcsöket, fűszereket és helyi finomságokat is. A piac története a 18. században kezdődött I. Rama király uralkodásának idején és a 19. század elejére már hatalma halpiaccá növekedett. Az 1950-es években a helyi hatóságok megelégelték az állandó halszagot mely átjárta a környező utcákat és kizárólag virágárusoknak engedélyezték, hogy áruljanak. Innen fejlődött ki a virágzó piac.

 A hajnal istenéről Arunáról elnevezett Wat Arun Bangkok egyik legfeltűnőbb jellegzetessége. Nevét a legenda szerint azért kapta, mert 1767 októberében Taksin király hajnalban érkezett erre a helyre az el-esett fővárosból. Itt azonnal egy templomot emelt a Smaragd Buddha számára. A fő csúcsa a templomnak 79 méter magas. A 19. században Mongkut (IV. Rama) király az épületet porcelán darabkákkal díszítette.

Esténket a Grand Sathorn hotelben töltjük.

 

4. nap: Bangkok kornyéke – Kanchanaburi és az úszópiac (étkezés: reggeli, ebéd - szállás: Bangkok) 

Ezen a színes egész napos programon áthaladunk a 110 kilométeres úton a Damnoen Saduak negyedbe Ratchaburi tartományban, ahol sóültetvényeken áthaladva láthatunk rizsföldeket és kókuszültetvényeket. Első állomásunk a Mae Khlong vasútipiac, ahol végignézhetjük az árusok portékáit. Látogatást teszünk egy kókuszfarmon, ahol megtekintjük a kókuszcukor elkészítésének módját. Megszemléljük A híres Damnoen Saduak úszópiacot is reggel. Délután megebédelünk és felfedezzük a második világháborús múzeumot, a szövetségesek harci temetőjét és a hidat a Kwai folyón.

A Mae Klong vasúti piac, vagy Talat Rom Hoop jól ismert a helyiek között, mint helyi piac, mely a vasútisíneken található, ám a mainapig használat alatt áll.

Mielőtt a vasút elérné a piac környékét, megszólaltatja a kürtjét jelezve az árusoknak, hogy mozgassák elárujukat (és magukat is) azútból. Sokszor az árusok mindezt másodpercekkel a vonat érkezése előtt teszik asztalaikat és portékáikat úgy félretéve, hogy a vonat mellette vagy felette elhaladhasson. Az egész piac egyszűkszakaszon helyezkedik el rengeteg emberrel és áruval, ezért sokszor centiméterek választják el a vasutat az emberektől. Miután a vasút elhaladt, az üzletelés folytatódik annak rendje szerint tovább.

A Damnoen Saduak úszópiac egy színes hely, ahová a csónakok minden nap friss gyümölcsöket és zöldségeket hoznak a helyi farmokról. A piac kora reggel hajnali 3 órakor nyílik és nagyjából dél körül zár be, vagyis, ha a teljes sürgés-forgásában akarjuk látni, érdemes nagyon korán kilátogatni. 

A piac területe a tengerszint alatt helyezkedik el és a vízszintje állandóan változik. Vízililiomokat és rózsa-almát, szőlőt, kókuszt és más helyi gyümölcsöket a közeliföldeken termelik. Bár ma már turista látványosság, azpiac története azzal kezdődött, hogy a földművelők, miután összegyűjtötték maguk számára a termést, a fennmaradó felesleget a többi farmerrel cserélték el. Mivel a csatornákon csónakokkal közlekedés volt a legegyszerűbb mód, így a kereskedés is a csónakok között alakult ki. Szép lassan a csere-kereskedelem árusítássá vált és a helyiek és a turisták egyaránt vásárolhatnak a piac színes kínálatából a Damnoen Saduak úszópiacnak.

A Kwai folyó Kanchanaburi fő folyója, mely Burmából indulva Thaiföldre folyik. A második világháború kezdetekor Thaiföldsemleges országnak jelentette ki magét. Japánháborúban állt Angliával és meghódította Malajziát, Szingapúrt és Indonéziát (Thaiföld délihatáránál), ezalatt 140000 hadifoglyot szerezve. Japán terve volt az, hogy teljesen bevegye Burmát és 1941. december 7-én Thaiföldet is megtámadta, hogy rákényszerítse azt, hogy engedje a területén megépíteni egy a Szingapúrtól Burmáig vezetővasúti vonalat, hogy a fő japán haderők ellátását biztosítani tudja. Nagyjából 86.000 korábban elfogott hadifogoly kezdett el dolgozni a vasúti vonalon, táborokban élve a sínek mentén. 

Úgy becsülték, hogy 5-7 év kell a teljes vonal megépítéséhez, de 10 hónap alatt végeztek a teljesszakasszal. A teljes vonal hossza 415 km, ebből 304 km szakasz Thaiföldhöz tartozik és 111 Burmához. 

Minden ötödik hadifogoly meghalt az építés alatt, összesen 16000 áldozat, minden kilométerre 38 áldozat. A hadifoglyok mellett 200.000 ázsiai foglyot is küldtek segítségül, akiket még a hadifoglyoknál is rosszabb ellátásban kezeltek. Úgy tartják, hogy ennek a csoportnak több mint a fele veszett oda az építkezés ideje alatt. 1945. augusztus 6-án atombombát dobtak Hirosima városára, majd augusztus 9-én Nagaszakira. Augusztus 15-én Japán megadta magát a szövetségeseknek, ezzel véget ért a háború.

Esténket a Grand Sathorn hotelben töltjük.

 

5.nap: Bangkok – Bang Pa In – Ayutthaya – Nakhon Ratchasima (étkezés: reggeli, ebéd, vacsora - szállás: Khorat) 

Harmadik napunk kezdetekor reggel hétkor indulunk hotelünkből, ahonnan a Chao Praya folyón hajóba szállunk és büfés ebédünket a fedélzeten elfogyasztva áthaladunk a folyami élet mentén egészen a Bang Pa In nyári palotához jutva. Ezt követően Ayutthayában az UNESCO világ örökség részeként nyilvántartott Ayutthayába látogatunk majd napunk végét Nakhon Ratchasimában vagy más néven Korat városában fejezzük be.

A Chao Praya folyó Thaiföld fő folyója. 372 kilométer hosszú és a Thai öbölbe folyik bele. Bangkokot kettészeli és számos híd kapcsolja össze a régi városnegyedet az újjal. A vízi közlekedés ezen a folyón alakult ki és részben ennek köszönhető Bangkok kereskedelmének felvirágzása is. Egy ízletes büfé-ebéd keretében megtekintjük a helyi életet a cölöpökre vert házakkal és Bangkok külvárosát. 

A Bang Pa-in palota egy 19. századi épület, mely európai stílusú házaival éles ellentétben áll Ayutthaya romvárosával szemben. A palotát Prasat Thong király építette fia Narai herceg számára, de ezen épületeket megsemmisítették 1767-ben, mikor Burma lerohanta a Siam királyságot. A jelenlegi épületek Mongkut és Chulalongkorn király uralkodása idején lettek felépítve. 
Megtekintjük a gyönyörűen gondozott kerteket, teszünk egy sétát a dísztó körül, melynek közepén a gyönyörű pavilon áll, aminek neve:” a személyes szabadság isteni helye”.

 Ayutthaya városát 1351-ben alapították és egészen 1767-ig szolgált a Sziámi Királyság fővárosaként, amikor a burmaiak lerohanták a várost és a helyi seregek visszavonultak Bangkokba. A 17. században virágzó város egyes feltevések szerint 1 millió embernek adott otthont. Az UNESCO a világörökség részének minősítette a romvárost.

Khorat vagy hosszabb nevén Nakhon Ratchasima városa Narai király uralkodása idején két kisebb város egyesüléséből jött létre és 260 km-re fekszik Bangkoktól és számos temploma és éjszakai piaca kiváló lehetőséget ad megkóstolni a helyi ételeket. A vietnámi háború idején légitámaszpontot üzemeltetett itt az amerikai fél. A város nyugati kapujánál látható a Thao Suranari emlékmű mely Khunying Mo asszony emlékét őrzi, aki a fogságba esése során leitatta a laoszi katonákat és álmukban megölte segítőivel őket és segített a város felszabadításában. 

Esténket az Imperial Hotelben Khoratban töltjük el. 

 

6.nap: Phimai – Khao Yai Nemzeti Park (étkezés: reggeli, ebéd - szállás: Hkao Yai) 

Ezen a napon a reggelink után Phimaiba tartunk, ahol meglátogatjuk a Prasat Hin Phimai szentélyt, ami az ország legtokéletesebben helyreállított khmer stílusú szentélye. Ezt követően kitérőt „Sai Ngam” parkban, ahol meglátogatjuk teszünk a 350 éves indiai fügefákat. Innen a Khao Yai Parkba tartunk mely az utolsó olyan park az országban, ahol az elefántok szabadon élnek. A Haew Suwat vízeséshez 3 kilométeres sétatúránk után érünk el és a vadállatokat a Nong Pak Chee tó melletti tornyokból leshetjük meg. Esténket a park melletti hotelben töltjük el. 

A Prasat Hin Phimai szentély az ország egyik legfontosabb khmer temploma, mely feltehetően a 11. században épült I. Suryavarman uralkodása idején. Egykoron innen közvetlen út vezetett Angkorba, ami ma Kambodzsa területén található. Eredetileg Siva szentélynek készült, de a 12. században buddhista templommá avatták és buddhista motívumokkal lett díszítve. Az ország 1964-1969 között teljesen feltárta és restaurálta a templomkomplexumot és a mai napig a khmer stílusjegyek szokatlan keveredése figyelhető meg rajta a mahájána buddhista elemekkel. 

 A Khao Yai nemzeti parkot 1962-ben alapították és alapterülete több mint 2000 km2. Ez az utolsó hely az országban, ahol szabadon élő elefántokat lehet látni, de emellett 500 veszélyeztetett tigris is lakik a park területén belül. Nagyjából 300 madárfaj otthona is az erdős terület. A növényvilága is változatos, a pöfeteggombák, vadgesztenye és a begónia virág is megterem itt.

 A Haew Suwat vízesés a park egyik legismertebb pontja. A víz nagyjából 20 méter magasságból zúdul le és a tövében található tavacskában fürödni is van lehetőség. Esős évszakban azonban a sodrás elég erős és a víz is sokkal hidegebb. 

Esténket a Greenery Resort Khao Yai Hotelben töltjük el a park mellett. 

 

7.nap: Saraburi – Lop Buri – Phitsanulok – Sukhothai (étkezés: reggeli, ebéd - szállás: Sukhothai) 

Saraburi tartományból indul a napunk 108 km-re Bangkokból. Első állomásunk a Wat Phra Phutthabat templom lesz Buddha lábnyomával. Ezután Lopburi kisvárosában a majmokkal kötünk óvatos barátságot majd a San Phra Kan vagy más néven Kala templom Hindu oltárait szemléljük meg, majd a Prang Sam Yod templomot. Ezután Pitshanulok tartományban. Esténket Thaiföld első fővárosában Sukhotaiban töltjük el. 

A Wat Phra Phuttthabat az egyik legrégebbi buddhista templom az országban amiatt, mert itt található természetes képződmény Buddha lábnyomát idézi. A lábnyom 53 cm széles, 152 cm hosszú és 28 cm mély. A helyiek aprópénzeket és aranyfóliát helyeznek el itt anyagi áldást kérve. A templomot 1624-ben Songtham király építette azért, mert egy helyi vadász egy sziklában talált mélyedésben Buddha lábának nyomát vélte felfedezni. 

Lop Buri Thaiföld egyik legrégebbi városa mely a Dvaravati időszakban Lavo néven lett ismert és a Khmer Birodalom fontos székhelyeként szolgált. A 14. században szövetségre lépett az Ayutthaya királysággal. Narai király idejében (1656 – 1688) élte fénykorát, amikor a király inkább itt időzött, mint mintsem a hivatalos fővárosban. A város majomserege annyira elszaporodott, hogy gyakran láthatók a villanypóznákon és éttermek mentén ételt lopni. 

A San Phra Kan egy oltár, melybe számos hindu és buddhista ikon-képet helyeztek el. A turisták által kedvelt hely a megszelídített majmok miatt.

 A város legismertebb temploma a Prang Sam Yot, mely eredetileg vitatottan hindu templom volt. Ma már a három csúcsa (prang-ja) közül ketten Buddha ikonokat helyeztek el és neve is „három csúcs” jelentéssel bír. Eredetileg valamikor a 12-13. században épült VII. Jayavarman khmer király uralkodása ideje alatt. Ma már annyira elszaporodtak a kornyékén a majmok, hogy szabadon szaladgálnak a területen általában ételre várva a turistáktól.

Sukhothai városa számos történelmi emlékmű helyszíne. A város Sziám első fővárosa volt 1238-tól 1438-ig. Nevét úgy lehetne magyarra fordítani, hogy a „boldogság hajnala”. Felépítése 19 évbe tellett és számos király uralkodott fennállása két évszázadában. Legismertebb királya Ramkhamhaeng volt, aki a thai ABC írásjeleit megalkotta a szanszkrit írásjelekből. 

Esténket a Le Charme Sukhotai Resort-ban töltjük.

 

8.nap: Sukhothai – Phrae – Phayao – Chiang Rai (étkezés: reggeli, ebéd - szállás: Chiang Rai) 

Reggelünk a Sukhothai Történelmi Park felfedezésével kezdődik. Innen a Wat Mahatathat és a Wat Si Chum templomokat látogatjuk meg a park területén belül. Ezt követően északra Phrae városában folytatjuk, mely a legnagyobb tíkfa termeléssel foglalkozó vidék. Meglátogatjuk a Wat Phra That Suthon Mongkhon Kiri modern templomot is. Folytatjuk utunkat a Kwan Payao friss vizű tó mentén és egy délutáni kávézás után Chiang Rai tartományban az ország legészakibb régiójában a Fehér templom meglátogatásával zárjuk a napot.

Az első templomunk a történelmi parkban nevében azonos egy ayutthayai társával. A Mahathat templom a legfontosabb és leglátványosabb az itteniek közül és neve jelentése: „a hatalmas relikvia”. Sri Indraditya alapította 1292 és 1347 között és tervezésekor mandala geometriával alkották meg az univerzumot szimbolizálva. A fő tornya lótusz alakú és területén 200 sztúpa vagyis oltáremelvény található meg. 

A második templomunk a parkban a Wat Si Chum, mely a 14. században épült. Közepében egy hatalmas ülő Buddha szobor található, mely 11 méter széles és 15 méter magas, neve: Phra Achana. A központi részét egy árok veszi körbe és a legendák szerint a király a katonáit egy rejtett aluljárón keresztül vezette át, ahol a suttogásaival azt a hatást keltette a morál növelése érekében, hogy Buddha utasítja őket. 

Phrae tartománya az egyik legfontosabb közössége Észak-Thaiföldnek. Phrae városát azután alapították, hogy Chiang Mai lett az északi Lanna királyság fővárosa. A Wat Prha That Suthon Mongkol temploma bár modern épület, mégis sokan látogatják, mert központi szertartásterme (ubot) számos arany tíkfa laoszi és burmai stílusú pagoda mellett áll és a pagodákban jónéhány Buddha oltár és lanna hangszerek, valamint faragások kaptak helyet, valamint méretes fekvő Buddha szobra már messziről jól látható. 

A Kwan Payao tava számos halnak ad otthont és a helyi halászfaluk egyik fő élelmiszerforrása. A kisebb ételárusok és a csendes természeti övezet ad egy rövid pihenésre időt.

Ezt követően a következő állomás Chiang Rai 785 kilométerre Bangkoktól. A várost 1262-ben alapították és az ország legszentebb Buddha képét a Smaragd Buddhát eredetileg ebből a városból vitték le a mai Királyi Palota területére. A templomban ma ennek a szobornak a másolata található itt meg. 

A Wat Rong Khun vagyis a Fehér templom egy modern thai művész Chalermchai Kositpipat alkotása, aki 1997-ben a klasszikus templomok ihlete alapján megalkotta a templomot, amit 2008-ban fejeztek be. Dekorációként apró üveglapokat, tükör darabokat és fehér stukkót húzott az épület falaira és modern szimbólumokat, szuper hősöket is elrejtett a szobrok között. A bejárat egy „a poklok hídján” visz keresztül egészen a menyország templomáig. A hely 2008-ban egy földrengés alatt megsérült, de sikerült felépíteni és teljes mértékben helyreállítani. A környező épületekben a művész képeiből lehet egy kiállítást megtekinteni. 

Esténket a Phowadol Resort-ban vagy a Laluna Hotelben töltjük Chiang Raiban. 


 

9.nap: Chiang Rai – Chiang Mai - San Kampaeng (étkezés: reggeli, ebéd, vacsora - szállás: Chiang Rai) 

Kora reggel egy hosszúfarkú hajóval a Mae Kok folyón át megnézzük Chiang Rai látványos természeti szépségeit majd egy Karen törzset meglátogatunk.  Délután Chiang Mai városába érve szállásunk elfoglalása után egy Sankampaeng faluban megtanuljuk a thai esernyők készítésének módját. Az esténket egy Kantoke táncos előadás megtekintésével zárjuk

A Kok folyó 285 kilométer hosszú és a Mekong folyóba torkollik. A falusi élet a folyók és patakok mentén alakult ki és minden családnak legalább egy hajója van. A helyiek tíkfa cölöpökre vert házakban laknak és ezen hely ad otthont a Kareneknek is. A Karen törzsnek jelenleg egymillió tagja él itt az országban és 6 millióan a határon túl Burmában. Elsősorban a hosszú nyakuk miatt ismertek, mert a nők fiatal koruktól kezdve folyamatosan újabb és újabb bronz nyakékekkel nyújtják meg nyakcsontjukat, amit a spekulációk szerint azért viseltek, hogy kevésbé legyenek kívánatosak más törzsek férfi tagjainak és a rabszolgatartóknak. Mások szerint a hosszú nyak a szépségüket szimbolizálja és minél hosszabb a nyak, akár az évgyűrűk, annál hosszabb a hölgy nyaka. 

Chiang Mai városa 160000 főből áll és a legtöbb nem thai nemzetiségű ide emigrál. Fő iparága a gyümölcstermesztés, ékszergyártás, helyi kézműves termékek értékesítése és Bangkok után az egyik legnépszerűbb turista központ. Ételei jellemzően csípősebbek.

Esténket egy Kantoke tánc előadás keretében töltjük el, ahol a földön ülve változatos ételeket fogyaszthatunk el jellemzően ragacsos rizs társaságában. Az előadások 1970 kornyékén kezdődtek, hogy bemutassák a turistáknak a Lanna kultúra tradícióit. Bár számos mozdulatot adtak a programhoz, a mozdulatok egészen 150 évig eredeztethető vissza.

A vacsoránk esténket a Phowadol Resort-ban vagy a Laluna Hotelben töltjük Chiang Raiban.


 

10.nap: Mae Sai elefántfarm – Orchidea farm – Doi Suthep (étkezés: reggeli, ebéd - szállás: Chiang Mai) 

Reggelink után a Mae Sai völgybe tartunk, ami egykoron az Arany háromszög terület egyik csomópontja volt a kábítószerkereskedelemben. A mai első állomásunk egy elefánt tábor, majd ezt követően egy orchideafarmot szemlélünk meg, és délután a programunk utolsó templomaként a Wat Phra That Doi Suthep következik.

A Mae Sai elefánt tábor kiemelt figyelmet fordít az itt élő elefántok életkörülményeire. Nem használnak kötelet vagy kampókat az állatok idomítására. Megfigyelhetjük őket, amint képeket festenek, hangszereken játszanak és fákat vontatnak vagy a helyi építkezésekben segítenek. Az ázsiai elefántok Dél-Kelet Ázsia szent állataiként tiszteltek és a királyi család fehér elefántjai kizárólag a királyt szolgálhatták. Átlagosan 48 évet élnek és 18-22 hónap a vemhességi idejük. A hímek súlya elérheti az 5,5 tonnát míg a nőstényeké csupán 2,7 tonna. Magasságuk 2,2-27 méter. 

Az elefántok után az ország egyik legnagyobb orchidea farmjában kirándulunk. A Sai Nam Phung farm területén a színes virágok ezerszámra virágoznak. A botanikusok mintegy ezerféle különböző fajtát ismertek fel és amellett, hogy felhasználják dekorációnak italokba, hajba tűzve, kertekbe, nagyon nagy mennyiségben importálnak is belőlük többek között Európába is. Az ország magas klíma tartalma miatt nagyon gyorsan nőnek és a Trat tartományban például éves szinten tartanak orchideafesztivált is. 

A Wat Phra That Doi Suthep templom 15 kilométerre található Chiang Mai városától és 1073 méterrel az óceánszint felett helyezkedik el. Innen lenyűgöző panoráma nyílik a városra. 1383-ban építették a templom első tornyát (sztúpáját) és az első út 1935-ben lett lefektetve. A legenda szerint egy Sumanathera nevű szerzetes álmában azt az utasítást kapta, hogy Pang Cha-ba tartva keressen egy ereklyét. Oda tartva egy csont darabot talált, aminek varázslatos ragyogása volt. Ezt elvitte Sukhothai királyhoz, aki az ereklye hitelességében kételkedve megengedte a szerzetesnek, hogy megtartsa. Nu Naone király a Lanna Királyság uralkodója ezt meghallva maga elé rendelte, aki miután megmutatta a darabot, az ketté esett. A kisebb rész a Wat Suan Dok templomba lett elhelyezve, a nagyobbat pedig egy fehér elefánton engedte tovább, aki a dzsungelben elszaladva Doi Suthep-re szaladt fel. Nu Naone ezt előjelként tekintette és elrendelte, hogy ezen a helyen egy templomot húzzanak fel. 

Esténket a Lotus Hotel Pang Suan-ban töltjük el. 

 

 11.nap: Chiang Mai – Bangkok (étkezés: reggeli) 

Utolsó napunkon reggelink után a reptérre haladunk, ahol visszarepülünk Bangkokba. Innen folytathatjuk a nyaralásunkat vagy visszatérhetünk Budapestre. 

 

12.nap: Megérkezés Budapestre

Gépünk délelőtt érkezik Budapestre. Ha visszaérkezésünk napján még mindig lesznek érvényben covidos teszt előírások Magyarországon, akkor azoknak az utasainknak, akik előre jelezték ezt az igényt, érkezési PCR teszt regisztrációt is biztosítunk a repülőtéri teszteléshez.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Általános tudnivalók a programmal kapcsolatban:

 

Megjegyzés: A Buddhista templomok esetében kérjük figyeljenek arra, hogy mind férfiaknak és nőknek hosszú szárú nadrágot (szoknyát vagy sarong-ot) ajánlott viselni. A pólóknak, felső ruházatnak fednie kell a vállakat. Top felsők, szabad vállak, áttetsző ruházat nem javasolt A parkban a túrázáshoz kérjük, hogy megfelelő öltözettel és fizikummal rendelkezzenek. A Bangkok Királyi Palota esetében a nem megfelelő viselet esetén a Palota személyzete megtagadhatja a belépést!

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

 

Az ár tartalmazza:

- éjszakai szállások kétágyas elhelyezéssel, reggelivel. Az ár a szolgáltatásokat és a helyi adókat is tartalmazza.

- privát, légkondicionált buszos szállítás a körút során

- belső repülőjegy Chiang Mai - Bangkok útvonalon (max 20kg feladott poggyász és max. 7 kg kézipoggyász utasonként.)

- minden tevékenység és belépő díj a programterv szerint

- idegenvezető magyar nyelven a körút során

- a programterv szerinti étkezések (legalább félpanzió, naponta megjelölve, italfogyasztás nélkül)

- ásványvíz a buszos utazások során.

Az ár nem tartalmazza:

- nemzetközi repülőjegyek és repülőtéri illetékek (kb. 150.000,- Ft / fő)

- Személyes költségek

- Étel és italfogyasztás a programtervben megadottakon felül

- Egyénileg megvásárolható kiegészítő programok és szolgátatások

- Kötelező borravaló a helyi idegenvezetőnek (5 USD/nap) és a sofőrnek (3 USD/nap).

- Szállodai kötelező vacsorák és kiegészítő költségek a fesztivál szezonokban és a csúcsszezonban

- További, az útitervben nem részletezett szolgáltatásokon felül kért egyedi szolgáltatások

- BBP és útlemondási és COVID biztosítás

A körút ára kétágyas elhelyezéssel:     511.500Ft

Egyágyas felár:    136.400Ft

Megjegyzés: Az ár 295Ft/USD árfolyamig érvényes.

Minimális csopoportlétszám: 9 fő

Maximális csoportlétszám: 16 fő

szállodák

A fokozatosan újra nyitó szálláshelyek elérhetőségének függcényében.

Hasonló ajánlatok