Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Advent Pozsony és Schlosshof

Szlovákia, Pozsony, Pozsony
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. december 2.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

A mai napon először az ünnepi díszbe öltözött egykori koronázó várossal ismerkedünk. A belváros felé haladva a Szlovák Nemzeti Színház, a hajdani Vigadó és számos palota kelti fel érdeklődésünket. Az óvárosban járva megtekintjük az egykori koronázó templomot, a Szent Márton székesegyházat, felsétálunk a történelmi nevezetességű Vár teraszára, ahonnan páratlan kilátás nyílik az alattunk elterülő városra, majd a Mihály kapun áthaladva érkezünk az Óvárosba, ahol a világhírű gobelineiről híres Prímás Palotával, a régi Városházával, az országgyűlések egykori épületével, az egymást követő híres templomokkal találkozhatunk. A hangulatos városháza téren járva élvezhetjük az adventi vásár hangulatát.

Schlosshof – Vezetés keretében Savoyai Jenő herceg, lakó- és reprezentációs termeit járhatjuk végig, valamint a barokk kápolnában és a díszteremben is teszünk látogatást. A kastélybeli körséta alkalmával minden érzékszervünket megszólítják: a gyertyával díszített koszorúk, a dísztermek gazdagsága, a betlehem felett emelkedő egyedülálló barokk kápolna, egészen a hatalmas karácsonyfáig…

Advent alkalmával a hagyományos karácsonyi vásár is megrendezésre kerül, igazi barokk karácsonyi hangulat lengi be a külső és belső tereket egyaránt, válogatott kézműves termékekkel, kulináris különlegességekkel.

A látogatás után hazautazás, várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra között.

 

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 10.490,- Ft/fő 

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő



Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok