Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

A mesés Indokína

Vietnám, Körutazás Vietnámban, Körutazás Vietnámban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2023-11-14-tól
2023-11-27-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 12 éj
Ár:
1415000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

?  Egy teljes nap a mesés Halong-öbölben hajózva
?  Naplemente Angkor Wat mitikus templomainál
?  Laoszi trópusi esőerdő elefánthátról
?  Hajózás a híres Mekong folyón

Lenyűgöző három ország. Számomra Vietnám változatossága volt az igazi meglepetés. A Halong Bay látványát soha nem fogom elfeledni. A legvarázslatosabb hely, ahol valaha jártam.
Prónay Bence - A program összeállítója

Program:

0. NAP: BUDAPEST - SAIGON (HO CHI MINH VÁROS) (ÁPRILIS 10.)

Átszállással utazás Vietnám legnagyobb városába, Saigonba. Éjszaka a repülőn.

1. NAP: BUDAPEST - SAIGON (HO CHI MINH VÁROS) (ÁPRILIS 11.)

Érkezés Dél-Vietnám egykori fővárosába, Saigonba. Az egyesülés után Hanoi lett a központ, de Saigon, mai nevén Ho Chi Minh Város, továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. A reptérről buszos transzfer a szállodába, mely út alatt megtekintjük kívülről az egykori elnöki palotát, ami a háború idején katonai főhadiszállás volt. Lefényképezhetjük a szép Főposta épületét, a Notre Dame-templomot is. Délután séta a városban idegenvezetőnkkel. Szállás Saigonban (3 éj).

2. NAP: SAIGON - FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS: CU CHI ALAGÚTRENDSZER (CSAK AZ ÁPRILISI CSOPORTNÁL)

Az áprilisi csoportunk ezen egy nappal hosszabb, mint az őszi program, melynél a saigoni érkezést követő napon a Mekong Delta következik, majd tovább az alábbi leírás szerint. Áprilisban ezen a napon aki szeretne az maradhat a fővárosban és egyénileg folytathatja a felfedezését. Aki a kirándulást választja, azzal autóbuszra szállunk és elhagyjuk a fővárost. Először egy hagyományos rizspapír készítő családot látogatunk meg, majd innen megyünk a Cu Chi alagútrendszerhez. A vietnámi háborúban a vietkongok (Viet Cong) a föld alatt kialakított alagútrendszerben élték túl a harcokat. Komplett ,,város" alakult ki nagyobb termekkel, fegyverraktárakkal. Bemutató videón láthatjuk az egykori körülményeket, majd benézhetünk 1-1 terembe. Idegenvezetőnk mesél erről az időszakról. Programunk végén visszatérünk Saigonba. Szabadprogram, szállás mint előző este. A fakultatív kirándulás ára: 35 USD.

3. NAP: SAIGON - MEKONG DELTA - SAIGON

Nagyon érdekes kirándulásunk lesz ezen a napon. A Mekong, Kínában ered és keresztülfolyik Délkelet-Ázsián, Saigon után ömlik a Dél-Kínai-tengerbe. Ben Tre városkából külön kishajó­val járjuk be a vidéket. A Cai Son és Thanh Nhon csatornák men­tén helyi családokat látogatunk meg, akik kókuszból készítenek különféle termékeket. Biciklivel vagy motorral folytatjuk utunkat rizsföldeken át, ebédelünk egy helyi étteremben, majd a délután hátralévő részében ismét a csatornákon hajózva megnézünk egy rizsfeldolgozó manufaktúrát. Késő délután érünk vissza Saigonba.

4. NAP: SAIGON - HANOI

Reggel elrepülünk Hanoiba. Érkezésünk után városnézést tar­tunk. Első megállónk a Ho Chi Minh mauzóleum, mely látványos oszlopos épületben található. Tovább folytatva programunkat lefényképezzük az Egyoszlopos Pagoda és az Irodalom Temploma épületét. Ez utóbbi volt az ország első egyeteme. Délután egy tradicionális riksás túrán veszünk részt a régi negyedben. Ezután a Sword-tóhoz megyünk, ahol a tó közepén egy csodás templom található, és egy fahíd köti össze a parttal. Este vacsora egy tradi­cionális helyi étteremben, szállás Hanoiban.

5. NAP: HANOI - HALONG BAY

Utunk egyik csúcspontjához érkeztünk el. A világörökség részeként számontartott Halong-öbölhöz buszozunk. A Dél- Kínai-tenger északi részén található ez a káprázatos hely. Elfoglaljuk az (ablakos, tusolós, WC) kabinunkat és kihajózunk. Fantasztikus sziklák közt halad vitorlás hajónk. Elmondhatatlan a látvány, több mint 3.000 csodaszép szikla, zöld növényzettel a kb. 1.500 km2-es öbölben. A nap során lesz fürdési lehetőség is. Ebéd. Este felejthetetlen élmény a naplemente látványa a ten­geren. Vacsora, szállás a hajón, tusolós, wc-s kabinokban.

6. NAP: HALONG - HANOI - LUANG PRABANG

Reggel csodás napfelkelte után folytatjuk a hajózást a mese­szép sziklák között. Így térünk vissza a kikötőbe majd transz­fer a repülőtérre és elutazás Laosz leghíresebb városába, Luang Prabangba (3 éj).

7. NAP: LUANG PRABANG - PAK OU

Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhista szo­kásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjtenek. Ezt követően egy helyi piacot keresünk fel. A Mount Phousi meg­mászása után pár órás hajóúttal a Mekong-folyó mentén Pak Ou barlanghoz utazunk, mely egy csodaszép mészkősziklában található a Mekong és az Ou folyók torkolatával szemben. A két nagy barlangban több ezer Buddha szobor van a pár centistől a több méteresig. Tovább hajózva Ban Muang Keo faluban állunk meg, ahol helyi tradíciót követve, rizsből készítik a whiskey-t. Kóstolhatunk és vásárolhatunk is. Ebéd egy folyóparti étterem­ben. Délután visszatérünk Luang Prabangba, majd felmegyünk a város feletti hegyre. A hegy tetején egy szent, aranyozott sztúpa található. Itt a meseszép naplementében gyönyörködhetünk és letekintünk a városra, valamint a Mekong folyóra. Innen az éjsza­kai piacra megyünk, ahol többek közt megtalálhatóak a helyi, merített technikával készült textíliák, melyeket a környező hegyi falvak lakosai hoznak a városba. Szállás.

8. NAP: ELEFÁNTFARM - KHUANG SI - LUANG PRABANG

A laosz szó jelentése: millió elefánt országa, így érthető, hogy délelőtt egy elefántfarmra is ellátogatunk. Vadregényes az egész vidék amerre járunk. A farmon tájékoztatást adnak az ele­fántok életéről, meglátogatjuk a bébi elefántokat is a parkban. Ezt követően rizsföldek és kis falvak mentén megyünk a Khuang Si vízeséshez. Útközben megállunk egy kézműves falunál is, és a vízesésénél fürödhetünk egy csodásan tiszta tóban. Visszatérés Luang Prabangba az esti órákban.

9. NAP: LUANG PRABANG - SIEM REAP

A napot korán reggel a történelmi királyi palotánál kezdjük, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörök­ségek közt, mely évszázadokon keresztül (1975-ig) a király­ság székhelye volt. Transzfer a repülőtérre, ahonnan a már Kambodzsa területén fekvő Siem Reapba repülünk. Szállásunk elfoglalása után este egy showműsorral egybekötött vacsorát fogyasztunk el egy helyi étteremben.

10. NAP: PREK TOAL

A mai napon elsőként a Prek Toal nevű helyet keressük fel. Itt minden úszik a vízen, a templomtól az iskolán át a gyógy­szertárig. Az úszó faluban megnézhetjük a halászok munkáját, igazi házi jellegzetes ebédet fogyaszthatunk el. Ebéd után még tovább hajókázunk és megnézhetjük hogyan készülnek a vízi jácintból színes háztartási eszközök. Vásárlásra is lesz lehetőség. Esti órákban térünk vissza Siem Reapba a szállásunkra.

11. NAP: TA PROHM - SRAH SRANG - ANGKOR WAT

Délelőtt az Angkor Thom és a Ta Prohm templomok felé vesszük az irányt. Ez utóbbinál forgatták Angelina Jolie híres Tomb Raider filmjét. Lenyűgöző élmény látni, ahogy a dzsungel hatalmas fái teljesen ránőttek az épületek falaira. A Srah Srang monumentális medencéjében az uralkodó több száz ágyasa fürdött. Sokak sze­rint a világ 7 új csodája közé be kellett volna választani a Siem Reap mellett található Angkor Watot és a közelében lévő temp­lomokat. Kb. 30 km2-es körzetben több mint egy tucat szentély található. A IX. századtól az uralkodók építették ezeket a temp­lomokat saját temetkezési helyüknek. A legszebb és az egész területnek névadó temploma, az Angkor Wat szerepel délutáni programunkban. Erre a kambodzsaiak annyira büszkék, hogy még az ország zászlajában is szerepel a fantasztikus látványos­ság képe. A csodálatos kődomborművek, a díszes oszlopok és a kőfaragványok felejthetetlen élményt jelentenek. Késő délután a Bakheng templomhoz sétálunk fel és onnan tekintjük meg a színpompás naplementét. Este, aki akar, tuk-tukkal bemehet a turisták özönétől hangos, mozgalmas belvárosba.

12. NAP: SIEM REAP - BANGKOK

Reggeli után transzfer a reptérre és elutazás a thai fővárosba, Bangkokba. A reptérről szállodánkig idegenvezetőnk mesél a városról. A délután folyamán felfedezhetjük a várost gyalogo­san, majd este, aki szeretne pihenhet, de lehetőséget biztosí­tunk egy különleges kirándulásra. Vacsorás hajókirándulás a Bangkokot keresztülszelő Csaophraja folyón. A kétórás hajókázás során olyan ikonikus helyszíneket láthatunk esti díszkivilágítás­ban, mint a Wat Arun (Hajnal Temploma), a Thai Királyi Palota. A látványt thai zene, és bőséges büfévacsora egészíti ki, hogy egy igazán felejthetetlen élmény legyen. Fakultatív vacsorás hajókirándulás Bangkokban transzferrel: 60 USD.

13. NAP BANGKOK - HAZAUTAZÁS

Reggeli után napsütésben tekinthetjük meg a Thai-öbölben fekvő várost, melyet Kelet Velencéjének is hívnak, mivel olasz társához hasonlóan számtalan lagúna, csatorna szövi át a tele­pülést. Lehetőségünk lesz belülről is megtekinteni a királyi palo­tát, mely egész Thaiföld leghíresebb kulturális kincse. A közel 10 hektáros területen fekvő rezidencia története a XVIII. szá­zadig nyúlik vissza, amikor Bangkok első királya elkezdte az építkezést. Az évszázadok során minden uralkodó tovább bővít­gette, így nyerte el mára változatos és szemet gyönyörködtető kinézetét. Programunk befejezése után a repülőtérre visz ben­nünket autóbuszunk, ahonnan hazaindulunk. Éjszaka a repülőn.

14. NAP: ÁTSZÁLLÁS - BUDAPEST

Reggeli átszállást követően folytatjuk utunkat hazafelé. Menetrend szerint, várhatóan a délelőtti órákban érkezés Budapestre.

Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják. Vietnámi vízum 20.000 Ft, Laoszi 35 USD, Kambodzsai 36 USD. Budapesten csak a vietnámi vízum intézhető, többi a helyszínen. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 3-4 csill. szállodák, 1éj hajón,2 repülőn

Ellátás: Programleírás szerint

Közlekedés: Repülővel

Hasonló ajánlatok