Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Nagy Új-Zéland körutazás - Kalandok a világ végén - csoportos körutazás

Új-Zéland, Körutazás Új-Zélandon, Körutazás Új-Zélandon
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Leírás
csoportos körutazás

Jelentkezés lezárva!

Tartson velünk a Föld másik oldalára, és ismerje meg az elszigetelt Új-Zéland különleges élővilágát és meseszerű tájait. A „hosszú fehér felhő földjének” északi és déli szigete modern nagyvárosokat, vulkanikus képződményeket, gejzíreket, fjordokat, és kizárólag itt élő állatokat rejt. Átfogó körutunk során megkóstoljuk a világhírű új-zélandi bort, megismerjük az őslakosok misztikus világát, hajózunk kristálytiszta fjordon, bálnát lesünk, és átszeljük a hegyeket egy panoráma-gőzmozdony fedélzetén.


Dátum 2020. március 31- április 17.
Időtartam 18 nap/14 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 23 óra
Elhelyezés 3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátás 15 reggeli, 2 ebéd (ebből egy borkóstolóval), 3 vacsora
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 20 fő


Nagy Új-Zéland körutazás - Kalandok a világ végén ajánlatunk programleírása
 

1-3. nap: utazás Új-Zélandra, Auckland

Elutazás Budapestről késő délutáni órákban, kényelmes dohai átszállással, az időzónák miatt érkezés Auckland-be a helyi idő szerinti 3. nap hajnali óráiban. Transzfer a szállodába, pihenés és feltöltődés, reggeli, akklimatizálódás a helyi időzónához. Délután a város felfedezésére indulunk. Új-Zéland legnagyobb városa egy keskeny földnyelven terül el, így két hatalmas öböllel és kikötővel rendelkezik, mely meghatározza a helyiek mindennapjait. A városra lélegzetállító kilátás nyílik a 328 méter magas Sky Tower kilátójából, mely a déli félteke legmagasabb építménye és Auckland látképének ikonikus része. Szállás Auckland-ben (1 éj).


4. nap: Waitomo, Rotorua


Csodás tájakon utazva érjük el Waitomo-t, ahol megtekintjük a híres cseppkőbarlangot. Lélegzetelállító élményt nyújtanak a barlang mélyén hajókázva a sötétben világító parázsférgek látványa. Délután a Hobbiton Movie Set-be látogatunk el, mely nem csak a Gyűrűk Ura rajongóinak nyújt felejthetetlen élményt. Továbbutazunk Rotorua-ba, mely a róla elnevezett tó partján helyezkedik el. Lefekvés előtt érdemes még sétálni egyet a parton és szippantani egyet a friss levegőből. Szállás Rotorua-ban (2 éj).


5. nap: Te Puia Termál Park

Rotorua környéke földrajzi elhelyezkedése révén jelentős geotermikus aktivitás jellemzi – a turisták legnagyobb örömére. A város szélén található Whakarewarewa Termál völgyben, pontosabban a Te Puia Termál Parkban a maori kultúrával és különleges természeti csodákkal ismerkedünk, többek között láthatjuk a Pohutu gejzírt is. Este elmélyülünk az őslakosok misztikus világában egy maori faluban, és megismerkedünk a régi hagyományokkal, ceremóniákkal és itt fogyasztjuk el tradicionálisan készült vacsoránkat is.


6. nap: Wai-o-Tapu, Napier


Továbbhaladunk dél felé és egy rövid buszozással érjük el a Wai-o-Tapu termálvölgyet, ahol földöntúli látványt nyújtanak a gejzírek, fortyogó iszapmedencék és vulkanikus kráterek. Délután érkezés a Hawke’s öböl partján fekvő Napierbe. A kisváros az Art Deco irányzat fellegvára, melyről a gyalogos városnézés során bizonyosodhatunk meg. Szállás Napier-ben (1 éj).


7. nap: Gladstone borászat, Wellington

Hosszabb buszozással érjük el az északi sziget fő kikötővárosát, Wellingtont. Utunkat csodás vidéki hangulat, apró települések kísérik, majd a Gladstone Borászatban frissülünk fel, ahol ebédünk mellé elfogyaszthatjuk jól megérdemelt új-zélandi borunkat is. Érkezés Új-Zéland fővárosába, Wellington-ba. Szállás Wellington-ban (2 éj).


8. nap: Wellington

Délelőtt a Cook-szoros partján fekvő főváros felfedezésére indulunk. Megnézzük a koloniális gótikus stílusban épült Szent Pál Székesegyházat, majd a Mount Victoria csúcsáról csodájuk meg a kikötőre és városra nyíló kilátást. Ezt követően fogaskerekűvel jutunk fel a Botanikus Kert bejáratához, ahonnan egy kellemes sétával jutunk vissza a város nyüzsgésébe. A kikötő hangulatos promenádján található a Te Papa Nemzeti Múzeum, ahol az ország történelméről, kultúrájáról és élővilágáról tudhatunk meg többet.


9. nap: komp az északi és déli sziget között

Reggel kompra szállunk és a Cook-szoroson áthajózva érkezünk meg a déli szigetre. A közel 4 órás út sokak szerint a világ egyik legszebb kompútja. A fedélzeten ételek és italok fogyasztása mellett lehetőség van akár egy mozifilmre is beülni. Buszra szállva a sziget keleti partvonalát követve továbbutazunk dél felé. Szállás Kaikoura-ban (1 éj).


10. nap: Kaikoura


Kaikoura környéke csodás természeti kincsei miatt népszerű. Főképpen a vízi élővilág megfigyelésének központja. Délelőtt szabad program, fakultatív programlehetőségekkel (angol nyelven): Kora reggeli bálnales katamaránnal: 33.500 Ft/fő, Delfinekkel úszás: 29.900 Ft/fő. Délután a part mentén továbbhaladva érjük el Christchurch városát, ne lepődjünk meg, ha út közben sütkérező oroszlánfókákat látunk a parton lazítani. Szállás Christchurch-ben (1 éj).


11. nap: Christchurch, Moeraki sziklák, Dunedin

Reggel Christchurch felfedezésére indulunk: megtekintjük a katedrális romjait és az egyetem épületét, a botanikus kertet és az Avon folyót. Továbbutazunk a part mentén és a rövid ebédszünetet követően Új-Zéland újabb érdekes természeti képződményét, a Moeraki sziklákat tekintjük meg. A szinte szabályos gömb formájú, parton heverő sziklákhoz természetesen mitológiai magyarázat is tartozik. A közeli Katiki Point világítótornyával pedig egy kis szerencsével a sárgaszemű pingvinkolóniát is megleshetjük tisztes távolságból. Este érkezünk meg Dunedin-be, ahol a szállás elfoglalását követően este lehetőség van pihenni, vagy sétát tenni a helyi „Oktogon” környékén, azaz a belvárosban. A névből már lehet asszociálni Skóciára, hiszen a várost főképp skót telepesek népesítették be, melynek nyomait a mai napig őrzi a város. Szállás Dunedin-ben (1 éj).


12. nap: panorámavasút, Te Anau

Reggel transzfer Dunedin vasútállomásának impozáns épületéhez, ahol múltidéző gőzhajtású panorámavonatra szállunk, és százéves viaduktokon és alagutakon áthaladva csodáljuk meg a Taieri folyó kanyonját, sőt, a legjobb fotóhelyeken meg is áll a vonat és szippanthatunk is egyet a friss levegőből. A végállomás az aprócska Pukerangi, ahol ismét buszra szállva folytatjuk utunkat folyókon és termőföldeken át, majd a Takitimu Hegyek látképe után megérkezünk a Fiordland Nemzeti Park bejáratához, Te Anau-ba. Szállás Te Anau-ban (1 éj).


13. nap: Milford Sound

A mai napon kirándulást teszünk a Milford Soundhoz. A gleccser által kivájt fjord Új-Zéland egyik legismertebb látnivalója és egyben utunk számos csúcspontjának egyike. A hajókirándulás során megcsodálhatjuk a fölénk magasodó sziklafalakat és a vízeséseket, miközben megebédelünk a fedélzeten. Délután továbbutazunk és este érkezünk meg Queenstown-ba, ahol a szállásunk lesz (2 éj).


14. nap: Queenstown

A Déli Alpok ölelésében fekvő, a Wakatipu-tó partján elhelyezkedő Queenstown az aktív és extrém sportok kedvelőinek Mekkája. Az egész napos szabad program során lehetőség van különböző programokat kipróbálni, bungee jumping-olni, gőzhajózni vagy dzsip túrázni, a nyugodtabb programot keresők pedig egy rövid sétával elérhetik a kabinos felvonót, mely a Bobs Peak csúcsra biztosít kényelmes feljutást. Pazar kilátás nyílik innen a tóra és a hegyvonulatokra. Előre foglalható fakultatív programok (a helyszínen valószínűleg már nem lesz lehetőség csatlakozni): Fél napos dzsip szafari délelőtt vagy délután a Skippers Kanyonban: 41.900 Ft/fő, Skyline felvonó a Bobs Peak csúcsra ebéddel: 16.900 Ft/fő, őrült tempójú gyorshajózás kanyonok között: 31.900 Ft/fő.


15. nap: Karioitahi Beach


Kora reggel transzfer Queenstown repülőterére, elutazás Auckland-be. Az északi szigetre visszatérve a nyugati part felé vesszük az irányt, ahol utolsó éjszakáinkat töltjük. A Karioitahi Beach a helyiek körében is népszerű kirándulóhely, Auckland közelsége miatt. A sziklaszirtre épült szállodánkból csodálatos panoráma nyílik az óceánra és érdemes megnézni a naplementét is. Vacsora a szállodában. Szállás Karioitahi Beach-en (2 éj).


16. nap: Karioitahi Beach

Szabad program a szállodában. Tegyen egy kellemes sétát a parton mezítláb, vagy jó idő esetén akár be is lehet merészkedni a vízbe. Ingyenes transzferjárattal meglátható a szomszédos Waiuku is, ahol a kellemes pub mellett érdemes meglátogatni búcsúzóul az aprócska múzeumot is. Vacsora a szállodában.


17-18. nap: utazás Budapestre

Délelőtt kijelentkezés a szállodából, transzfer Auckland repülőterére, utazás dohai átszállással Budapestre, érkezés helyi idő szerint a másnap a kora reggeli órákban.


A programok sorrendje változhat!

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 14 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 220 000 Ft/fő, vízum (ETA és IVL): 15 000 Ft/fő, fakultatív programok, borravalók (helyszínen fizetendő), utasbiztosítás.

Hasonló ajánlatok