Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

A Balkán színei: Szerbia, Montenegró, Albánia

Montenegro, Budva, Budva
  • Szálláskategória: Hotel **
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-09-29-tól
2024-10-06-ig
Szobatípus: 2-3 ágyas
Időtartam: 7 éj
Ár:
169900.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-29-tól
2024-10-06-ig
Szobatípus: Társítható szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
169900.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-29-tól
2024-10-06-ig
Szobatípus: 1 ágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
209800.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Programunkon igyekszünk bemutatni Önöknek a Balkán térség más, elfeledett arcát, annak soknemzetiségű egyvelegét, színes kulturális örökségeit. Utunk négy országon -  Szerbia, Montenegró, Albánia  Horvátország - és azok történelmi városain vezet át. Életre szóló élményt ígérünk mindazoknak, akik csatlakoznak hozzánk, hogy együtt fedezzük fel ennek a méltatlanul elhanyagolt térségnek egyedülálló látnivalóit.

Utazás: komfortos autóbusszal.

Szállás
- 1 éj Szerbia - Belgrád környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban 
- 5 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana** tengerpart közeli, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
- 1 éj Szerbia - Zlatibor környéke Hotel ***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: 7 félpanzió (svédasztalos reggeli, menü vacsora, salátabárral kiegészítve). 

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsarnok), Kecskemét, Szeged. 

Időpontok 2024:
Szeptember 29 - Október 06.

Program: 

1. nap: Palicsi-tó, Szabadka, Újvidék, Pétervárad
Indulás reggel 06.00 órakor Budapestról. Már délelőtti órákban frissítő sétát teszünk a Palicsi-tónál, majd folytatjuk utunkat a szépséges szecessziós városhoz: Szabadka -ba.Városnézés alkalmával megnézünk a gyönyörű felújított zsinagógát (belépős), Városházát (belépős), templomokat és természetesen a sétáló utcát és tereit. Szabad időt követően folytatjuk utunkat a Vajdaság fővárosához: Újvidékre. Városnézés alkalmával megismerkedünk a várossal és a gazdag múlttal rendelkező Péterváraddal. Szállás foglalás és vacsora.

2. nap: Belgrád, Adria
Ízletes reggeli után, a városnézés alatt megismerkedünk Szerbia fővárosával, Belgráddal. Felkeressük Hunyadi emléktáblát, az impozáns épületeit és számos látnivalóit, amit nem szabad kihagyni, természetesen a Kalemegdan Park sem marad ki. Kellemesen elfáradva a sétától, tovább utazás Montenegró felé. Érkezés Canjba, a tengerhez közeli szállásunkra, szállásfoglalás, vacsora. 

3. nap: Kotor, Budva, strandolás: 
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számontartott középkori város labirintus jellegű szűk utcáin, változatos templomok körüli tereken sétálva az élménytől lelassul a szívdobogás. Szabad időt követően ismét buszra szállunk és Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor harmonikusan egészíti ki egymást. A város eredetileg egy kis szigetre épült. Óváros mellett csábító, lassan mélyülő strandokon mi is csobbanunk egyet. Részvételi díj: 35 EUR/fő 

4. nap: Dubrovnik
A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív, autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel, a költők által „földi mennyországnak”, vagy "a dél smaragd szépségének” is nevezett Dubrovnik-ban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva, pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Szabad időben mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfal mentén. Részvételi díj: 40 EUR/fő

5. nap: Albánia: Kruja és Shkoder, ebéddel:
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. Szkander bég szülővárosában, Kruja-ban kezdünk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a „törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük – Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Visszaúton megállunk Shkoder városánál, mely fontos kulturális és gazdasági központ. A vizek városának is nevezett település, Albánia északi részének legfontosabb városa és emellett az Albán Alpok kapuja is. Utunk során megkóstoljuk az albán specialitásokat és természetesen a híres albán konyakot is! Részvételi díj ebéddel: 50 EUR/fő.

6. nap: Bar, Stari Bar, Hajókázás a Skadari tavon ebéddel:
Ízletes reggeli után fakultatív kirándulás keretében felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel (belépős). Különleges természeti kincseket tartalmaz a fakultatív kirándulásuk másik része a térség legnagyobb tavához, a festői szépségű Skadari-tóhoz utazunk. A területen Montenegró Albániával osztozik, ahol egyben megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Gasztronómiai ismeretünket egy ízletes ebéddel egybekötött hajókázáson gazdagítjuk, miközben gyönyörködhetünk a hajót körbeölelő varázslatos víztükörben és tájban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

7. nap: Tara kanyon, Ostrog kolostor, Szerb tradiciónális vacsora 
A bőséges reggeli után elbúcsúzunk az Adriától és a hegyek felé veszünk az irányt. Első megállónk a csodás Tara kanyon. A csodás Tara folyó  kanyonját az ismert Durdevica hídról megcsodáljuk és szebbnél szebb fényképeket készítünk e csodás tájról. Tovább haladva egyedi látványhoz érünk: az Ostrog kolostor szerb ortodox templom Montenegróban, magasan, egy hegybe építve. A legnépszerűbb zarándokhely Montenegróban és az egyik leglátogatottabb templom a Balkánon. Majd a Moraca kanyonon keresztül Szerbia felé indulunk. Zlatibor környéki szállás foglalás követően részt veszünk egy igazi tradiciónális Szerb vacsorán, finom ételek, folklor műsor és jelegzetes fúvósok mellett szívünkbe zárjük ezt a térséget. 

8.nap: Zlatibor 
Utolsó napra is gazdag látnivaló maradt! Zlatibor hegy a vidék kedvenc kirándulóhelye. Kinek kedve és bátorsága felvonóra szállunk és 9 kilométeren át utazunk a hegyek, tavak és falvak fölött az 1.496 m magasan fekvő csúcshoz, ahol csodás panoráma vár. Visszatérve Zlatibor településre megismerkedünk a látnivalókkal és időnk lesz megkóstolni a különleges zlatibori tejtermékeket finom házi lepénnyel. Gazdag élménnyekkel feltöltödve indulunk Magyarországra. Visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban. 

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!  
 Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

A Balkán színei: Szerbia, Montenegró, Albánia 8 nap / 7 éj 2024.
ELŐFOGLALÁSI ÁR VISSZAVONÁSIG!
Félpanzióval / fő 09.29 - 10.06.
Felnőtt 169 900 Ft (435 Eur) 
3. ágyon 12 évig  149 900 Ft (385 Eur) 
Egyágyas felár  39 900 Ft (105 Eur)

Figyelem: Társítási lehetőség 2 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2 ágyas szobában.


Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fiztendő): 12 évig: 15 Euro/fő; 12 évtől: 25 Euro/fő.
Audioguide: 4 400 Ft/fő (12 Eur/fő)

Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
- Albánia ebéddel: 50 EUR/fő
- Kotor, Budva: 35 EUR/fő
- Bar, Skadari-tó ebéddel: 30 EUR/fő 
- Dubrovnik: 40 EUR/fő

Belépők a helyszínen kb. 100 EUR/fő (Szabadkai Zsinagoga, városháza, Pétervárad, Stari Bar, Djurdjevica híd, Ostrog, Zlatibori felvonó stb)

Fakultatív programok kedvezményes csomag, 4 kirándulásra: 155 EUR helyett csak 145 EUR!!

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, magyar idegenvezetőt. 

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat, üdülőhelyi és regisztrációs díjat, fakultatív programokat és a belépőket.

Beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat:
Montenegró: ITT, Szerbia ITT; Albánia: ITT, Horvátország: ITT 

Hasonló ajánlatok