Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN ****

Peru, Körutazás Peruban, Körutazás Peruban
 • Szálláskategória: Hotel ****
 • Utazás módja: Repülővel
 • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-08-tól
2024-10-20-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 12 éj
Ár:
1599000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Félpanzió, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Az inkák szent földje, júniusban az Inti Raymi fesztivállal

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lima - Pisco - Nazca - Huacachina - Paracas - Ballestas-szigetek - Arequipa - Colca - Puno - Titicaca-tó - Cuzco - szent völgy - Machu Picchu - Lima

 

Dél-Amerika legtitokzatosabb országának meghódításához egy óceánt és egy kontinenst is át kell repülni, amikor azonban szembesül az utazó azzal, hogy Peruban lenni mit is jelent, nem kételkedik többé, hogy megérte-e a fárasztó utazás. A hatalmas Andok fenséges láncolata és a Titicaca-tó rezzenéstelen, jeges tükre, az indiánok piros pozsgás mosolya és az út szélén szelíden bámészkodó lámák, a spanyol hódítók barokk templomai és az inkák nyers kőépítményei, az ízek, a színek, a ritka hegyi levegő, a csend hangjai mind egy-egy pillanatkép az emlékezet számára arról, hogy itt és most egy nem mindennapi ország látnivalóinak vagyunk tanúi. Itt még a hegyekben is istenek laknak, s szinte érezzük Pachamama, vagyis Föld Anya szellemét a Machu Picchu szó szoros értelmében szédítő látványába belefeledkezve.

A legtalálóbban perui körutazásaink nagy tapasztalattal rendelkező Dél-Amerika-specialista idegenvezetője fogalmazta meg e különleges ország lényegét: vannak a világ országai - és ott van Peru.

1. nap: Budapest - Lima

Kora reggel elutazás Budapestről repülőgéppel, átszállással Limába. Megérkezés Peru fővárosába a késő délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás Limában.

2. nap: Lima - Pisco - Nazca-vonalak - Ica Huacachina - Paracas

Korai elutazás autóbusszal a kb. 3,5 órás buszútra fekvő Pisco városába. Indulás dél irányába az óceánpart mentén, a híres Pánamerikai főútvonalon, mely az amerikai kontinensen vonul végig mintegy 30 000 km hosszan, Alaszkától Patagóniáig. Piscóba érve fakultatív program: utazás kisrepülőgéppel a Nazca-vonalakhoz angolul-spanyolul beszélő idegenvezető kíséretével. A rejtélyes Nazca-vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak a dél-perui partvidék legjelentősebb kultúrája, az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek, titkukat a mai napig nem fejtették meg. A program időtartama kb. 90 perc, melyből a Nazca-vonalak fölött történő repülés 30 perces. Az utazás során a a perui táj szépsége: az Ocucaje-völgy és hegyei, Santa Cruz, Palpa, Viscas, a paracasi és nazcai kultúra bölcsője, az El Ingenio-völgy is megcsodálható. A Nazca-vonalakhoz érve repülés a híres geoglifák: a bálna, az űrhajós, a majom, a kutya, a kolibri, a spirál, a pók, a kondor, a hínár, az albatrosz, a pelikán, a papagáj, a kezek, a fa, a gyík, a virág, az utazó, a termékenység, a királyi család ábrája felett.

A programot nem választók a különleges ökoszisztémájú, látványos tájakkal tarkított Paracas Nemzeti Rezervátumot fedezhetik fel. Először a látogatóközpont, majd a vörös homokjáról híres Red Beach megtekintése, melynek szépségét a Csendes-óceán panorámája emel ki. A katedrális nevű egyedülálló sziklaképződmény a tengeri madarak fészkelőhelyéül szolgál.

A programot követően ebéd és látogatás egy helyi borgazdaságban Icában, ahol a helyi borkészítés és a pisco szőlőpárlat készítésének titkai ismerhetők meg. A rendelkezésre álló idő függvényében fakultatív program az Icától kb. 5 km-re lévő oázis-városban, Huacachinában: buggy túra a homokdűnéken. Utazás terepjárókkal a sivatag dűnéi között, majd lehetőség a sandboarding kipróbálására. Szállás Paracasban.

3. nap: Ballestas-szigetek - Lima - Arequipa

Reggel utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. A szigeteket állatvilága miatt ,,Kis Galapagos"-ként is emlegetik. A kikötő mögötti domboldalban megfigyelhető a Candelabro, vagyis gyertyatartó geoglifája, mely a Nazca-vonalakhoz hasonlatos és kb. i.e. 200 körül keletkezett.

Visszautazás autóbusszal Limába, útközben ebéd. Limába érve elutazás repülőgéppel Arequipa városába. Megérkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás Arequipában.

4. nap: Arequipa

Félnapos városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körül ölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom, a Carmen Alto kilátópont és a város egyéb látnivalóinak megtekintése, majd ebéd. A délután szabad pihenésre, kikapcsolódásra a gyönyörű "fehér városban".

5. nap: Arequipa - Colca

Reggel továbbutazás festői tájakon a kb.5 órás buszútra lévő, 3600 méteres magasságban fekvő Colcába. Az utazás a Salinas és az Aguada Blanca Nemzeti Rezervátumon át vezet, ahol kis szerencsével vikunyák is láthatók. Út közben megálló kokatea vagy inka tea fogyasztására. A Chucure vulkán régi kráterén és a túra legmagasabb pontján (4800 m) áthaladva érkezés Chivayba, a Colca-kanyonhoz, mely a második legmélyebb kanyon a világon. A megérkezést követően elhelyezkedés a hegyek ölelésében fekvő termálvizes szállodában. A nap hátralevő rész.ében pihenés a szállodában, kikapcsolódás és akklimatizálódás a magassághoz. Vacsora a szállodában.

6. nap: Colca Canyon - Puno

Utazás a lenyűgöző Colca Canyonhoz, amely a világ egyik legmélyebb Canyonja (3270 m), kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon. Nevét az alatta hömpölygő folyóról kapta, a Colca az egykor itt élt indián törzs neve. Itt élnek az igen ritka kondorok, amelyek köröző röpte egy kis szerencsével a megfigyelő pontokról jól látható. Az út olyan festői, tipikus perui városkákat is érint, mint Pinchillo, Maca, Achola, Yanque és Chivay. Ebéd Chivayban, majd továbbutazás Puno városába (kb. 6 órás buszút), ahol szállás.

7. nap: Puno - Titicaca-tó

Kirándulás hajóval a Titicaca-tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. A Titicaca gyönyörű látványt nyújt háttérben a havas hegyvonulatokkal, előtérben a sima víztükörrel. A legenda szerint a tó a Föld születésének és az inka civilizációnak szent helye: Viracocha, a Nap és vihar istene emelkedett itt ki, s alkotta meg a Napot, a csillagokat és az első embereket. A Titicaca-tó partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Ebéd, majd visszatérés Punóba. A délután szabad pihenésre, vagy látogatás az idegenvezetővel a punói kokamúzeumba (Museo de La Coca y Costumbres), ahol a kokacserje feldolgozása és a kokalevél sokoldalú felhasználása mellett történelmi és kulturális érdekességek hallhatók és hagyományos perui öltözékek is láthatók. Szállás Punóban.

8. nap: Puno - Cuzco

Elutazás turista autóbusszal Cuzcóba (kb.380 km). Az út során az inka kultúra további kincsei láthatók: a Pukara komplexum, a 4335 méteres magasságban található La Raya hágó és szemet gyönyörködtető látképe a vadon élő vikunyákkal (dél-amerikai tevefaj), a Raqchi templom, az Andahuaylillas templom. Útközben ebéd Sicuaniban. Késő este megérkezés Peru egyik legrégibb városába, Cuzcóba, ahol szállás.

9. nap: Szent völgy - Pisac- Cuzco

Délelőtt kirándulás a szent völgybe, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. Pisac faluban látogatás a híres indián piacon. Visszautazás Cuczóba és a Cuzco környéki régészeti központ megtekintése: Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői. Ezt követően városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban (Manco Cápac) és az Inka Birodalom központja volt. A város épületei egyaránt magukon hordozzák az inkák masszív építészetének és a XVI. századi spanyol hódítók részletgazdag stílusának jegyeit. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák különleges hangulatot árasztanak. A Koricancha templom és a katedrális megtekintése. Este vacsora és folklór táncbemutató. Szállás Cuzcóban.

10. nap: Cuzco - Machu Picchu

Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, hogy kezdetét vegye a program talán leglátványosabb kirándulása. Utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, a Machu Picchu lábához. Kb. félórás autóbuszos utazás a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az ég és az Andok között, egy szinte megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített település, amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építettek. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciót vezetett Peruba, az utolsó inka főváros, Vilcabamba felkutatására, és egy indián földműves vezette el a sűrű növényzettel benőtt hegyhátra. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum volt. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel. Ebéd. Délután visszautazás vonattal Cuzcóba, ahol szállás.

11. nap (június): Napisten-ünnep, Inti Raymi fesztivál a Szent völgyben

Az Inti Raymi az inkák idején a legfontosabb vallási ünnep volt, melynek hagyományait hűen őrzik ma is. Minden évben a téli napforduló után három nappal, június 24-én ünneplik Napistent látványos, jelmezes, álarcos ünnepséggel és felvonulással Cuscóban és Sacsayhuamanban. Inti Raymi, a Napisten Viracocha, a Föld teremtőjének istene után a második legnagyobb isten volt az inka kultúrában. A Napistenhez fohászkodnak a bőséges terméshozamért is. Az egésznapos, színpompás, zenés felvonulás kora reggel kezdődik a Naptemplomnál, Qorikancha templománál, majd a Plaza de Armason folytatódik és a Cuscó környéki Sacsayhuamanban ér véget a fő ceremóniával, a Napistennek való felajánlással, hálaadással és kérésekkel. A nap során hideg ebédcsomag biztosított, valamint autóbuszos transzfer Sacsayhuamanba. Délután visszautazás Cuzcóba, ahol szállás.

11. nap (április-május), 12. nap (június): Cuzco - Lima

Délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel Limába. Délután fakultatív program: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Larco múzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a mintegy 5000 évet átölelő, prekolumbián időkből származó páratlan kincsek, arany, ezüst és bronz tárgyak, kerámiák és textíliák gyűjteménye tekinthető meg. Vacsora és szállás Limában.

 

12. nap (április-május), 13. nap (június): Lima

Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro és már a XVII. század kezdetétől reneszánsz és barokk templomok, csodálatos épületek és paloták, egyetemek, püspöki rezidenciák és intenzív kulturális élet jellemezte. A Plaza Mayor - a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor - a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás repülőgéppel, európai átszállással Budapestre.

 

13. nap (április-május), 14. nap (június)

Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Minimum létszám: 16 fő

A sárgaláz elleni védőoltás felvétele ajánlott!

A programok sorrendje változhat.

Az utazás a nagy magasságok miatt megviselheti a szervezetet.

Szállás:

Az április-májusi időpontban 11, a júniusi időpontban 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Ellátás:


félpanzió(11 illetve 12 alkalommal reggeli, 8 illetve 9 alkalommal ebéd, 3 alkalommal vacsora)


Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Lima - Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, az borszégon belül Lima - Arequipa, Cuzco - Lima útvonalon utazás helyi repülőjárattal, turista osztályon

 • utazás  a körutazás alatt autóbusszal, Puno és Cuzco között helyi buszjárattal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panoráma ablakos vonattal

 • az április-májusi időpontban 11, a júniusi időpontban 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás a leírás szerint (április-májusban 11 reggeli, 8 ebéd, 3 vacsora, júniusban 12 reggeli, 9 ebéd, 3 vacsora; egyes étkezések hideg csomagban)

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • borravalók

 • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)
  Utazás repülővel a Nazca-vonalak felett
  A limai Aranymúzeum megtekintése
  Buggy-túra a Huacachina-oázisban 

Hasonló ajánlatok