Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Vadregényes Grúzia - csoportos körutazás

Grúzia, Körutazás Grúziában, Körutazás Grúziában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-08-tól
2024-10-13-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
344900.00 Ft/fő; 07.31-ig érvényes ár
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-08-tól
2024-10-13-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
359900.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

A Fekete-tenger partvidéke és a Kaukázus hegyláncai között megbúvó Grúzia ősi kultúrájával, izgalmas építészetével, mesés tájaival, hangulatos városaival és nem utolsósorban finom boraival varázsolja el látogatóit.

 

Garantált indulás!
Előfoglalási kedvezmény:
15 000 Ft/fő július 31-ig

 

Dátum: 2024. október 8-13.
Időtartam: 6 nap/5 éj
Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 5,5 óra
Elhelyezés: 3-csillagos szállodákban
Ellátás: Reggeli
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 18 fő

 

Vadregényes Grúzia ajánlatunk programleírása

 

1. nap: elutazás Tbiliszibe
Elutazás Budapestről kora reggel müncheni átszállással Tbiliszibe, érkezés a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. A nap további részében szabad program, szállás Tbilisziben (1 éj).

 

2. nap: Mtskheta, Gori, Uplistsikhe
Reggel Tbiliszitől nyugatra utazunk, Mtskheta városába látogatunk, Grúzia egyik legősibb városának és vallási központjának legfontosabb látnivalója a Svetitskhoveli katedrális. Rövid szabadidő, séta a hangulatos, falusias hangulatú óvárosban, majd továbbutazás Goriba. A város ősi várán kívül arról nevezetes, hogy itt született Sztálin. Egykori szülőházában ma a szovjet diktátor életét bemutató kiállítást tekinthetünk meg. Goritól nem messze, a Mtkvari-folyó bal partján fekszik Uplistsikhe, a Kaukázus vidékének egyik legősibb települése. A sziklába vájt barlangváros lakóhelyek, szentélyek, üzlethelyiségek, utcák, alagutak nagy kiterjedésű hálózata volt egykor. A látogatást követően transzfer Kutaisibe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).

 

3. nap: Kutaisi, Okatse kanyon és Martvili kanyon
A mai nap első látnivalója a Kutaisi közvetlen közelében fekvő Gelati kolostor, az UNESCO Világörökség része. Az ország egyik legfontosabb kulturális látnivalója nem csupán egy kolostor volt, hanem a tudomány és az oktatás fontos központja. A következő megállónk a lenyűgöző Okatse kanyon, ahol függőhidakon sétálva csodálhatjuk meg a meredek sziklafalak tövében kanyargó folyót és a környező mesés tájat! A közeli Martvili kanyonban is felejthetetlen élmények várnak, itt hajókirándulás során fedezzük fel a kanyon izgalmas sziklaformációit és a kék és a zöld minden árnyalatában játszó folyót. A program végeztével buszra szállunk és visszautazunk Tbiliszibe. Szállás Tbilisziben (3 éj).

 

4. nap: Kazbegi és Ananuri vára
Észak felé, Kazbegi hegyvidékére kirándulunk ma. A Kaukázus északi lejtőin fekvő Kazbegi Nemzeti Park mély hegyszorosaival, meredek sziklafalaival, gleccsereivel, hegyi tavaival és vízeséseivel lenyűgöző látványt nyújt, az itt található 5047 méteres Kazbeg csúcs pedig a 3. legmagasabb hegy Grúziában. A hegyek között fekvő Stepantsminda bájos városkájából terepjárókkal jutunk fel a mesés fekvésű Gergeti templomhoz, innen csodás kilátás nyílik a falura és a közeli Kazbeg csúcsra is. Útközben látogatás az Aragvi-folyó partján fekvő Ananuri váránál és a Gudauri kilátópontnál.

 

5. nap: Tsinandali, Telavi és Sighanghi
Reggeli után kelet felé indulunk, Kakheti régiójába, Grúzia borvidékére. Tsinandaliban Alexsandre Chavchavadze múzeumát és a gyönyörű kertet tekintjük meg, ellátogatunk Telavi városába, ahol egy hagyományos grúz piacon sétálhatunk, majd Kvareli szőlőültetvényei között egy helyi borászatban részt veszünk egy borkóstolón. Délután a szerelem városát, Sighanghit fedezzük fel, sétát teszünk a romantikus macskaköves utcákon, megcsodáljuk a városfalról nyíló kilátás az Alazani völgyre és a szabad idő során tovább élvezhetjük a régió borait.

 

6. nap: Tbiliszi
Délelőtt a grúz főváros felfedezésére indulunk. A hegyekkel körülvett, folyóparti Tbilisziben jól megférnek egymás mellett a modern építészet remekei és az óváros sikátorai. A látnivalók nagy részének a hangulatos óváros ad otthont: a sziklára épített Metekhi templom, a Narikala erőd, amit kabinos felvonóval közelítünk meg, a termálfürdők, a Shardeni utca divatos kávézói és galériái. Látogatás a város főutcáján, a Rustaveli sugárúton, láthatjuk az üvegtetős Béke-hídat, az Operaházat és a Rustaveli színházat. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás mücheni átszállással, érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

Részvételi díj 2 fő részére Ft/fő Létszám/fő összesen Ft/2 fő
Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (2%)
359 900 2 719 800
Repülőtéri illeték kb. 90 000 2 180 000
Részvételi díj 2 fő részére 899 800

A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 90 000 Ft/fő, szállás 5 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, borkóstoló, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza:
borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 30 EUR/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:
egyágyas felár: 40 000 Ft/fő
felnőtt pótágyon részvételi díj: 359 900 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 15 000 Ft/fő kedvezmény

 

*Biztosítások:
A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló:
Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)
A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Hasonló ajánlatok