Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

KOPPENHÁGA, MALMÖ ÉS ROSKILDE - Vikingek nyomában Roskilde és Malmö történelmi városokban

Dánia, Koppenhága, Koppenhága
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-08-18-tól
2024-08-21-ig
Szobatípus: 2 ÁGYAS SZOBA TWIN
Időtartam: 3 éj
Ár:
290000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-18-tól
2024-08-21-ig
Szobatípus: 2 ÁGYAS SZOBA DOUBLE
Időtartam: 3 éj
Ár:
290000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-24-tól
2024-10-27-ig
Szobatípus: 2 ÁGYAS SZOBA TWIN
Időtartam: 3 éj
Ár:
290000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-24-tól
2024-10-27-ig
Szobatípus: 2 ÁGYAS SZOBA DOUBLE
Időtartam: 3 éj
Ár:
290000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Leírás

1. nap: Budapest - Koppenhága

Elutazás Budapestről repülőgéppel, menetrendtől függően Koppenhágába. A repülőtérről a kényelmes és könnyen megközelíthető vonattal mindössze 20 perc alatt a város szívében találjuk magunkat, ahol 3 éjszakán keresztül szállásunk lesz. Menetrendtől függően ismerkedünk Dánia fővárosával. Városnézésünk során elvegyülünk a helyiekkel, igénybe vesszük Koppenhága kényelmes és rendkívül tiszta, modern földalatti metróhálózatát.

2. nap: Koppenhága a ,,pincétől a padlásig" | Öresund hídon a svédországi Malmőbe

Reggeli után gyalogosan ismerkedünk Koppenhágával. Városnézésünk alatt a város egykori kikötői negyedével ismerkedünk: a város jelképévé avanzsált Kis Hableány szobrával, a látványos Gefion-kúttal, a Citadellával és a városházával. A déli órákban az Amalienborg Palotánál megtekintjük a történelmi hagyományokat hűen őrző őrségváltást is. Az Amalie kertből láthatjuk az operaházat is, mely a helyiek szerint viccesen inkább egy modernkori ,,kenyérpirítóra" emlékeztet. Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulásra invitáljuk Önöket Koppenhága csatornáin, hogy egy teljesen más szemszögből ismerjük meg a fővárost. A hajózást követően programunkat a Christiansborg palotánál folytatjuk (mely jelenleg a parlament épülete is egyben), majd lehetőségünk nyílik közel 40 méter magasból szemlélni a várost. Megtekintjük a szomszédos épület "Csavart tornyát" is, mely egykoron a tőzsde székhelye volt. Szabadidő a városban, vagy jöjjön velünk! Szeretné a délutánt Svédországban tölteni? Fakultatív ajánlatunk: kirándulásra hívjuk a híres Öresund hídon át Svédország harmadik legnagyobb városába vonattal, Malmöbe! Városnézés a Szt. Péter templommal (kívülről), a híres Lejonet patikával és a Thottska házzal. Láthatjuk a XVI. században épült városházát, a környező macskaköves utcákkal és benne a gondos kezek ápolta házakkal, a kellemes hangulatú terecskével - a Lilla Torggal. Késő este utazunk vissza szálláshelyünkre Koppenhágába.

3. nap: Koppenhága egyénileg vagy jöjjön velünk: Roskilde

Reggelinket követően egyénileg szabadidő a város történelmi vidámparkjában, a Tivoliban! Nincs még egy olyan park, mint a varázslatos Tivoli. Ez a város szíve, kevés ennél bájosabb helyet találni a világon. Tele van varázslattal és furcsaságokkal: kínai pagodával, csónakázó tóval, mívesen kialakított lámpásokkal, szabadon sétálgató pávákkal és a fák közt pislákoló tündérfényekkel. A Tivoliban garantált a nyugalom és az említett dán hygge érzés is, főleg, ha leülünk valamelyik kis étterem vagy kávézó teraszán. Közülük is jószívvel ajánljuk a Cakenhagen kávézó aprósüteményeit és tortácskáit. Miután körbejártuk a hangulathoz illő körhintákat, tulipános kerteket, hidakat és pagodákat, átélhetjük a Tivoli varázslatát. Aki nem kíván a parkban sétálni, jöjjön velünk (a Tivoli késő estig nyitva tart, így esti fényekben is megtekinthető egyénileg)! Fakultatív ajánlatunk: Roskildébe mindössze 20 perc alatt kényelmesen átérünk a gyors és modern vonattal, ahol megtekintjük gótikus katedrálisát, mely a világörökség része, és a mai napig a dán királyi család temetkezési helye. Sétálunk a hangulatos városkában és megtekintjük a vikinghajó múzeumot. Délután visszatérünk Koppenhágába és folytatjuk a városnézésünket idegenvezetőnkkel: a historikus és egyben a város leghangulatosabb, ikonikus Nyhavn negyedében sétálunk. A Kongens Nytorvnál megtekintjük a Dán Királyi színházat, a Hotel d' Angleterre szálloda épületét és a régi városházát. Sétánk során több alkalommal keresztezzük a város sétálóutcáját a Strogetet, majd ismét a magasban találhatjuk magunkat, de most nem lifttel, nem is lépcsőkön, hanem egyszerűen egy speciálisan kialakított emelkedőn sétálhatunk ismét a város fölé a híres Rundetaarn, Kerek Toronyban. Európa legrégibb, ma is működő obszervatóriuma található itt, amit manapság amatőr csillagászok használnak. Elsétálunk az egyetem épületénél és bepillantunk a barokk Megváltó templomába, ahol láthatjuk a híres dán szobrász, Thorvaldsen Krisztus szobrát. Szabadidő a városban, majd a szállodánkba térünk vissza.

4. nap: Ami még kimaradt Koppenhágából, majd hazautazás Budapestre

Megreggelizünk, és irány a helyi ízek és illatok tárháza! Koppenhága piacára, a Torvehallerne-re igyekszünk, ahol bepillantást kapunk a virágok illatfelhőibe, az ízek harmonikus világába. Egyes standokon ingyenesen kóstolhatunk, ízlelhetünk - a vásárlás reményében - kedves árusok standján! Élményekkel sétálunk tovább a közeli Botanikus kertbe (ahol a repülőmenetrend függvényében időzünk) majd a Rosenborg kastélyhoz, mely a dán koronaékszerek őrzője! A kastély méretei megtévesztők a látványával és belső értékeivel, gazdagon díszített belső termeivel szemben, ahol úgy érezzük, hogy az egykori orosz cárok palotái elbújhatnak díszítettségükben a Rosenborg palota termei mögött. (Ezen programrész a repülő menetrendtől függően az első nap délutánján is megvalósulhat) Vonattal utazunk a repülőtérre, menetrendtől függően hazautazás Budapestre.

A részvételi díj nem tartalmazza

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- fakultatív vacsorát

- fakultatív programon való részvételt

- Koppenhága kártya díját

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- idegenforgalmi adót, audioguide díját (helyszínen fizetendő)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A részvételi díj tartalmazza

- utazást repülővel

- program szerint 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 3x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

Bevezető

A dán életérzés: ,,hygge" (ejtsük: hügge), ezt a hirtelen mindenhol felbukkanó, szinte megmagyarázhatatlan dán életstílust vagy érzést, általában a téllel kötjük össze, puha és meleg takarókkal, szőrös papucsokkal és lágy gyertyafénnyel. Pedig nem kell a hidegre várni ahhoz, hogy ezt a lelkiállapotot átélhessük, hiszen Koppenhága maga a hygge, bármilyen évszakban érkezzünk is a dán fővárosba. Építészeti stílusával és a fenntarthatóságra törekvésével kiemelkedik a tömegből. Programunkat úgy alkottuk meg, ahogy azt mi magunk is végigjártuk a hygge érzéssel felvértezve! Miután az északi országok magyar mértékkel mérve drágának mondhatók, ezért igyekeztünk minden olyan költséget mellőzni, mely a programunk árát emelné, így az általunk kipróbált programunkat gyalogosan és tömegközlekedésre építve jártuk végig, mely alapján a három várost jó szívvel ajánljuk kedves Utasainknak!

Időjárás Widget

 

 

Szerződésre

A REPÜLŐTÉRI ILLETÉK A CSOPORT REPÜLŐJEGY KIÁLLÍTÁSAKOR KERÜL PONTOSÍTÁSRA (megadott ár irányár)! A PONTOS REPÜLŐJEGY FOGLALÁS ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK ÚTLEVELÉNEK/SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYÁNAK MÁSOLATÁT (AMELYIKKEL AZ UTAZÁS FOG TÖRTÉNNI!) IRODÁNKHOZ A FOGLALÁST KÖVETŐEN ELJUTTATNI SZÍVESKEDJEN! A ZÖKKENŐMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL VAGY ÚJ TÍPUSÚ KÁRTYÁS SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY HASZNÁLATÁT! (RÉGI TÍPUSÚ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY (BARNA) NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ). KÉRJÜK A NEVEK PONTOSÍTÁSÁT, AZ ÚTLEVÉL SZERINT ! (ebből eredő problémák az utas(okat) terheli!). KÉRJÜK A NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL/ÚTIOKMÁNNYAL RENDELKEZŐ UTASAINKAT, GONDOSKODJANAK AZ ÉRINTETT PROGRAMUNK SZERINTI VÍZUMKÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL. NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBŐL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET.A PROGRAMVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDŐ: 18.000 Ft/fő
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 50 Euro/fő
A repülőgép csomagterébe és utastérbe felvihető poggyász méret és súlykorlátokról az utastájékoztatóban tájékoztatjuk!

Fakultatív programok 15 főtől:
Koppenhága hajózás (Koppenhága kártyával): Árban van!
Roskilde ,,viking kirándulás" (Koppenhága kártyával): Árban van!
Vonattal az Öresund hídon át Malmöbe: 210 DKK-nak megfelelő összeg Euróban


Program szerinti belépőket az ár tartalmazza.
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 25 EUR

További információk

Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben tömegközlekedéssel
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 3x reggeli

Koppenhága kártya (kötelező): 1.069 DKK-nak megfelelő összeg (elutazás előtt még otthon, az applikáció letöltésekor bankkártyával fizetendő!)


BBP biztosítás: részletek: ITT.
730 Ft/nap/fő (Classic)
950 Ft/nap/fő (Premium BBP)
1200 Ft/nap/fő (Privileg BBP)


Útlemondási biztosítás: az alapár 3%-a. Részletek ITT.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási szolgáltatás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Fakultatív programok 15 főtől:
Koppenhága hajózás (Koppenhága kártyával): Árban van!
Roskilde ,,viking kirándulás" (Koppenhága kártyával): Árban van!
Vonattal az Öresund hídon át Malmöbe: 210 DKK-nak megfelelő összeg Euróban


Program szerinti belépőket az ár tartalmazza.
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 25 EUR


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

15-24 fő esetén: 18.000 Ft / 50 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon.


Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep. téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat!


Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Ingyenes vecsési parkolás Turnusok:
2024-10-24 - 2024-10-27
2024-08-18 - 2024-08-21
0

Hasonló ajánlatok