Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Észak Párizsa, Koppenhága: Mini körút Dániában

Dánia, Körutazás Dániában, Körutazás Dániában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri átszállással; a helyszínen jó minőségű, légkondicionált autóbusszal. A busz a csoport rendelkezésére áll érkezéstől indulásig.

Szállás

3 éjszaka egy Koppenhágában található szállodában, mely Dániában 4 csillagos minősítésű, az irodánk véleménye szerint inkább 3 és 4 csillagos közöttinek felel meg. A szálloda Koppenhága városközpontjától 5 km-re található, a Városháza tér autóbusszal kb. 10 perc alatt, tömegközlekedéssel 25 perc alatt érhető el.

Ellátás

Bőséges büféreggeli.
Megjegyzés: Félpanziós ellátást nem kínálunk. A megtekintett nevezetességek és a szálloda közelében többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.

 

1. nap: Koppenhága
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Koppenhágába, érkezés a délutáni órákban (az előzetes menetrend szerint). A megérkezést követően ismerkedés a várossal. Szállás Koppenhágában (3 éj).

2. nap: Koppenhága
Az autóbuszos és gyalogos városnézés folytatása a dán fővárosban: a Városháza tér, a Christiansborg palota (a dán parlament épülete), a régi tőzsdepalota (a város egyik jelképe), a bájos Nyhavn negyed (az egykori kikötő – lehetőség sétahajózásra a várost átszelő csatornákon), az Amalienborg palota (a dán királyi család rezidenciája), a kis hableány szobra stb.
A városnézést követően szabad program, idegenvezetőnkkel lehetőség a világhírű dán szobrász, Thorvaldsen múzeumának megtekintésére, később pedig a híres vidámpark, a Tivoli meglátogatására.

3. nap: Helsingør, Hillerød (Frederiksborg kastély), Roskilde
Egész napos kirándulás. Északi irányba indulunk el, Helsingørbe, Hamlet városába utazunk, fotószünet a hatalmas Kronborg várkastélynál. (A kastély belső megtekintése nem szerepel a programban, mert a következő programnál a Frederiksborg kastélyban látványosabb termeket láthatnak.)
Utazás Hillerød városába. Itt található Frederiksborg kastélya, mely talán egész Dániának a legnagyszerűbb építészeti remekműve. A kastélyt egy kis tó 3 szigetére építtette IV. Keresztély dán király az 1600-as évek elején. Az épületegyüttes megtekintése során nemcsak a pompás dísztermekben gyönyörködhetünk, hanem közben Dánia történelméből is kapunk ízelítőt.
Délután látogatás Roskildében, mely évszázadokkal ezelőtt Dánia legjelentősebb városa volt. Az UNESCO világörökséghez tartozó katedrális a dán uralkodók temetkezési helye. Összesen 39 dán királyt vagy királynőt temettek el ebben a gyönyörű templomban, állítólag az egész világon nincs még egy olyan épület, ahol ennyi uralkodói síremlék található.

4. nap: Koppenhága
A nap nagy részét még Koppenhágában töltjük. Idegenvezetőnkkel lehetőség a Rosenborg kastély meglátogatására. Ezt a mesepalotát a dán királyok építtették, gyönyörűszép belső termei és az itt őrzött királyi koronaékszerek igazi különlegességnek számítanak.
A szabadidőre ajánljuk a Strøgetet, a város híres üzletutcáját. Közel két kilométeres hosszúságával valószínűleg ez Európa leghosszabb sétálóutcája (butikok, szuvenír boltok, áruházak, kézműves boltok, kávéházak, éttermek, utcai zenészek stb.).
Délután transzfer a koppenhágai repülőtérre, hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Ferihegyre a késő esti órákban (az előzetes menetrend szerint).

Időpont Teljes részvételi díj

2023. júl. 29 - aug. 1.  224.000 Ft + 51.000 Ft (reptéri ill.) = 275.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszos utazást érkezéstől indulásig, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a sétahajózás árát. 

Egyágyas felár: 71.500 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap

 
 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok