Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Dél-Erdély és a Vaskapu

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
utazás módja: busz
időtartam: 4 nap / 3 éj
ellátás: svédasztalos reggeli
szállás: háromcsillagos szállodában
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy  érvényes plasztikkártyás személyi igazolvány
Románia hivatalos fizetőeszköze: Román Lei -RON

Felszállási lehetőségek:
05:45 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
07:00 Kecskemét, Dunaföldvári út, Auchan parkoló
08:00 Szeged, Rókusi krt. TESCO parkoló


PROGRAM:


1. nap
Indulás Budapestről a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Temesvárig. Temesvárra érkezve idegenvezetőnkkel sétálva megtekintjük a város három főterét és nevezetességeit - a Szerb templomot, a püspökség és a Városháza épületét, valamint a katolikus dómot is. Ezután felkeressük a híres, gyönyörű szecessziós palotákkal övezett temesvári korzót és a Hunyadi palotát Városnézésünk után továbbutazunk Szörényvárra, elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap
Reggeli után útnak indulunk, rövid fotószünetet tartunk, melynek során a Vaskapu erőművet is láthatjuk kívülről. Folytatjuk utunkat, meglátogatjuk a Vodita kolostort. Ezután Orsovára utazunk, megtekintjük az új templomot és a Szent Korona emléktáblát. Ezután kb. 2 órás, vadregényes al-dunai hajózáson veszünk részt, érintve a Kis- és Nagy-Kazán szorosokat is. A hajózás után autóbuszunkkal a közeli hegyen álló Szent Anna kolostorhoz utazunk. Megcsodáljuk a kolostor festett ikonjait, majd pillantást vetünk az elénk táruló dunai panorámára. Estére visszaérkezünk a szállodába.

3. nap
Reggeli után duna-parti sétára indulunk Szörényváron, melynek során érintjük a középkori várat, valamint Szörényvár belvárosát. Autóbuszunkkal folytatjuk utunkat Herkulesfürdőre, ahol a monarchia hangulatát árasztó fürdővárost látogatjuk meg. Ezután buszos kirándulást teszünk a vadregényes Cserna völgybe. Délután lehetőségünk van egy bevásárló központ meglátogatására, ahol kedvünkre vásárolhatunk. Estére visszaérkezünk a szállodába.

4. nap
Reggeli után elhagyjuk a szállodát és hazaindulunk. Útközben megállunk Vajdahunyad váránál, a Hunyadiak ősi fészkénél. A várlátogatás után Déva vára következik, melyet kívülről tekintünk meg. Ezután folytatjuk utunkat hazáig. Érkezés Budapestre a forgalmi viszonyoktól és a határon való várakozástól függően az esti órákban.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetés, 3 éj háromcsillagos szállodában svédasztalos reggelivel, al-dunai hajózás, kirándulások a program szerint, idegenforgalmi adó.
 

Tájékoztató belépőjegy ktg. a teljes programra:
kb. 35 RON

Hasonló ajánlatok